De aanbiedingen voor Klookerleden vind je onderaan de mailing (klik hier); van biologisch bier tot een biologische tequila! Vergeet niet met mate te genieten én onder de 18; nog even NIX.

DUURZAAM DRANK, VAN TEELT TOT FLES.

De feestdagen staan weer voor de deur! Een heerlijk glas wijn, biertje of misschien wel iets sterkers mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. Hoe fijn is het dat je ook duurzame drank kunt kopen deze feestmaand? Natuurlijk wel altijd genieten met mate.

Over biologisch bier en wijn weten we al een heleboel, lees erover in deze eerdere Klooker mailing over biologische wijn of deze over biologisch bier. Maar wat weten we eigenlijk over duurzame sterke alcohol?

Biologisch dranken

Er is nog niet zo heel veel biologische sterke drank te vinden in de schappen van Nederlandse winkels. En wanneer je stokers vraagt over biologische sterke drank, zien ze er vaak het nu niet van in. Vaak hoor je het argument dat bijvoorbeeld de residu’s van dioxines, pesticiden en andere schadelijke stoffen toch achterblijven in het destilleer proces. Waardoor het dus ‘weggegooid geld’ zou zijn om biologische ingrediënten te kiezen. Maar dat is toch wat kort door de bocht!!

Voor de natuur

Om te beginnen is biologisch beter voor de natuur en dus ook voor de mens. Industriële landbouw is niet alleen schadelijk voor de flora en fauna maar ook voor het grondwater dat wij allemaal gebruiken en vaak ook drinken. Dus biologisch stoken mét respect voor het milieu is belangrijk (zie ook hier op milieu centraal). De gewassen die gekweekt worden op industrieel bewerkte grond zijn door uitputting van deze grond aangewezen op voeding die ze aan de oppervlakte kunnen vinden. Vaak zijn dit niet de beste voedingsstoffen en bevatten deze dus veel pesticiden.

Voor je gezondheid

En naast het beschermen van de natuur, is het nog maar de vraag of chemische schadelijke stoffen achterblijven in het distillatie proces, hier is tot nu toe nog geen enkele wetenschappelijke bewijs voor. Wanneer we het distillatie proces bekijken zorgt dit in eerste instantie voor een scheiding van water en alcohol. Of de schadelijke stoffen ook echt mee verdampen, dat hangt af van de methode die wordt gebruikt.

Ook is het niet voor niets dat het Bureau National Interprofessionnel du Cognac een zwarte lijst heeft opgesteld van verschillende soorten Cognacs. Een Cognac komt hier op de zwarte lijst wanneer het meerdere pesticiden bevat, dit is namelijk verboden.

Dus, biologisch graag!

De voorloper in biologische sterke dranken is de Benromach Organic Scotch. Deze Scotch kreeg als eerst erkenning van de UK Soil Association. Het gehele proces wordt gecontroleerd, dus de gerst, moutingsproces, fermentatie, distillatie en ook de botteling. Echt van teelt tot fles dus. Zelfs de rijping van deze Scotch vindt plaats in houten vaten die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Scandinavië geeft het voorbeeld

De meeste sterke drank drinkers liggen nog niet wakker van de biotrend hier in Nederland. In Scandinavië is dit wel anders, dat blijkt uit een onderzoek naar de ontwikkeling wereldwijde consumentenvraag biologische producten. Daar is het bio-keurmerk een zeer belangrijk verkoopargument. Niet alleen in Scandinavië gaan ze hier bewust mee om maar deze trend bestaat ook al een tijdje in Canada.

Bij Klooker hebben we een aantal biologische bieren, wijnen en sterke dranken voor je op een rijtje gezet zodat ook jij deze feestdagen duurzaam kunt genieten. Om het extra leuk te maken deze feestdagen hebben we ook kortingen kunnen regelen, hieronder lees je er meer over.

 
 
 
 
franksfood_logo.png


FRANK’S FOOD COMPANY. Frank Rozendaal is de oprichter van zowel Biologischbier.nl als Biologischewijnwinkel.nl. Frank heeft een passie voor duurzaamheid en echt en eerlijk eten. Met deze passies startte Frank zijn twee bedrijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een must voor iedere organisatie volgens Frank, vooral met het oog op de toekomst.  

Frank steunt ook de Slow Food organisatie. Deze organisatie zet zich in voor ‘echt, goed en eerlijk eten’. Slow Food streeft naar het behoud van smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd. De organisatie zet zich in voor het behoud van authentieke soorten en rassen en ze verzetten zich tegen ‘fast food’ en tegen industrialisatie van ons voedsel. Helemaal in lijn met zijn webshops.

pexels-photo-358374.jpeg
wineheader.png
  • Zo vind je bij Biologischbier.nl een ruim assortiment aan biologische bieren. Alle bieren die verkocht worden zijn bio gecertificeerd, er wordt namelijk veel waarde gehecht aan dat biologische brouwers en akkerbouwers de natuur respecteren en dus de ruimte geven. De bieren komen werkelijk overal vandaan zoals natuurlijk Nederland en België, maar ook Italië en Oostenrijk bijvoorbeeld! 

    Ook kun je hier veel verschillende soorten bier vinden, van speciaalbiertjes en pils tot biologische ciders. Frank geeft de voorkeur aan veel verschillende kleinschalige brouwers in zijn assortiment.

  • Bij Biologischewijnwinkel.nl vind je de heerlijkste wijnen. Biologische en biodynamische wijnboeren hebben liefde en aandacht voor hun wijngaard en geven de natuur de ruimte. Van rode en witte wijn tot rose, bubbels en heerlijke biologische dessert wijn. De wijnen komen werkelijk overal ter wereld vandaan van Duitsland en Frankrijk tot Chili en Zuid-Afrika, voor ieder wat wils dus (en allemaal bio-gecertificeerd).

Speciaal voor Klooker-leden ontvang je nu 10% korting op het assortiment van beide webshops! Gebruik de code ‘KlookerZegtProost’, geldig t/m 31-12-2018.


BOTTLE BUSINESS. Bottle Business verkoopt veel verschillende soorten alcohol aan de consument maar ook aan restaurants, cocktailbars, hotels en cafes. Zij hebben een enorm assortiment aan sterke dranken, met een steeds groter wordende verzameling biologische sterke dranken, waaronder de dranken van Biospirits, Tres Hombres & Creencias. Check hieronder wat voor lekkers dit allemaal is! Sinds deze week is de nieuwe website gelanceerd, om dat te vieren mogen we jullie speciale aanbiedingen geven! Mocht je nog feedback hebben voor de website makers, horen ze het heel graag.

  • Tres Hombres is een exclusieve biologisch gecertificeerde rum afkomstig uit de Cariben. Hun rum is niet alleen biologisch gecertificeerd, maar ook hun transport is duurzaam. De rum wordt namelijk getransporteerd per zeilboot zonder motor vanuit de Cariben over de Noord Atlantische Ocean, waardoor de rum een extra speciale rijping ondergaat tijdens deze reis. De naam Tres Hombres komt voort uit de drie Nederlandse vrienden die dit merk hebben opgezet (zie hier hun website). Inmiddels is deze rum wereldwijd bekend als een exclusieve rum!

  • Biospirits is de eerste ambachtelijke, 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij in Nederland. Door het verwerken van uitsluitend biologisch geteelde en gecertificeerde grondstoffen en vakmanschap wordt er een heerlijke smaak ontwikkeld voor hun sterke drank. In hun assortiment vind je onder andere wodka, jenever, rum en gin maar ook een collectie aan heerlijke biologische likeuren zoals whiskeylikeur, koffielikeur en apfelkorn. Op hun website lees je er meer over.

  • Creencias tequila’s worden gemaakt door een klein familiebedrijf in Mexico (sinds 1920!), die volgens de principes werken die voortkomen uit het oude Mexico; liefde, eerlijkheid en volhording om er een paar te noemen. Ontdek op hun website meer over de filosofie. Ze hebben maken 3 soorten tequila’s, allemaal 100% biologisch. En ook de rest van de productie is duurzaam; flessen van gerecycled glas, plantaardige inkt op het etiket et cetera. Dus ben je een liefhebber, gaaf om uit te proberen toch?

 
@fairtransport-1080x675.jpg
jen140.jpg
gin476.jpg
Creencias-tequila-bottles.jpg

Speciaal voor Klooker-leden ontvang je nu 10% korting op deze drie merken, via de webshop Bottle Business. Gebruik de code ‘BioKlooker’, geldig t/m 31-12-2018.