Sentry Page Protection

SUPER SYMPATHIEKE STARTUPS


Lekker In Een Potje

Lekker In Een Potje is misschien wel het leukste Nederlandse cosmeticabedrijf: alle producten -- van lipbalsem, tot deodorant, tot voetenbadjes -- zitten in een glazen potje en zijn volledig eetbaar. Want volgens oprichtster Dewi: "Als het eetbaar is, dan weet je zeker dat het goed zit."  Allemaal zelfgemaakt dus. En dat vinden wij van Klooker een mooi idee.

Kernwoorden: NL based, Deodorant, Gezicht, Haar, Body

Ontvang €5 korting met kortingscode "klooker5"

Naar hun website


Lovely

Linda is de oprichtster van Lovely. Zij gaat voor een wereld waarin commerciële bedrijven samenwerken met de natuur om geweldige dingen te maken die van het leven een feestje maken. Dingen die én natuurlijk én luxe zijn. Ze zoekt uit hoe onze favoriete dingen eigenlijk gemaakt zijn en gaat daar an natuurlijke varianten voor te vinden.  En het gaat goed, ze heeft ondertussen een team van mensen waarmee ze dit samen doet!

Kernwoorden: NL based, deodorant, lipbals, bodywash, bodylotion, facewash, shampoo, facemist, face oil

Naar hun website


Maggie Anne

Alle Maggie Anne nagellaken zijn niet alleen gemaakt zonder de meest voorkomende chemische stoffen die normaliter in nagellak zitten ( Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyde), maar ook zonder drie andere zeer gevaarlijke chemische stoffen (Formaldehyde Resin ,Camphor and THTP).  Ze testen het niet op dieren en het is vegan. Peta 'cruelty-free' en Beauty Without Bunnies licence approved.

Kernwoorden: UK based, nagellak, vegan, cruelty free

Naar hun website


RUIK

Een klein Nederlands concept, opgericht in 2016, en helemaal Klooker-verantwoord: RUIK doet er alles aan om geurtjes te maken die helemaal natuurlijk zijn. Zo redden ze onder andere de grote kerstboom op De Dam, en maken er een mooi parfum van. Ook hun Eau D'Orange is leuk: gemaakt van biologische sinaasappelschillen (die anders weggegooid worden), en ruikt super. 

Kernwoorden: NL based, Parfum, Vegan, Biologisch, gemaakt van 'Waste!'

Naar hun website


We Love The Planet

Bij Eva, de oprichtster van We Love The Planet, staat de liefde voor onze planeet centraal. En dat geldt dus ook voor hun deodorant. Deze wordt geproduceerd in Nederland. De deodorant zit in een klein compact blikje, is smeerbaar en bestaat voor 100% uit natuurlijke en biologische ingrediënten.

Kernwoorden: NL based, Deodorant, Diffusers (en kokosnootkaarsen)

Naar hun website

 

Premium merken in parfum en verzorging


Abahna

Abahna betekent "een bad nemen" in Hindi, en dat is waar Abahna voor staat: je onderdompelen in de luxe van oude culturen. Ze gebruiken hiervoor enkel duurzame producten. Je koopt een prachtig luxeproduct, voor een betaalbare prijs. Wat ons dan echt verbaast: ook vrij van parabenen, kunstmatige kleurstoffen, diertesten, en andere narigheid. Helemaal, 100%.... Klooker approved!

Naar hun website


Acorelle

De pionier in biologische schoonheidsproducten. Acorelle is ontstaan in 2005 in Frespech, een klein dorpje in zuid-west Frankrijk.

Naar hun website


Aveda

Of je nu haar olie, cleanser, makeup of huidverzorging zoekt, Aveda heeft het allemaal. Ze proberen met hun visie schoonheid, het milieu en menselijk welzijn te verbeteren.

Naar hun website


Bulldog Skincare

Het idee voor Bulldog is geboren in 2005 toen het oprichter Simon Duffy opviel dat er geen huidverzorgingsproducten voor mannen waren met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Na twee jaar van intensief product research, design en ontwikkeling, lag bulldog op de planken in de UK. En van daaruit is stap voor stap de rest van de wereld veroverd. Bulldog is cruelty-free en geschikt voor vegetariërs en vegans. 

Kernwoorden: UK based, Men-only, Baard, Body care, Scheren, Skin care, Accessoires, 

Naar hun website


Kuumba Made

In Swahili betekent kuumba "het mooier maken van dingen ten faveure van de community". Ze zijn wereldwijd actief en gebruiken herbalism en oude wijsheid om oliën, zalven en andere body care producten te maken. De bloemen en kruiden die ze gebruiken komen uit hun eigen tuin, worden geoogst op gecertificeerde plantages of worden op een ethische wijze uit de natuur gehaald. Fairtrade is hun guideline.

Kernwoorden: Botanical body care, Herbal care

Naar hun website


Liz Earle

Een kleiner merk van cosmeticagigant Avon, met een focus op duurzaamheid, natuurlijkheid en cruelty-free testing.

Let op dat Avon (het moederconcern) dierproeftesten uitvoert in China omdat dit in China verplicht is. Liz Earle is een prima keuze voor duurzaamheid, maar het geld stroomt uiteindelijk naar een meer 'traditioneel' cosmetica concern.

Naar hun website


L'Occitane

Een van de weinige beursgenoteerde bedrijven op het lijstje hier... De Franse maker van parfums en andere beauty-producten heeft echt een oog voor mens, dier & natuur. Van alle grote cosmetica bedrijven springen ze er positief tussenuit.  

Kernwoorden: beursgenoteerd (groot), Frans, pro-actief & maatschappelijk betrokken

Naar hun website


Lush

Lush wil dat iedereen waar ze mee werken of waar ze contact mee hebben, hier beter van wordt. Of het nu hun leveranciers zijn, hun medewerkers of klanten. Ze blijven ontwikkelen en  innoveren zodat hun bedrijfsvoering overeenkomt met hun eigen idealen, de verwachtingen van hun medewerkers en klanten, en de behoeften van het milieu en onze planeet. Ze zijn 100% vegetarisch, dierproefvrij, handgemaakt en zonder verpakking.

Kernwoorden: UK/NL based, body, gezicht, haar, make-up, geuren

Naar hun website


Melvita

Onderdeel van L'Occitane, en een van de herkenbaarste biologische brands in zowel thuisland Frankrijk als de rest van Europa. Aanradertjes zijn vooral de kleine verpakkingen, die dit merk ook geschikt maken (net als Abahna hierboven, overigens) voor cadeautjes en dergelijken. 

Naar hun website


Organic Glam

Margo Marrone’s liefde met homeopathie begon meer dan 20 jaar geleden. Organic Glam gebruikt nu nog steeds homeopathie, herbal medicine en nutrients als basis waarop hun bedrijf draait. Ze produceren hun producten in kleine batches in hun eigen fabriek in de UK, zodat ze kwaliteit en traceerbaarheid van hun ingrediënten kunnen waarborgen.  

Kernwoorden: Make-up, Parfum, Kaarsen, Hand Care

Naar hun website


Pacifica

Naast dat de producten van Pacifica volledig vegan zijn, hebben ze de ganse productielijn cruelty-free gemaakt. Een top merk!

Naar de website


Sharini Parfums Naturel

Een locale Franse parfum maker. Sharini heeft internationaal nog geen grote aanwezigheid, maar is 100% Klooker verantwoord. Daarom willen we ze toch even noemen!

Naar hun website


Squalan

De Squalan-lijn is het resultaat van een jarenlange zoektocht van twee vriendinnen naar de ideale huidverzorging.
Squalaan is identiek aan een vetachtige substantie die van nature in de huid voorkomt, maar dat met het verstrijken van de jaren afneemt. Zij gebruiken het juist als basis in hun producten. Hun producten zijn 100% plantaardig, bevatten geen parabenen en alcohol, zijn dierproefvrij, zijn veganistisch en worden duurzaam geproduceerd.

Kernwoorden: NL based, pure, moisturizer, cleanser, eye, range, sleeve, pure travel, sachets

Naar hun website


 

Duurzame drogisterijen en parfumerieën


Big Green Smile

Steeds meer mensen kiezen bewust voor ecologisch om zo een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. Wie voor natuurlijke producten kiest bij de persoonlijke verzorging merkt al snel dat de huid er niet alleen jonger, maar ook gezonder uit ziet én aanvoelt. Met Green Big Smile kies je vanaf nu voor duurzaamheid voor jezelf, je gezin en je omgeving. Ze komen oorspronkelijk uit de UK, maar zijn nu ook actief in NL, Duitsland en Frankrijk.

Kernwoorden: NL based, Persoonlijke verzorging, Moeder & Baby, Mannen, Gecertificeerd

Naar hun website


Bio Amable

Cora Braas is al enige jaren geleden Bio Amable begonnen, met 100% natuurlijke cosmetica en lichaamsverzorging. Geboren uit noodzaak door haar eigen gezondheidssituatie een tijdje geleden, is het ondertussen een levensstijl geworden. En ze is een eigen merk etherische en wildcrafted oliën begonnen, Alambika. Helemaal top!

Kernwoorden: NL based, Make-up, Gezicht, Lichaam, Haar, Vegan, Alambika

Naar hun website


De Groene Drogist

De Groene Drogist is echt een club waar wij als Klooker he-le-maal achter kunnen staan: Hanneke Vial en collega's zijn sinds 2008 al in de weer om voor iedereen verantwoorde cosmetica beschikbaar te maken. Ze hebben een persoonlijke voorkeur en liefde voor mooie 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Dierproefvrij en gecertificeerd. Milieuvriendelijk verpakt.

Kernwoorden: NL based, Gezicht, Haar, Make-up, Lichaam, Zon, Kids

Voor €10% Klooker-korting, gebruik de code: "HELEMAAL-KLOOKER"

Naar hun website


Faith in nature

Midden in de drukte van het bruisende New York City, ontdekte Rivka Rose al op jonge leeftijd haar aangeboren passie voor moeder natuur. Nadat zij naar Schotland verhuisde, kreeg zij te maken met een heel ander klimaat. Het was toen dat Rivka een hydraterende crème ontwikkelde die haar huid beschermde tegen de gure Schotse wind. En dat was de start van Faith in Nature. Haar missie was het creëren van betaalbare schoonheids- en verzorgingsproducten voor iedereen op basis van natuurlijke, plantaardige ingrediënten die daarbovenop ook nog eens milieu- en diervriendelijk waren. 

Kernwoorden: UK based, natuurlijke shampoo, conditioner, handzeep, zeep, douche en bad

Naar hun website


The Green Beauty Shop

 

The Green Beauty Shop richt zich op de allermooiste natuurlijke cosmetica en make-up. Je vindt hier een heel groot assortiment met eerlijke en gezonde natuurcosmetica, zónder schadelijke chemicaliën en duurzaam geproduceerd, fairtrade en uiteraard niet op dieren getest.

Kernwoorden: NL based, make-up, geziocht, lichaam, zon, haar, haarkleur, parfum, beautyfood

Naar hun website


Heelnatuurlijk

Saskia van der Molen begon op haar 24e te werken als hair & make-up artist en model en werkte met beroemdheden als Tom Cruise, Lady Gaga, Anouk, Sylvie Meis etc. Maar na enkele jaren kreeg ze gezondheidsklachten. Bleek dat de chemische stoffen in de cosmetica- en verzorgingsproducten waarmee ze werkte hier een grote invloed op hadden.  Ze gooide het roer drastisch om en focuste zich alleen nog op werken met echt 100% natuurzuivere cosmetica en verzorgingsproducten zonder verborgen synthetische stoffen en zonder stoffig, geitenwollen imago. En dat is gelukt!

Kernwoorden: NL based, gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, haarverzorging, cosmetica, reinigingskuren

Naar hun website


Shizo

Shizo.nl ontstond in 2007 vanuit een persoonlijke zoektocht van oprichtster Shirley Tol. Zij was die zoektocht begonnen na een acute allergische reactie op een aantal verzorgingsproducten. Toen ze vervolgens ontdekte wat ze al die jaren op haar huid gesmeerd had en wat het voor haar gezondheid kon betekenen, wilde ze alleen nog maar natuurlijke producten!

Shizo maakt alles natuurlijk en biologisch. Ze hebben ook hele leuke Shizo To Go Vakantieshop, super handig alles biologisch voor op reis.

Kernwoorden: NL based, Gezicht, Make-up, Bad&Body, Haar, Parfum, Man, Mama&kind

Krijg 10% korting met de kortingscode KLOOKERGEUREN

Naar hun website


SoloBioMooi

Ingrid en Pieter hebben elkaar in 2012 ontmoet. In SoloBio, het 100% (!) biologische restaurant van Pieter. Tijdens het bestellen van de drankjes vertelde Ingrid over ideeën om een webshop te beginnen met biologische cosmetica. Pieter heeft 10 jaar ervaring in het opzetten van 15 webshops en zo kwamen ze bij elkaar. En ze maken samen met Anouk hun eigen 100% biologische en eetbare huidverzorgingsproducten, Tasty Skincare. Hoe goed is dat?

Kernwoorden: NL based, Body, Face, Familie, Haar, Parfum, Huid, Tasty Skincare

Naar hun website