Bloemen.jpg

Barometer Duurzame Bloemist

Dit is een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee de bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer is. Er zijn er nog niet veel van, maar je kunt ze via onderstaande link vinden

Kernwoorden: NL based, aandacht voor milieu, mens en werk en controle

Naar hun website


GeefeenBoompje

Ester Slokkers vond het een geweldig idee dat al duizenden jaren lang boompjes als cadeau worden gegeven. Haar echtgenoot had ooit een kersenboom van zijn grootouders gekregen had en die staat nog steeds te pronken in zijn moeders tuin… zijn boom! 

En het mooie is, bomen stoten geen CO2 uit, ze nemen het op. Hoe duurzaam wil je het hebben? Zo is zij GeefeenBoompje begonnen, als alternatief voor een bosje bloemen.

Kernwoorden: NL based, CO2 opnemen, oude traditie, bomen met een verhaal

Naar hun website


Lokale Bloemetjes

Oprichtster Sarai is vastbesloten om de bloementeelt te verduurzamen. Want het moet anders: het is toch te bizar om te bedenken dat het geven van een boeketje bloemen zo'n negatieve impact heeft op het milieu. Door de bestrijdingsmiddelen wordt water wordt vervuild, de bodem verwoest en biodiversiteit gaat verloren. Lokale bloemetjes teelt gifvrije bloemen. Je kan verse bloemen plukken in de pluktuin, een boeketje in de buurt laten bezorgen of leuke workshops doen. 

Kernwoorden: gifvrije bloemen, pluktuin, boeket

Naar hun website


Startwithdirt

Marjolein Schuit is Startwithdirt begonnen. Zij laat je zien hoe je zielige zaailingen naar weelderige knisperige groentes transformeert. Ze is Tuinhistoricus gespecialiseerd in volkstuinen. Naast zaadjes voor de moestuin, kan je bij haar ook een 'bloemenabonnement' nemen: iedere week verse duurzame bloemen op tafel! 

Kernwoorden: NL based, Broccoli, Basilicum, Mosterd

Naar hun website


 
nikoniko8-adj.png

Niko Niko

Cadeaus die je kan planten. Niko Niko wil met zijn producten geluk en blijheid verspreiden. Op de website kan je kiezen voor wat voor gelegenheid je het cadeau koopt (bijv. Verjaardag of geboorte). 

Kernwoorden: NL based, geboorte, verjaardag, confetti, bloemen, fortune cookie, kruiden, liefde, kaart, groenten, wrapping

Naar hun website


De Nationale Groene Kadobon

Dagelijks kopen en geven we cadeaus. Het geven van een duurzaam cadeau heeft een grote impact op ons milieu en onze gezondheid. Duurzame producten worden op een verantwoorde wijze geproduceerd. Deze kosten weinig energie en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De Nationale Groene Kadobon heeft een mooie selectie gemaakt van duurzame cadeaus voor iedereen. 

Kernwoorden: NL based, verzorgingsproducten, kleding, gifvrij speelgoed, eco lunchboxen, veilige drinkbekers, tassen en sieraden

Naar hun website


Ecokadobon

De EcoKadobon is een online cadeaubon die voor duizenden duurzame en eerlijke cadeaus is in te wisselen. Een verantwoord cadeau geven kan niet makkelijker! Je kunt kiezen voor een EcoKadobon in geschenkverpakking of per e-mail.  

Kernwoorden: NL based, duizenden verantwoorde kado's

Naar hun website


Ecogiving &
The green

giftbox

Op zoek naar relatiegeschenken of kerstpakketten? Dan ben je bij deze twee websites aan het goede adres. Ecogiving (onderdeel van The Green Giftbox) biedt een groot assortiment duurzame cadeau's aan en bij The Green Giftbox kan je een duurzaam trendy kerstpakket laten samenstellen. Op hun website vind je een filmpje over hoe het concept precies werkt. 

Naar Ecogiving

Naar The Green Giftbox


Ecomondo

Ecomondo.nl is een webwinkel en afhaalwinkel in Rotterdam met duurzame, ecologische, biologische, eerlijke en circulaire producten. Ze verkopen een groot aantal producten van Nederlandse Social Enterprise en Circulaire ondernemers zoals Dopper, WakaWaka, RotterZwam, Kromkommer, TonyChocolonely en binnenkort ook Fairphone. Daar zijn ze trots op! Ze zetten ons in voor een groenere en mooiere wereld en sociaal ondernemerschap. 

Kernwoorden: NL based, diverse productcategorieën

Naar hun website


Mook Stories

Een kaartje sturen ouderwets? Als het aan Esther van Noordenner, de eigenaar van Mookstories, ligt is dit zeker niet het geval. Ze is een liefhebber van natuur, kunst en handgemaakte objecten en vanuit dat oogpunt is Mookstories opgericht. Op deze Eco webshop vind je affordable art, bekijk bijvoorbeeld eens de duurzame FSC ansichtkaarten. Ze verkopen niet alleen producten die mooi zijn, maar waar ook een verhaal achter zit dat ze graag met je delen!

Kernwoorden: NL-based, Webshop, FSC gecertificeerd, No plastic, Affordable art

Naar hun website

 

Tony Chocolonely

Hoewel het soms moeilijk is om die lekkere fairtrade chocolade van Tony weg te moeten geven, is het natuurlijk wel een leuk cadeautje! Vooral omdat je nu je eigen wikkel kan ontwerpen en een persoonlijke reep Tony cadeau kan geven. Super cool!

Kernwoorden: fairtrade chocolade, eigen wikkel ontwerpen

Naar hun website

 

Waar

Bij WAAR kom je voor een goed cadeau met een goed verhaal. Ze verkopen een gevarieerd assortiment mode- en woonaccessoires, food en boeken. Al onze producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd. Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Ze besteden veel aandacht aan het design van hun assortiment. 

Kernwoorden: NL based, vele diverse soorten kado's

Naar hun website


Wereldwinkel

Tussen alle nieuwe initiatieven die fairtrade producten mainstream proberen te maken, zou je bijna vergeten dat je voor eerlijke cadeautjes ook gewoon naar de Wereldwinkel in de buurt kan gaan! In 1969 opende de eerste Wereldwinkel in Breukelen haar deuren. Al lang voordat fairtrade een trend werd zette deze organisatie zich al in voor eerlijke handel en kansen voor ontwikkelingslanden. Ze hebben tegenwoordig ook een webshop, dus van alle gemakken voorzien. 

Kernwoorden: fairtrade, stenen winkels, webshop

Naar hun website


 
banner goede doelen.jpg

Adopteer een reegenwoud - WorkWithNature

 

 

Een team van vrijwilligers zet zich in om het regenwoud te beschermen. Zij hebben een leuk concept ontwikkeld, waar je voor €2.50 een vierkante meter regenwoud kunt adopteren. De Stichting Work With Nature financiert hiermee aankoop en langdurige bescherming van regenwoud, beter leefomstandigheden van de lokale bevolking, bewustwording en wetenschappelijk onderzoek. Iedereen werkt puur op vrijwillige basis. 

Kernwoorden: NL based, adopteer een regenwoud

Naar hun website


Adopteer een chimp - Jane Goodall

Symbolische adoptie van een chimpansee, je krijgt er een pakket met fotos en andere dingen voor terug en regelmatige updates over hoe het met de chimps gaat.

Kernwoorden: International based, Jane Goodall, adopteer een chimp

Naar hun website


Adopteer een kip - Bionext

Adopteer een kip is een campagne van Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding.  Bionext werkt samen met boeren, verwerkers, handel en winkels aan verbetering en verdere verduurzaming in de biologische productieketen. Bij Adopteer een kip kan je een kip adopteren, en in ruil krijg je daar waardebonnen voor die je bij veel winkels in Nederland kan inleveren voor biologische eieren.

Kernwoorden: NL based, biologische kippen

Naar hun website


Adopteer een kerstboom

De biologische kwekers van adopteer een kerstboom verstaan de kunst van het laten overleven van kerstbomen als geen ander. Daarom overleeft zo’n 80-90% van de bomen de kerst en kan dus volgend jaar weer met je mee. AEK werkt volgens strenge BIO richtlijnen en zoekt bovendien een bestemming voor bomen die ‘met pensioen’ mogen. Een dubbel duurzaam principe, dus.

Kernwoorden: NL based, kerstbomen

Naar hun website


Adopteer een dier - WNF

Symbolische adoptie van een dier, altijd anders en komt meestal voor in tijdelijke campagnes tijdens feestdagen zoals valentijnsdag, je krijgt er een pakket met knuffel van het dier en andere dingen voor terug.

International based, adopteer een ijsbeer, pinguin, gorilla, olifant, orang-oetan, panda, zeeschildpad, dolfijn, neushoorn, tijger.

Naar hun website


OxfamNovib - Dubbelblij cadeau

Met een Dubbelblij Cadeau maak je meerdere mensen blij. De persoon waar aan je het cadeau geeft, krijgt een leuke cadeaukaart, eventueel ingepakt in een unieke giftbox. Tegelijkertijd krijgen mensen in ontwikkelingslanden jouw steun om armoede te overwinnen. Koop bijvoorbeeld een geit, of een winterhulppakket.

Kernwoorden: NL based, Dubbelblij

Naar hun website 


Greenpeace
NIKS

Omdat in Nederland veel mensen tegenwoordig al alles hebben wat ze zouden kunnen wensen en vaak op de vraag 'wat wil je hebben?' (voor hun verjaardag ofzo) ''niks'' antwoorden, kan je ze nu letterlijk NIKS geven! Als jij iemand NIKS geeft, zorgt Greenpeace dat: NIKS meer gevist wordt uit delen van de Noordzee, NIKS meer wordt gekapt voor palmolieplantages op Sumatra, NIKS meer uit de grond in het Noordpoolgebied wordt geboord, NIKS meer in Nederland wordt verkocht dat giftige bestrijdingsmiddelen bevat

Kernwoorden: International based, NIKS

Naar hun website