De toekomst; onze kinderen.

Jong geleerd, oud gedaan! Met het streven naar een duurzame wereld zijn kinderen van groot belang. Want als wij het goede voorbeeld geven, dan zullen zij vanzelf volgen. Minder spullen nodig hebben, plastic vermijden, gezond en biologisch eten, kleren kopen die eerlijk zijn gemaakt, afval zien als iets om te recyclen.. we hopen dat de volgende generatie dat de normaalste zaak van de wereld gaat vinden! Laatst wenste iemand dat ‘fairtrade’ over een tijdje een pleonasme wordt: dat iets dat verhandeld wordt, per definitie eerlijk is. En dat het anders diefstal heet of uitbuiting, in plaats van handel. Die wens delen wij!

Daarom wijden we deze mailing geheel aan onze toekomst: kids! En met Sinterklaas en de feestdagen in het verschiet, zitten er misschien ook nog leuke cadeautips tussen. Per categorie hebben we een speciale Klooker ledenactie geregeld! Veel plezier ermee!

Tip: een aantal van de winkels / merken verkopen producten over meerdere van de vier categorieën die hieronder genoemd worden. Check dus ook vooral wat ze allemaal nog meer te bieden hebben!

speelgoed-hoofd.jpg

speelgoed

Tegenwoordig bevat nog steeds veel van het speelgoed schadelijke stoffen. Zoals BPA en ftalaten in plastic en onveilige verf op houten en katoenen speelgoed. Hoe weet je nou welk speelgoed wel goed is en duurzaam is? Daarvoor kan je de speelgoedwijzer gebruiken. Die helpt je verder door je te vertellen waar je voor uit moet kijken in speelgoed, en wat te vermijden.

Daarnaast kan je shoppen bij winkels die duurzaam speelgoed verzamelen, hier een aantal op een rijtje.

Eigenlijk verkoopt Waschbaer bijna alles dat duurzaam is, je kan ze dus ook checken voor vele van je andere duurzame wensen! Maar ze hebben ook een leuk assortiment duurzaam speelgoed, dus helemaal op hun plek hier.

Sinds 1987(!) helpt Waschbaer consumenten al om het dagelijkse duurzame leven makkelijker te maken. Ze verkopen alleen speelgoed dat duurzaam is geproduceerd, geen schadelijke stoffen voor je kind bevat, en aan hun andere duurzame Waschbaer-standaarden voldoet.

Een andere fijne webwinkel is GoodToys. Omdat de oprichters, als ouders van 3 kids, geen enkele speelgoedwinkel konden vinden die alleen maar duurzaam speelgoed verkoopt, hebben ze er zelf maar een opgericht. En dat is precies wat GoodToys is: een webwinkel die speelgoed verkoopt dat geproduceerd is met duurzame materialen op een duurzame manier. Speel goed, speel duurzaam is het motto.

Nadat je aankoop voltooid is, wordt het verpakt in hergebruikte plastic zakken en dozen. Ook biedt GoodToys je de optie om je bestelling CO2-neutraal te laten bezorgen bij een afhaalpunt in jouw buurt. Zoals je ziet, doen ze bij GoodToys hun best om je gehele aankoop duurzaam te laten verlopen. Van de productie tot aan jouw huis.


logo_large.png

Onze favoriet: De Kleine Vogelaar is opgestart na de geboorte van de eerste dochter van de oprichters, in 2012. Omdat ze het zelf zo moeilijk vonden om duurzame en veilige kinderproducten en -merken te herkennen. Alle producten die worden aangeboden zijn zonder schadelijke stoffen voor het kind of voor het milieu, want we willen allemaal natuurlijk graag het allerbeste voor onze kids, kleinkinderen, neefjes en nichtjes.

Wil je graag meer weten over het duurzaamheidsbeleid van de Kleine Vogelaar? Klik dan hier.

De Kleine Vogelaar biedt een groot assortiment duurzaam speelgoed dat varieert van bad- en buitenspeelgoed tot puzzels en knuffels. Zie hieronder bijvoorbeeld de houten racebaan van Plan Toys en de rammelaar van Trixie, allebei bestsellers op hun website!

Speciaal voor Klookerleden krijg je nu 10% korting met de code ‘klooker10’ (geldig t/m 31-03-2019).

vosje.jpg

Spendless craftcopy.jpg

school

Als de kids niet druk bezig zijn met spelen, zijn ze waarschijnlijk op school. Waar vind je nou de beste en duurzame schoolspullen voor jouw kind(eren)? Denk bijvoorbeeld aan een rugzak, lunchtrommels en pennen. Wij helpen je hieronder verder.

Logo.png

Greenjump wil dat kinderen op een gezonde manier opgroeien in een duurzame wereld. Daarom hebben ze een divers aanbod van duurzame producten voor je dagelijkse leven, ook voor op school. Zo kan je bij Greenjump onder andere terecht voor RVS broodtrommels en drinkbekers, bamboebestekjes, een een divers aanbod leuke rugzakken voor kids.

Ze werken samen met een waarhuis in Almere die hun milieu-eisen respecteert. Zo worden ook verpakkingen hergebruikt, papier wordt van overig afval gescheiden en er wordt zo zuinig mogelijk omgegaan met energie- en watergebruik. Daarnaast steunt Greenjump de stichting YuYaYu, die zich focust op het beteren van de situatie voor kansarme kinderen in Zuid-Amerika.

ecomondo-logo.png

Ecomondo biedt een aanbod van thermosflessen, bekers, lunchboxen en waterflessen voor de tijdens de middagpauze op school.

Bij voorkeur werkt Ecomondo altijd met hergebruikte materialen, en zo min mogelijk plastic. Ze besteden om die reden ook een gedeelte van hun opbrengst aan plastic awareness projecten. Daarnaast doen ze hun best om CO2 uitstoot te compenseren en ze werken alleen samen met bedrijven die hetzelfde willen: zuinig omgaan met grondstoffen en het gebruik van plastic terugdringen.


550x110 pixels header alleen logo_nl.png

Onze favoriet: Green Picnic wil een alternatief bieden aan al dat plastic wegwerpservies, waterflesjes, enzovoort. Ook doen de werknemers en de eigenaar hun best in hun persoonlijke leven zo duurzaam mogelijk te leven! Lees hier meer over hoe ze dat doen.

Green Picnic heeft een leuk aanbod van verschillend bamboeservies speciaal voor kids. Ze hebben allemaal verschillende leuke prints en thema’s zoals piraat of zeemeermin. Precies zoals je van kinderservies gewend bent, maar dan op een duurzame manier! Ze hebben broodtrommels, drinkbekers, setjes van bordjes, bekers, en kommetjes en meer. En ook voor het organiseren van een feestje, kan je bij deze winkel duurzame gadgets vinden.

Speciaal voor Klookerleden krijg je nu 10% korting met de code Klookerpicnic (geldig t/m 15-11-2019).

674347966.jpg
slingers.jpg
599905862.jpg

childrens-clothingcopy.jpg

kleding

Om elke keer als je kind weer een paar centimeter is gegroeid nieuwe kleertjes te moeten shoppen, kost veel tijd en geld. Daarnaast is dat korte gebruik en dan wegwerpen van de kleding ook zeker niet duurzaam! Hier noemen we wat alternatieven.

krijg_de_kleertjes_logo.png

Via de website van krijg de kleertjes kan je een pakket met oude kleren van jouw kind(eren) inruilen voor een pakket van iemand anders met kleren die beter bij jouw kind(eren) past. Het is opgericht om het voor nieuwe ouders allemaal wat eenvoudiger, goedkoper, en duurzamer te maken.

Het aanbod is divers, maar de grotere kindermaten zijn vaak het eerst weg! Tweedehands kleren in die maten zijn schaars omdat ze nou eenmaal sneller verslijten door alle actie die ze moeten doorstaan. Wees dus snel als jij op zoek bent naar kleding voor grotere kleintjes.

logo klopt.png

Swear is de Engelse term voor een eed afleggen. In het geval van de oprichters van Swearhouse, Alice en Bart, gaat dat over een eed om goed te willen doen. Daarom produceren ze hun kleding in hun eigen studio in Rotterdam, waar ze zoveel mogelijk gebruik maken van GOTS-gecertificeerde stoffen. Hun designs zijn tijdloos, van goede kwaliteit en uniseks.

Bij Swearhouse koop je alles helemaal nieuw. Als je dus liever nieuwe kleding aanschaft voor je kleintje, ben je hier bij het goede adres! Zo zijn er nog meer duurzame kledingmerken die alleen nieuwe kleding verkopen, check het de product catalogus op het Klooker Platform voor meer inspiratie.

Naast compleet nieuw heb je ook de keuze voor tweedehands. Naast Krijg De Kleertjes hierboven en Hulaloop hieronder, kan je ook terecht bij Kortjakje aan de Twijnstraat in Utrecht. Dit is een tweedehands kledingwinkel voor kids en volwassenen. Je kan hier je oude kleding verkopen, en ‘‘nieuwe’’ kleding voor jezelf of je kleintje aanschaffen. Er is een lees- en speelhoek voor kinderen, dus dat geeft jou de tijd om lekker even rustig rond te kijken.


Onze favoriet: Inwisselbare, duurzame kinderkleding voor de kleintjes die snel groot worden, bij Hulaaloop! Kinderen van 0 – 2 jaar groeien door wel 8 kledingmaten heen! Zo heb je al snel een bult te kleine kleding, en een lege portemonnee. Dat is wat Puck ervaarde in 2015 toen zij zelf moeder werd van dochtertje Lux. Daarom kwam zij in 2017 met Hulaaloop, die alle spullen rondom kinderen op een circulaire manier wilt aanbieden.

Je kan kiezen tussen nieuwe of zo goed als nieuwe kleding van merken die GOTS-gecertificeerde katoenen kleding verkopen, en je kan zelf kiezen hoeveel outfits je wilt ontvangen (elke outfit bestaat uit drie kledingstukken). Daarnaast kan je ook nog je kledingsmaak aangeven. Zo kan je door blijven wisselen tot en met maat 92.

Ontvang €5,- korting bij de aanschaf van een abonnement, kraamcadeau of cadeaubon. Gebruik de code ‘KlookerLoop’, geldig t/m 31-12-2018.

Foto van blog  Laura&James

Foto van blog Laura&James

38458121_440345003129508_1500717811524173824_n.jpg

kraamtijd

Bij Klooker hebben we al vaker verteld over de chemische stoffen die in verzorgings- en cosmeticaproducten zitten en de schadelijke invloed die deze stoffen kunnen hebben. Elk product bevat maar kleine hoeveelheden van deze stoffen, maar alles bij elkaar telt het toch verontrustend hoog op.

Voor meer informatie over dit soort stoffen, zie ook onze mailing over De Groene Drogist. Die hormoonverstorende en huidirriterende stoffen zijn toch niets voor een baby? Hieronder willen we je graag introduceren aan een paar betere opties.

Op de website van De Kleine Vogelaar kan je leuke en originele kraamcadeaus vinden voor de toekomstige kleintjes en hun ouders. Daarnaast kan je ook je eigen wensen en budget doorgeven, en dan zullen ze een kraampakket samenstellen speciaal voor jou! Denk bijvoorbeeld aan een kraampakket vol met spullen met een bepaalde kleur, of een bepaald thema zoals dieren. Je wordt hartelijk uitgenodigd contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Moeder Aarde brengt jou een bewust natuurlijk kraampakket waarmee jij je nergens zorgen meer over hoeft te maken. Het bevat alle basisverzorgingsbenodigdheden, essentiele informatie, en meer extra’s! En allemaal duurzaam, natuurlijk, en vriendelijk voor mens, dier en moeder aarde.


dalaloulogo.png

Onze favoriet: De oprichters van Dalalou willen graag zoveel mogelijk bewustzijn creëren bij vrouwen die zwanger zijn of die het willen worden. Onder andere bewustzijn over hoe belangrijk het is om je door fijne, duurzame, gifvrije, natuurlijke en liefdevolle producten te laten ondersteunen in alle fasen van conceptie tot geboorte en daarna. Daarom bieden ze een natuurlijk kraampakket aan vol met natuurlijke en duurzame producten die goed zijn voor jou en je baby!

Je kan kiezen tussen een standaard en een luxe kraampakket en er is ook een vegan versie beschikbaar! De inhoud bestaat onder andere uit praktische dingen als kraamverband en vloeibare handzeep, maar ook uit verwen- en relaxdingetjes, zoals lekkere thee of babymassageolie. Er zijn ook mooie cadeaupakketten en losse producten verkrijgbaar.

Speciaal voor Klookerleden krijg je nu 10% korting met de code Klooker2018 (geldig t/m 31-12-2018).