BACK

to

work..

IMG_0991.jpg
 

Kleine mededeling: door de vakantieperiode hebben we voor deze Klooker mail geen ledenkortingen kunnen regelen. Uiteraard kan je nog altijd gebruik maken van alle overige lopende ledenkortingen van de andere thema's. De Klooker Kortingspagina vind je hier. 


Hi Klookeraar!

Ken je dat gevoel, dat je aan het eind van de zomervakantie de neiging krijgt nieuwe spulletjes te gaan kopen voor het nieuwe jaar (of misschien heb jij er niet zo’n last van, maar zie je het om je heen gebeuren)? Veel winkels en warenhuizen houden dat in stand, met name voor de scholieren en studenten te bombarderen met ‘Back to School' afdelingen, waar je 't idee krijgt dat je daadwerkelijk van alles nieuws nodig hebt. Nieuwe kreukvrije notitieboekjes, mooie pennen, handige gadgets, lunchtrommeltje en het liefst nog een nieuwe tas erbij. Klaar voor een nieuwe start zou je zeggen.

We betrappen onszelf er ook op. En alweer wordt een intrinsieke motivatie gelijk gekoppeld aan het willen hebben van nieuwe spullen. Vergaat de zin om weer aan de slag te gaan echt als je je oude notitieblok erbij pakt die pas half vol was? En waarom moet de tas van vorig jaar ineens worden vervangen? Dat vinden wij een goed thema om met het naderende einde van de zomervakantie bij stil te staan.

Geen verrassing dat we dan ook in eerste instantie een oproep doen aan alle Klookeraars die deze neiging herkennen eens te kijken welke spullen je nodig hebt voor die nieuwe frisse start. Daarbij lijkt het ons raadzaam om even te checken wat je nog allemaal in kastjes en lades hebt liggen, zodat je niets overbodigs gaat kopen. 

 

A5-Correctbook-web.jpg
https_%2F%2Fwww.bambook.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F09%2FA4-hardcover.jpg
https_%2F%2Fdutchbrandscollective.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F10%2Frockbookmint.jpg
https_%2F%2Fwww.eco-logisch.nl%2Fimages%2Fblox.jpg
 

Notitieboekjes, schriftjes, post-it
Vervolgens worden wij natuurlijk razend enthousiast van het idee dat je je benodigdheden ook duurzaam kan aanschaffen. Stel, je notitieboekjes of schriften zijn wel allemaal vol gepend. Dan kan je drie duurzame dingen doen, kies de optie die het best past bij jouw frisse start!

1) Schaf een notitieboekje/schrift aan van duurzaam materiaal, bijvoorbeeld van landbouwafval, olifantenpoep (!) of van steen, zoals het Rockbook
2) Schaf een Cartbook of Bambook aan, van whiteboard materiaal (met de pennen inclusief navullingen). Dit soort uitwisbare notitieboekjes kan je ook gebruiken als agenda, lees hier hoe Yalou van het blog We Are Earth dat bijvoorbeeld doet. 
3) Schaf geen notitieboekje/schrift aan, maar maak zelf een mapje met oud papier dat eenzijdig bedrukt is. Achterzijde is net zo leeg als je nieuwe notitieboekje. Of gebruik je telefoon of iPad om notities te maken (maar dan zit je weer met zo’n scherm voor je neus.. misschien niet de meest aandachtvolle manier tijdens een meeting of college).  

Vervanger voor post-it's is het houten 'Blocknote' van Blokxii, waar je met potlood op schrijft en als je de notitie niet meer nodig hebt met een schuurpapiertje de tekst uitwist. 

 

9f2445435120ccdb909c292fcc1fbbb831b97ce3.jpg
Stabilo-kleurpotloden-met-FSC-keurmerk.jpg
blister_Highlighter_web.jpg
 

Schrijfwaren
Oké, voldoende materiaal binnen bereik om komend jaar alle belangrijks op te schrijven. Nu nog iets om mee te schrijven. Pennen, potloden, stiften.. ook die zijn allemaal te verkrijgen in duurzame varianten (nog even checken, heb je ze écht nodig?). 

Zo heb je het merk Memo (verkrijgbaar bij o.a. Eco-logisch), met volledig gerecyclede pennen. Op zoek naar stiften? Deze van Okonorm zijn op waterbasis, zonder schadelijke stoffen zoals formalhyde (wel helaas nog plastic verpakking). Markeerstiften zijn talenten in zich laten weggooien.. hoppa, weer een hele stift de prullenbak in. Dat kan anders, met de deels recyclede markers van Stabilo die navulbaar zijn! 

 

ecoffee-cup-Norweaven_b2.jpg
eco-lunchbox.jpg
 

Koffie, lunch, snacks; alles voor duurzaam meenemen!

  • herbruikbare duurzame drinkfles, wie heeft 'm niet! Neem ‘m ook gewoon altijd mee, ook voor even onderweg. Lang leve het schone water in Nederland, je hebt altijd wel ergens toegang tot een kraan. Wij zijn nog steeds fan van het assortiment van Retulp: een bedrijf met een mooie visie.
  • koffie voor onderweg, om even wakker te worden in de trein? Neem je eigen koffiebeker mee en vraag aan je lievelings koffiebarretje of ze je drankje daarin doen. Je kan het altijd vragen 😊. Er zijn al heel wat merken op de markt, maar Ecoffeecup vinden wij een van de mooiste merken. De beker is gemaakt van bamboe (waar geen chemicalien bij kwamen kijken), de deksel van siliconen. Ze zijn transparant over de punten waar ze nog niet perfect zijn en werken  aan betere recycle programma's om oude deksels weer te gebruiken voor nieuwe cups. Daar houden wij van!
  • je lunch meenemen kan tegenwoordig prima zonder plastic boterhammenzakjes, aluminiumfolie of ander wegwerpspul. Zo heb je het merk Kleef Leaf, met super handige herbruikbare stoffen zakjes voor je boterhammen in allerlei kleurtjes en maten, Bee wraps om je eten in te wikkelen en eco lunchboxes bieden je een anti-plastic alternatief! Ben je meer van de salades? Check dan de ECOlunchbox met meerdere lagen. Zo houd je je sla nog even apart van de dressing en kan je het ter plekke af maken, in plaats van een zompige salade terug te vinden tijdens je lunchpauze. Check vooral webshop Ecomondo even voor deze producten, zij hebben een speciale categorie 'lunchboxes'.
 

 

Tassen en rugzakken

Duurzame tassen in overvloed. Dus als je een nieuwe nodig hebt, zit er vast ook een voor jou tussen. Zo vind je stoere basic tassen van op straat zwervend rubber bij Ecowings, stoffen rugzakken van hennep, brandnetel en biologisch katoen met leuke prints vind je bij Himalayan Bags, de schattigste kleuterrugzakjes van biologisch katoen shop je bij Trixie (via webshop De Kleine Vogelaar) of rugzakjes van gerecyled materiaal via Green Jump. Binnenkort volgt er meer over tassen in alle soorten en maten! Dus to be continued.. 

 

 
th (4).jpeg
 
 

4 extra tips voor een duurzame start

Open deurtje. Vaker met de fiets of het openbaar vervoer in plaats van de auto. Dit geldt natuurlijk alleen voor Klookeraars die daar de mogelijkheid voor hebben, dus vraag jezelf eens kritisch af of je iets zou kunnen veranderen in de manier waarop je naar je werk of school gaat. 

Spelletje? Duurzame rubber elastiekjes in een stuiterbal: kan je een spelletje doen met je collega als je even 'n break nodig hebt, en handig om ze in de buurt te hebben. Check het hier.

Duurzaam papier. Papier van oude topografische kaarten: lang leven recyclen! Altijd handig om een voorraadje te hebben, ook geschikt om op te printen. Check het hier. Overigens kan je ook op veel plekken gerecycled (print) papier krijgen, 'nieuw' papier hoeft echt niet meer in deze tijd. 

Je eigen batterij. Groene, duurzame energie is een hot topic en we moesten denken aan de parallel hoe we anno 2018 met onze eigen mentale en fysieke energie omgaan. Laten we die net zo benaderen als groene stroom: duurzaam op te wekken en zuinig gebruiken voor belangrijke dingen, dus niet verspillen. Dan hebben we voordat de volgende vakantie voor de deur staat tenminste geen lege batterij! 

 
 

Meedoen aan onze member-get-member actie?

Ben jij enthousiast over Klooker? En ken jij vrienden of familie die er ook enthousiast van kunnen worden? Doe dan mee met onze member-get-member actie.

Als èèn van jouw vrienden of familie via jou lid wordt, dan krijgen zij 25% korting op Klooker en jij krijgt zo'n superhandige LED Shower Indicator, waardoor er nooit meer (te) lang gedouched hoeft te worden. Doe jij ook mee? Dat gaat makkelijk en snel.

 

 
De Shower Indicator

De Shower Indicator