Bloemen.jpg

Barometer Duurzame Bloemist

Dit is een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee de bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer is. Er zijn er nog niet veel van, maar je kunt ze via onderstaande link vinden

Kernwoorden: NL based, aandacht voor milieu, mens en werk en controle

Naar hun website


Fairtrade bloemen

Fairtrade heeft ook een certificaat voor bloemen. Je kunt zien waar Fairtrade bloemen verkocht worden via onderstaande link.

Kernwoorden: NL based, aandacht voor milieu, mens en werk en controle

Naar hun website


Frederiques Choice

Frederiques Choice (opgericht door topmodel Frederique van der Wal) heeft samen met alle partijen in de keten, van kweker tot aan de binderij, twee 'footprint' boeketten samengesteld waarvan de duurzaamheid is berekend.

Iets dat in sierteeltsector nog nooit eerder is gedaan. Maar wel iets dat navolging verdient! 

Kernwoorden: NL based, aandacht voor milieu

Naar hun website


GeefeenBoompje

Ester Slokkers vond het een geweldig idee dat al duizenden jaren lang boompjes als cadeau worden gegeven. Haar echtgenoot had ooit een kersenboom van zijn grootouders gekregen had en die staat nog steeds te pronken in zijn moeders tuin… zijn boom! 

En het mooie is, bomen stoten geen CO2 uit, ze nemen het op. Hoe duurzaam wil je het hebben? Zo is zij GeefeenBoompje begonnen, als alternatief voor een bosje bloemen.

Kernwoorden: NL based, CO2 opnemen, oude traditie, bomen met een verhaal

Naar hun website


Ogreen

Net als bomen dat buiten doen, zijn planten ook actieve luchtzuiveringsmachines. Ze zetten CO2 om in zuurstof en filteren bovendien schadelijke stoffen uit de lucht. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit aangetoond. Ogreen planten zijn wetenschappelijk getest op de luchtzuiverende werking. Per plant wordt de unieke luchtzuiverende werking aangegeven. Ogreen planten worden milieubewust gekweekt waarbij MPS-A de minimale standaard is. Hun verpakking is duurzaam en volledig afbreekbaar, dus goed voor het milieu en onze planeet. Wij vinden het wel een tof idee!

Kernwoorden: NL based, green machine luchtreinigers!

Naar hun website


Startwithdirt

Marjolein Schuit is Startwithdirt begonnen. Zij laat je zien hoe je zielige zaailingen naar weelderige knisperige groentes transformeert. Ze is Tuinhistoricus gespecialiseerd in volkstuinen. Ze is Start with Dirt begonnen omdat ze een persoonlijke missie heeft elk stukje groen te veranderen in een moestuin.

Kernwoorden: NL based, Broccoli, Basilicum, Mosterd

Naar hun website


 
nikoniko8-adj.png

Adopteer een kip - Bionext

Adopteer een kip is een campagne van Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding.  Bionext werkt samen met boeren, verwerkers, handel en winkels aan verbetering en verdere verduurzaming in de biologische productieketen. Bij Adopteer een kip kan je een kip adopteren, en in ruil krijg je daar waardebonnen voor die je bij veel winkels in Nederland kan inleveren voor biologische eieren.

Kernwoorden: NL based, biologische kippen

Naar hun website


Adopteer een kerstboom

De biologische kwekers van adopteer een kerstboom verstaan de kunst van het laten overleven van kerstbomen als geen ander. Daarom overleeft zo’n 80-90% van de bomen de kerst en kan dus volgend jaar weer met je mee. AEK werkt volgens strenge BIO richtlijnen en zoekt bovendien een bestemming voor bomen die ‘met pensioen’ mogen. Een dubbel duurzaam principe, dus.

Kernwoorden: NL based, kerstbomen

Naar hun website


Adopteer regenwoud - Work With Nature

Een team van vrijwilligers zet zich in om het regenwoud te beschermen. Zij hebben een leuk concept ontwikkeld, waar je voor €2.50 een vierkante meter regenwoud kunt adopteren. De Stichting Work With Nature financiert hiermee aankoop en langdurige bescherming van regenwoud, beter leefomstandigheden van de lokale bevolking, bewustwording en wetenschappelijk onderzoek. Iedereen werkt puur op vrijwillige basis. 

Kernwoorden: NL based, adopteer een regenwoud

Naar hun website


De Nationale Groene Kadobon

Dagelijks kopen en geven we cadeaus. Het geven van een duurzaam cadeau heeft een grote impact op ons milieu en onze gezondheid. Duurzame producten worden op een verantwoorde wijze geproduceerd. Deze kosten weinig energie en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De Nationale Groene Kadobon heeft een mooie selectie gemaakt van duurzame cadeaus voor iedereen. 

Kernwoorden: NL based, verzorgingsproducten, kleding, gifvrij speelgoed, eco lunchboxen, veilige drinkbekers, tassen en sieraden

Naar hun website


Ecokadobon

De EcoKadobon is een online cadeaubon die voor duizenden duurzame en eerlijke cadeaus is in te wisselen. Een verantwoord cadeau geven kan niet makkelijker! Je kunt kiezen voor een EcoKadobon in geschenkverpakking of per e-mail.  

Kernwoorden: NL based, duizenden verantwoorde kado's

Naar hun website


Ecomondo

Ecomondo.nl is een webwinkel en afhaalwinkel in Rotterdam met duurzame, ecologische, biologische, eerlijke en circulaire producten. Ze verkopen een groot aantal producten van Nederlandse Social Enterprise en Circulaire ondernemers zoals Dopper, WakaWaka, RotterZwam, Kromkommer, TonyChocolonely en binnenkort ook Fairphone. Daar zijn ze trots op! Ze zetten ons in voor een groenere en mooiere wereld en sociaal ondernemerschap. 

Kernwoorden: NL based, diverse productcategorieën

Naar hun website


Greenpeace NIKS

Omdat in Nederland veel mensen tegenwoordig al alles hebben wat ze zouden kunnen wensen en vaak op de vraag 'wat wil je hebben?' (voor hun verjaardag ofzo) ''niks'' antwoorden, kan je ze nu letterlijk NIKS geven! Als jij iemand NIKS geeft, zorgt Greenpeace dat: NIKS meer gevist wordt uit delen van de Noordzee, NIKS meer wordt gekapt voor palmolieplantages op Sumatra, NIKS meer uit de grond in het Noordpoolgebied wordt geboord, NIKS meer in Nederland wordt verkocht dat giftige bestrijdingsmiddelen bevat

Kernwoorden: International based, NIKS

Naar hun website


Jane Goodall - adopteer een chimp

Symbolische adoptie van een chimpanzee, je krijgt er een pakket met fotos en andere dingen voor terug en regelmatige updates over hoe het met de chimps gaat.

Kernwoorden: International based, adopteer een chimp

Naar hun website


Oxfam Novib - Dubbelblij Cadeau

Met een Dubbelblij Cadeau maak je meerdere mensen blij. De persoon waar aan je het cadeau geeft, krijgt een leuke cadeaukaart, eventueel ingepakt in een unieke giftbox. Tegelijkertijd krijgen mensen in ontwikkelingslanden jouw steun om armoede te overwinnen. Koop bijvoorbeeld een geit, of een winterhulppakket.

Kernwoorden: NL based, Dubbelblij

Naar hun website 


Smiling Mango

Waar Smiling Mango naartoe wil? Dat ze dé hotspot wordt waar je duurzame producten ontdekt. Dat je er alles vindt wat Stylish, Green & Social is. Kortom, de beste on- en offline etalage voor bekende duurzame merken en een unieke springplank voor nieuwkomers.

Kernwoorden: NL based, cadeau, lifestyle, food, thuis, beauty

Naar hun website


Waar

Bij WAAR kom je voor een goed cadeau met een goed verhaal. Ze verkopen een gevarieerd assortiment mode- en woonaccessoires, food en boeken. Al onze producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd. Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Ze besteden veel aandacht aan het design van hun assortiment. 

Kernwoorden: NL based, vele diverse soorten kado's

Naar hun website


WNF - adopteer een dier

Symbolische adoptie van een dier, altijd anders en komt meestal voor in tijdelijke campagnes tijdens feestdagen zoals valentijnsdag, je krijgt er een pakket met knuffel van het dier en andere dingen voor terug.

International based, adopteer een ijsbeer, pinguin, gorilla, olifant, orang-oetan, panda, zeeschildpad, dolfijn, neushoorn, tijger.

Naar hun website

 
nikoniko8-adj.png

Niko Niko

Cadeaus die je kan planten. Niko Niko wil met zijn producten geluk en blijheid verspreiden. Op de website kan je kiezen voor wat voor gelegenheid je het cadeau koopt (bijv. Verjaardag of geboorte). 

Kernwoorden: NL based, geboorte, verjaardag, confetti, bloemen, fortune cookie, kruiden, liefde, kaart, groenten, wrapping

Naar hun website