bier en wijn


Babylone

Al meer dan 7,000 jaar geleden, in Babylon, ontdekten ze toevallig een geweldig drankje op basis van vergist brood. Een paar duizend jaar later, in Brussel, kun je de Babylone terugvinden, een bier <dry-hopped> met Chinook, die niet verlegen is zijn bitterheid tentoon te spreiden.

Kernwoorden: BE based, bier van brood, circulair

Naar hun website


Bierhut

Bierhut verkoopt vele soorten bier, maar ze hebben ook een grote verzameling biologische bieren. Vandaar dat we ze hier hebben meegenomen. 

Kernwoorden: NL based, vele bieren naast biologische bieren, groot assortiment 

Naar hun website


BiologischBier.nl

Frank Rozendaal is Biologisch Bier begonnen. Bij BiologischBier.nl vind je de lekkerste - dus biologische - bieren. Van speciaalbieren tot pils en tevens een select aantal biologische ciders. Al hun bieren zijn bio gecertificeerd. Dat is een bewuste keuze, want biologische brouwers en akkerbouwers geven de natuur de ruimte.

Zij hebben een voorkeur voor biologische bieren van vele kleinschalige brouwers. 

Kernwoorden: NL based, biobier uit NL, BE, Oostenrijk, Italië en Denemarken, biologisch, speciaalbieren, cider, pils

Naar hun website


BiologischeWijnwinkel.nl

Al hun wijnen zijn gecertificeerd biologisch. Biologische en biodynamische wijnboeren hebben liefde en aandacht voor hun wijngaard en geven de natuur de ruimte. 

Kernwoorden: Biologisch, bio-dynamisch

Naar hun website


By The Grape

In 2014 werden ze uitgeroepen tot Beste Wijnimporteur van Nederland, en dat is naar onze smaak terecht. Ze bieden een mooi assortiment van duurzame wijnen uit diverse wijnlanden. Altijd duurzaam (biologisch, biologisch-dynamisch, terra vitis en duurzaam), en van kleine ambachtelijke boeren met een verhaal.

Kernwoorden: NL based, biologisch, biologisch-dynamisch, terra vitis

Naar hun website


Hemelswater Code Blond

Brouwerij De Prael en Hemelswater hebben hun handen in een geslagen. Ze besloten om gebruik te maken van het klimaat en brouwde bier van regenwater. Joris Hoeve, initiatiefnemer, bedacht het bier om mensen op een leuke manier bekend te maken met het probleem van wolkbreuken. “Ik wilde iets tastbaar maken. Het idee om bier te maken van regen water was letterlijk een geschenk uit de hemel”.

Kernwoorden: NL based, regenwater

Naar hun website


Pieper- & bammetjesbier

Selma, Merel, Bart en Freke namen het initiatief voor een popup-restaurant, met als idee om niet meer te verkopen voedsel te redden door er heerlijke gerechten van te maken. Zo is Instock ontstaan. En het draait harstikke lekker!

Sterker nog, ze zijn ook begonnen bier te maken van weggegooide-niet gebruikte aardappelen en niet gebruikt brood. Pieperbier en Bammetjes bier. Daar winnen ze ook prijzen mee!

Kernwoorden: Circulair bier, helemaal goed, Pieperbier, Bammetjesbier!

Naar hun website


Slijterij Het Fust

Slijterij Het Fust verkoopt meer dan alleen biologische bieren, maar ze bieden ook meer dan 50 verschillende soorten biologisch bier aan. Daar zit voor eenieder wat bij, vandaar dat we ze hier ook meenemen. 

Kernwoorden: NL based, naast biologisch bier ook andere soorten bier, focus op NL en BE.

Naar hun website


Warmenbol

Sinds voorjaar 2014 is Paul Warmenbol begonnen met bierbrouwen als hobbybrouwer. Stap voor stap is hij meer in gaan doen en nu heeft hij er zelf een eigen brouwerijtje van gemaakt. Je kunt bij hem zijn biologisch gecertificeerde Lizatripel online bestellen. 

Kernwoorden: Belgium based, Lizatripel

Naar hun website