Moederdag

10 leuke ideeën voor Moederdag.

Met als idee minder kopen, en juist meer maken en doen!

Moederdag komt eraan! De helft van de Nederlanders geeft dan iets leuks, waarvan de meeste een bosje bloemen kopen. Maar ook wordt het steeds populairder om een beleving te geven, in plaats van materiële spullen.

Bij Klooker onderstrepen we het idee om deze Moederdag minder fysieke cadeaus (spullen) te kopen. Wij vinden dat de mooiste cadeaus uit het hart komen, en dat daarom iets zelf maken of een samen een ervaring beleven de mooiste en duurzaamste cadeaus zijn!

Als laatste willen we je nog twee tips meegeven:

  1. Is je moeder lekker met duurzaamheid bezig? Denk dan na over wat zij belangrijk vindt in duurzaamheid, en pas je cadeau daarop aan. Is je moeder (nog) niet met duurzaamheid bezig? Dan kan je haar wellicht inspireren met een inspirerend cadeau dat juist duurzaam is.

  2. Denk ook aan alternatieven voor inpakpapier! Bijvoorbeeld oud papier, oude doosjes of oude tasjes. Het hoeft niet al te moeilijk te zijn om oude spullen in je huis om te toveren tot een leuke cadeauverpakking. Het enige wat je nodig hebt is een beetje tijd en creativiteit, en misschien wat extra tips en ideeën.

Hopelijk inspireert deze mailing je voor Moederdag 2019! Dat is dit jaar op zondag 12 mei. We zijn ons er van bewust dat misschien niet iedereen meer een moeder, of moederlijk figuur in zijn leven heeft. Desalniettemin zal deze mailing je hopelijk inspireren voor komende cadeau momenten.


 

MAken

Zelf iets maken is een leuke manier om je moeder te laten merken dat je van haar houdt omdat je er tijd, moeite, en liefde in hebt gestopt.

 
 
 

1. Knutsel iets

573917-PLOO4M-873.jpg

Heb je nog oude kranten en tijdschriften, of kleren die je toch niet meer draagt? Maak iets nieuws van iets ouds!

Een lieve en creatieve kaart gemaakt met een boeket van (kranten)papieren bloemen, of een etui of tas gemaakt van je oude jeans? Het hoeft niet moeilijk te zijn om mooi te zijn!

Hieronder twee leuke DIY‘s die we hebben gevonden, speciaal voor Moederdag. Credits voor de ideeën gaan naar Jinske’s blog op Imakin, waar je ook kan vinden hoe je deze twee knutsels uitvoert.

Theezakjes in de vorm van hartjes, gevuld met je moeder’s favoriete thee!

Theezakjes in de vorm van hartjes, gevuld met je moeder’s favoriete thee!

Een smartphone hoesje met verse gedroodge bloemen als decoratie!

Een smartphone hoesje met verse gedroodge bloemen als decoratie!


 
 

2. Kook je moeders favoriete gerecht

237798-P2RB6K-940.jpg

De liefde van de moeder gaat door de maag! Toen jij jong was, kookte je moeder misschien wel bijna elke dag voor je. Misschien is het leuk om dat voor haar terug te doen op Moederdag.

Kook jouw moeder’s favoriete gerecht. Of een vegetarische of veganistische variant ervan, zoveel mogelijk gemaakt van biologische en lokale seizoens ingrediënten. Dat is lekker en duurzaam.

In de video’s hieronder kan je twee recepten volgen, eentje vegan en eentje vegetarisch. Zou het nou zo zijn dat op de dag van Moederdag je poging tot koken mislukt (niet iedereen is een ster in de keuken natuurlijk) kan je altijd nog via HappyCow snel even een duurzaam restaurant bij jou in de buurt checken.


 
 

3. Schrijf iets persoonlijks voor je moeder

greenjump.jpg

Een stuk(je) tekst schrijven dat rechtstreeks uit je hart komt, is een super fijn cadeau voor ieder. Ze weet dat je van haar houdt, maar waarschijnlijk vertel je haar niet elke dag waarom.

Schrijf iets moois en leuks en liefs voor je moeder als cadeau! Dit hoeft echt niet lang of poëtisch te zijn, als het maar eerlijk en oprecht is. Het is een fijn gebaar dat je ergens veel gedachten en tijd in hebt gestopt.

In de video’s hieronder kan je wellicht wat inspiratie oppikken. Zie wat andere kids naar hun moeders hebben geschreven, en kijk naar 5 tips om te leren kalligraferen. Zo kan je het stukje tekst er ook nog extra mooi uit laten zien!

 

 

DOEN

Samen iets doen met je moeder is een leuk cadeau en een goede manier om wat meer tijd samen door te brengen!

 
 

4. Samen een moestuin maken

568491-PLBYE4-311.jpg

Een moestuin maken klinkt misschien als veel werk, maar als je er een dag aan besteed kan je best een goed begin maken.

Een moestuin is niet alleen leuk en lekker, maar het feit dat jij en je moeder samen je bloed, zweet, en tranen (hopelijk in realiteit alleen zweet) in het maken van dit tuintje hebben gestopt is een mooie ervaring. Als de groenten dan beginnen te groeien, kan je samen genieten van de groenten die zijn gegroeid uit jullie harde werk.

In de links hieronder lees je 10 tips voor het beginnen van een moestuin, en welke planten je het beste kan plaatsen in mei.


 
 

5. Maak een wandeling of fietstocht

Trek een dagje uit om samen met je moeder een wandeling te maken. En dan denken we niet aan een rondje om, maar juist iets langers op een leuke plek die je speciaal daarvoor hebt uitgekozen. Houden jullie van fietsen? Dan is een fietstocht ook een goed idee!

Jullie kunnen zo samen lekker veel tijd doorbrengen. En omringt zijn door de natuur is ook nog eens heel gezond! Je kan het nog wat specialer maken door een leuke picknick mee te nemen en halverwege je toer even lekker te zitten en te picknicken.

In de links hieronder kan je mooie wandel- en fietstochten door heel Nederland vinden!


 
 

6. Samen een avondje uit

259.jpg

Neem de tijd om even lekker samen een avondje uit te gaan. Denk aan een theatervoorstelling, een concert, een dansvoorstelling, carbaret, improvisatieshow, naar de film, of iets anders!

Kies iets wat je moeder leuk vindt en doe dat samen met haar. Op deze manier laat je ook zien dat het hier om haar gaat en niet om jou. Daarnaast zijn er vast veel dingen die jullie allebei leuk vinden!

In de links hieronder zie je een overzicht van alle opkomende concerten en theatershows in Nederland!

 

 

een duurzaam cadeau Kopen

We begrijpen dat het misschien niet voor iedereen mogelijk is om iets te maken of een beleving te geven op Moederdag. Daarom hebben we ook wat andere ideeën voor je bedacht die minder tijd eisen.

 
 

7. Geef een donatie

2405.jpg

Maak je moeder een sponsor of geef een donatie voor een goed doel naar haar keuze. Dit kan een eenmalige donatie zijn, of een maandelijkse donatie. Zo geef je een cadeau dat langer bij haar zal blijven, en niet alleen je moeder blij maakt maar ook een ander.

Een paar ideeën voor goede doelen, gericht op duurzaamheid & natuur, zijn:

 

 

8. Geef een maaltijdbox

falipo.png

Houdt je moeder van koken? Geef haar dan een duurzame maaltijdbox cadeau! Eenmalig of een abonnement, kan allebei. De Krat bezorgt een uitbundige maaltijdbox vol eerlijke boodschappen;  mooie Nederlandse seizoensproducten, duurzaam geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

De Krat is B-Corp gecertificeerd, en daarmee onderdeel van een streng gecontroleerde internationale beweging van duurzame bedrijven die streven naar een betere wereld. Jij kan er dus zeker van zijn dat de spulletjes in de Krat op een eerlijke en duurzame manier zijn verkregen!

 

 

9. Geef lessen

bijenhotel.jpg

Lessen geven aan je moeder is een leuke bezigheid voor haar waar ze nieuwe mensen kan ontmoeten, en nieuwe vaardigheden kan oppikken! Ook kan je iets samen met je moeder doen, of ze kan het met een vriend(in) doen.

Denk bijvoorbeeld aan lessen in vegetarisch of veganistisch koken, het maken van duurzame cosmetica, pluk cursus, wilgenknotten etc. Zie hier de agenda en inspiratie voor omgeving Brabant, en hieronder een leuke cursus voor omgeving Noord Holland:

Bij Yummi Life Naturals kan je een aantal keer per jaar een workshop volgen in het maken van natuurlijke deodorant. De volgende lessen zijn op:

 
 
download.png
 
 

10. Geef een Klooker abonnement

Als laatste is het misschien ook een leuk en duurzaam cadeau om je moeder een Klooker abonnement te geven!

Zo kan ze zelf alle duurzame tips & tricks (en natuurlijk kortingscodes) in de Weekly’s ontvangen, mee doen aan de Klooker Challenges, de extra topic mailings inzien en makkelijk duurzame producten vinden.

Zo geef je haar een makkelijke en leuke manier om een duurzamere levensstijl op te bouwen! Jij als Klooker lid kan tot 11 mei een Klooker halfjaar abonnement afsluiten voor 50% korting. Zij krijgt dan 12 mei 20.00 uur op Moederdag een welkomstmail met verdere instructies over haar nieuwe Klooker abonnement.


En je kunt natuurlijk altijd even een kijkje nemen op onze kortingspagina, of er iets leuks voor je moeder bij zit. Ben je op zoek naar nòg meer inspiratie, check dan hier de mailing van vorig jaar.

 

Fijne moederdag!

 
 

Test mee aan nieuwe klooker tools

90180klein.jpg

MELD JE NU AAN OM DE KLOOKER DEMO OMGEVING TE TESTEN

We zijn een stapje verder in het ontwikkelen van nieuwe tools binnen ons platform. We zijn de zoekfunctie aan het verbeteren en we gaan ons assortiment aan duurzame merken en shops uitbreiden.

Wat we ook willen testen is hoe we specifieker en makkelijker duurzame producten kunnen laten zien op het Klooker platform zelf.

Vind je het leuk om binnenkort deze nieuwe omgeving mee te testen? Dat kan door je aan te melden met je emailadres via onderstaand formulier.

We houden je op de hoogte van de testfase, die waarschijnlijk ergens binnen de komende 2 weken van start zal gaan.