Hi Klookeraar, wil je gelijk naar de aanbiedingen? Klik hier. Meer weten over onze nieuwe Topic Mailings? Check dan hier.

Een duurzame valentijn

14 februari is Valentijnsdag, de dag van de liefde. Dit wordt ieder jaar weer gevierd door vele mensen wereldwijd. Waar tegenwoordig bloemen en cadeautjes centraal staan had Valentijn vroeger een hele andere betekenis. Paus Gelasius 1 riep in 496, 14 februari uit tot de dag van de heilige Valentijn. 

Vroeger was Valentijnsdag vooral een feest waarbij kaarten of rozen naar geliefden werden gestuurd, anoniem. Tegenwoordig draait het steeds meer om cadeaus die vaak in de afvalbak eindigen. Hoe vier je Valentijn dit jaar verantwoord en duurzaam? Hieronder vind je een aantal Klooker tips. 

Stuur een duurzaam kaartje

Met Valentijn kun jij je geliefde of iemand anders laten weten dat jij om hem/haar geeft. Er zijn veel kaartjes op de markt. Wanneer je een kaart wilt versturen, bedenk dat dat deze van papier en dus bijna altijd van hout gemaakt zijn.

Voor de productie van papier is wereldwijd veel hout nodig: een vijfde van het jaarlijkse gekapte hout wordt voor papierproductie gebruikt uit productiebossen. Papier wordt vervolgens gemaakt van het cellulose dat uit dit hout gewonnen wordt. Het kappen van dit hout of het aanleggen van een productiebos gaat soms ten koste van de oorspronkelijke bossen. Dit leidt tot verlies van diversiteit van planten en dieren en is dus een aantasting van de natuur. Voor het maken van het papier zelf is ook veel water en energie nodig, wat het milieu belast

Maar tegenwoordig zijn er ook al veel alternatieven te vinden op de papier markt. Met name gerecycled papier. Daar zijn geen gekapte bossen voor nodig. Ook is voor de productie van gerecycled papier minder water nodig dan voor nieuw papier (10 tot 15 liter per kilo papier in vergelijking met 25 liter).

Daarom is het belangrijk om jouw valentijnskaarten te kopen met het FSC-label. En er zijn zelfs kaartjes op de markt met daarin bloemenzaadjes verwerkt. Wanneer de kaart in de aarde wordt gelegd, gaan er bloemen uit bloeien.

Hoe mooi is dat?

Duurzame Valentijn alternatieven

Een kaartje sturen past dus helemaal bij de eeuwen oude Valentijn traditie, maar wil je toch iets anders doen voor Valentijn en het duurzaam houden? Gebruik dan een van de onderstaande ideeën. 

Vier valentijn in de buitenlucht: Een onvergetelijke Valentijnsdag hoeft niet veel te kosten. Laat het hart van jouw valentijn sneller kloppen met een heerlijke activiteit in de buitenlucht! Wat dacht je van een romantische boswandeling of gezellig samen uitwaaien op het strand? Onder het genot van warme chocolademelk, warm je weer heerlijk op van jouw romantische wandeling. Zo genieten jullie heerlijk van de buitenlucht en van elkaar!

Een liefdesdier voor Valentijn: Is jouw Valentijn een échte dierenvriend(in)? Adopteer er één! Er zijn talloze dieren die staan te springen om adoptieouders. Van varkens tot geiten en van honden tot koeien. Met dit Valentijnscadeau draag je bij aan de opvang, het herstel en de leefomgeving van de dieren. Een mooier cadeau is haast toch niet te bedenken?

(H)eerlijke chocolade: Chocolade wordt al jaren gegeven aan een geliefde voor Valentijn, dus waarom niet dit jaar? Kies dan wel voor duurzame chocolade! In de supermarkt, biologische winkel of duurzame webshop kun je kiezen uit ontelbare smaken. Wedden dat de favoriet van jouw valentijn er zeker ook tussen zit! In de monthly mailing van februari gaan wij verder in op het onderwerp duurzame chocolade. Maar voor nu kun je even terugblikken op deze gave chocoladeshop uit een eerdere Klooker mailing. 

Bee miles voor jouw Valentijn: Vierkante meters grond met bloemen als Valentijnscadeau. Nee, het is geen grap. Door Bee Miles te kopen, draag je bij aan een beter leven voor wilde bijen in Nederland. Ze hebben namelijk te weinig voedsel. Hierdoor kunnen ze onze voedselgewassen minder goed bestuiven. Voor €15 koop je 3,2 m2 bijenoase, waarop de Bee Foundation sterke bloemen plant met hoge voedingswaarde voor wilde bijen. Bee Miles, een super origineel valentijn cadeau en bijdrage voor de bij-stand.

Wil je toch een kaartje sturen? Kan natuurlijk ook. Check hieronder!

 
 
 
 


Mookstories

Mookstories is een Eco webshop die zich richt op affordable art met duurzame FSC ansichtkaarten en posters met daarop fotografie of illustraties en The Outbound Essentials, dat zijn duurzame lifestyle producten die je iedere dag thuis of buiten gebruikt. MOOK STORIES LOVES GREEN. Wat houdt dat in? Geen plastic, FSC prints, gerecyclede enveloppen, bio afbreekbare tape, gerecyclede verpakkingen of verpakkingen die anders worden weggegooid. Zo helpen wij mee aan een duurzame leefomgeving. Helemaal top!

ACTIE: 20% korting op Mook Stories producten! Met de code: 2019Klooker20

46270709_297210551140179_8873711625981759315_n.jpg

 
 

Growing paper

Een bloemetje en een kaartje in een, dat krijg je bij Growing paper! Het groeipapier van Growing paper wordt duurzaam vervaardigd en zij printen alles met milieuvriendelijke inkt. Zo stuur je dus een kaartje en bloemetje in een! Hoe dan? Je ontvangt het kaartje, leest het en vervolgens bevochtig je het, daarna leg je het binnen in een potje of buiten in de tuin. Je dekt het af met aarde en na een week heb je de eerste bloemetjes!

 
 

Vind alle andere lopende kortingen HIER op het platform.


Onze nieuwe topic mailings!

Banner Graan.jpg

MELD JE NU AAN VOOR TOPIC MAILINGS EN DUIK IN JE FAVORIETE DUURZAME ONDERWERP

Over welk duurzaam onderwerp zou jij gerichte emails willen ontvangen? Meld je nu aan en ontvang naast de standaard Klooker Mailing ook ongeveer 1 x per maand een mailing met nieuws, tips & tricks en producten gericht op één van de drie onderstaande topics.

Je hebt keuze uit 3 onderwerpen:

1.     Food Habits

2.     Duurzame Mode

3.     Plastic & Jezelf