Wil je gelijk naar de aanbiedingen, klik hier .

Wil je lezen over onze nieuwe Topic Mailings? Klik dan hier.

Duurzame inrichting

De woonkamer is de sociale ruimte van het huis. Deze kamer is een multifunctionele kamer, hier lees je namelijk een boek, kijk je tv, kinderen spelen er en je ontvangt er vrienden. Er is hier dus mogelijkheid genoeg voor verduurzaming. Maar waar moet je op letten wanneer je je huis duurzaam wilt inrichten? 

Nieuwe meubels aanschaffen

Wanneer je nieuwe meubels gaat aanschaffen is het altijd aan te raden om een goede schatting te maken van hoelang deze meubels ongeveer mee zullen gaan. Kies dus altijd voor meubels en accessoires die lang mooi zullen blijven. Want het is zonde om na 2 jaar je hele woonkamer weer opnieuw in te richten ‘omdat paars echt niet meer kan dit jaar’ 😕.

Wanneer je dus een nieuwe inrichting gaat kopen zou je jezelf altijd de volgende vijf vragen moeten stellen: 

1. Van welk materiaal is het gemaakt? 

2. Waar komt het vandaan? 

3. Is het praktisch in gebruik?

4. Hoelang gaat het mee? 

5. Heb je het echt nieuw nodig?

Let dus ook op het materiaal gebruik van de meubels, steeds meer fabrikanten gebruiken natuurlijke materialen voor hun meubels zoals, kokosmatten, paardenhaar, wol, natuurlijke latex, ecologisch katoen of maisvezel.

Let er bij het aanschaffen van deze natuurlijke materialen wel op dat deze een eco-keurmerk hebben, alle keurmerken voor deze materialen kun je hier vinden. Ook wanneer je meer wilt weten over katoen of wol en het belang van het eco-keurmerk hiervoor, lees dan deze Klooker mailing.

Let niet alleen op de materialen die gebruikt worden voor  meubels en woonaccessoires maar ook op de productiewijze. Meubelfabrikanten doen er tegenwoordig zelf veel aan om zo weinig mogelijk CO2 uitstoot te veroorzaken, wat natuurlijk bijdraagt aan de milieubewustheid van het product dat je koopt.

Dan bestaat er ook nog het flat packed principe, veel bedrijven geven dit aan op hun website. Het gaat hier om de manier van verzenden van de goederen. Wanneer een meubel flat packed verzonden wordt, betekend dit dat het zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt en er dus meer meubels meekunnen met een zending waardoor je per product dus een lagere CO2 uitstoot hebt.

Bewust meubels aanschaffen? Let dan op het MBDC’s C2C (Cradle 2 Cradle) keurmerk. De producten met dit keurmerk kunnen namelijk gemakkelijk uit elkaar gehaald worden en opnieuw gebruikt worden voor een ander meubelstuk. Circulair gebruik dus. Dit betekent ook dat wanneer een meubelstuk met dit keurmerk kapot gaat, het makkelijk te repareren is. 

Wees bewust met het aanschaffen van hout

Een mooie houten eettafel, kast of andere woonaccessoires vind je in veel huizen. Let er wel op dat je altijd meubels en woonaccessoires koopt die zijn gemaakt van gecertificeerd hout. Het hout dat een keurmerk heeft is namelijk afkomstig van duurzame bosbouw waarbij niet alleen aan het milieu wordt gedacht maar ook aan de werknemers die op de bospercelen werkzaam zijn. Wat ook belangrijk is, is dat bij duurzame bosbouw ook herbebossing plaats vindt en het milieu zoveel mogelijk ontzien wordt. Let dus ook op deze keurmerken wanneer je houten meubels gaat kopen (FSC en PEFC keurmerken). 

Een andere soort hout die tegenwoordig veel gebruikt wordt voor het maken van houten meubels, is sloophout. Dit wordt bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt voor het maken van loungebanken, tafels of kasten. Waar dit hout anders in het milieu terecht zou komen, geef je het nu een nieuwe bestemming en kan dit hout nog jarenlang meegaan. En het geeft een authentieke sfeer. Houden wij zelf wel van.

Circulaire meubels (van oud naar nieuw)

Afgelopen week was het de week van de circulaire economie (14-01 t/m 18-01). In een circulaire economie is er geen ruimte voor wegwerp artikelen, maar worden spullen eindeloos (her)gebruikt.

Gun meubels daarom een tweede leven. Of dit nu meubels zijn die je zelf nog in huis hebt staan of dat dit meubels zijn die bij de kringloop of een andere tweedehands winkel vandaan komen, je kunt deze altijd recyclen en een tweede leven geven. Let er wel op wanneer je meubels gaat verven, dat je ecologische verf gebruikt. Deze is niet alleen afbreekbaar, maar ook beter voor je gezondheid. 

Tweedehands meubels vind je werkelijk overal tegenwoordig. Kijk maar eens op marktplaats of andere websites. Je kunt er van alles vinden, van lampen en woonaccessoires tot complete eetkamer sets.

Toch liever de producten fysiek bekijken voordat je ze koopt? Ga dan naar een kringloop of een van de vele markten zoals de IJ-Hallen in Amsterdam, waar de grootste vlooienmarkt van Europa plaatsvindt. Hier kun je de mooiste meubels en woonaccessoires scoren en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Ook kun je zelf aan de slag met plastic, metaal of aluminium wanneer je een beetje handig bent. Niet zo handig? Besteed dit uit aan een lokale meubelmaker. 

Bewust duurzame meubels aanschaffen?

Wanneer je toch liever nieuwe meubels aanschaft, neem dan eens een kijkje op furn.nl. Dit is de groene meubelzoekmachine. Hier kun je alle soorten duurzame meubels vinden van banken tot woonaccessoires en tuinmeubels. Let wel op dat wanneer je gaat zoeken je bij de uitgebreide opties ‘duurzaam’ aanvinkt!

 
 


Waschbär Eco-Shop

Waschbär biedt milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde producten aan voor alles in het dagelijks leven: van natuurlijk mode en schoenen via huishoudartikelen en natuurcosmetica tot aan woontextiel, meubels en een collectie voor kinderen.

Voor elke afzonderlijke categorie in hun assortiment, hebben ze strenge en uitgebreide voorwaarden aan het materiaal opgesteld en passen deze doorlopend op actuele ontwikkelingen aan. Elk van hun 7.000 producten hebben ze aan de hand van een strenge ecologische en sociale criteria getest – voor een leven in harmonie met mens en natuur.

ACTIE: Ontvang je bestelling zonder verzendkosten en krijg € 10,- korting bij een minimale besteding van € 40,- op de webshop.
De actie is geldig t/m 4 februari 2019.

Gebruik code: 24D 836

Waschbaer.jpg

Pro Eco Coatings

Pro EcoCoatings is een Webshop met Duurzame Verf voor de schildersbranche en de consument. Er is veel veranderd in de wereld van de verf. En dat is maar goed ook. De zogenaamde ‘groene verf’ is tegenwoordig kwalitatief net zo goed of zelfs beter dan de synthetische variant. En omdat de verf langer meegaat is deze ook niet duurder.

ACTIE: 20% korting op alle producten van Copperant. Met de code: kortingcopperant20

EcoCoatings.jpg

 

MELD JE NU AAN VOOR TOPIC MAILINGS EN DUIK IN JE FAVORIETE DUURZAME ONDERWERP

Over welk duurzaam onderwerp zou jij gerichte emails willen ontvangen? Meld je nu aan en ontvang naast de standaard Klooker Mailing ook ongeveer 1 x per maand een mailing met nieuws, tips & tricks en producten gericht op één van de drie onderstaande topics.

Je hebt keuze uit 3 onderwerpen:

1.     Food Habits

2.     Duurzame Mode

3.     Plastic & Jezelf