Sentry Page Protection

    Make-up, geuren en Huid&Haarverzorging

 

Uit Nederland

 

Internationaal

wit.png
 

Nederlandse merken

make-up, huid&haarverzorging en geuren


AVA Natural Skin Care

AVA Natural Skin Care is een lijn verzoringsproducten van natuurlijke ingredienten (denk aan noten, zaden en oliën) die de huid voeden, beschermen en herstellen. Oprichtster Eva wil niet alleen fijne verzorgingsproducten maken, maar ook heel Nederland bewust maken van de invloed van dit soort producten op huid, lichaam en milieu. Daarom biedt ze een gratis cursus 'Weet-wat-je-huid-eet' aan, waarin ze je leert over de effecten van bepaalde ingredienten en hoe je de betere verzorgingsproducten kunt herkennen. Handig!

Kernwoorden: pure verzorgingsproducten, biologisch, cursus 'weet-wat-je-huid-eet', duurzame verpakking

Naar hun website


Bee Honest

 

Bee Honest is het merk van De Traay: een imkerij die Wouter in 1977 begint. Dat honing niet alleen lekker is, maar ook eigenschappen bevat die goed zijn voor de huid was de reden om de verzoringslijn van Bee Honest op te richten. De producten worden gecontroleerd door het duitse keurmerk BDIH en ze doen hun best om de verpakkingsmethode te verduurzamen. Zo bevat de verpakking ieder geval al geen hormoonverstorende stoffen. 

Kernwoorden: honing, verzorgingsproducten, imker, bijentuin

Naar hun website


Lekker In Een Potje

Lekker In Een Potje is misschien wel het leukste Nederlandse cosmeticabedrijf: alle producten -- van lipbalsem, tot deodorant, tot voetenbadjes -- zitten in een glazen potje en zijn volledig eetbaar. Want volgens oprichtster Dewi: "Als het eetbaar is, dan weet je zeker dat het goed zit."  Allemaal zelfgemaakt dus. En dat vinden wij van Klooker een mooi idee.

Kernwoorden: NL based, Deodorant, Gezicht, Haar, Body

Naar hun website


Loveli

Linda is de oprichtster van Loveli. Zij gaat voor een wereld waarin commerciële bedrijven samenwerken met de natuur om geweldige dingen te maken die van het leven een feestje maken. Dingen die én natuurlijk én luxe zijn. Ze zoekt uit hoe onze favoriete dingen eigenlijk gemaakt zijn en gaat daar an natuurlijke varianten voor te vinden.  En het gaat goed, ze heeft ondertussen een team van mensen waarmee ze dit samen doet!

Kernwoorden: NL based, deodorant, lipbals, bodywash, bodylotion, facewash, shampoo, facemist, face oil

Naar hun website


Modern Druids

Een deodorant geboren uit nood, omdat plantaardige lekker ruikende deo nergens te vinden was. De Amsterdamse Lisa Mackie, geboren in Schotland, maakte daarom een lijn van vegan deodoranten.  Volgens Modern Druids ben je namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je op je huid smeert.  Hun missie is om natuurlijke, vegan cosmetica de norm te maken! De verpakkingen zijn gemaakt van recyclede PET en zijn op hun buurt ook weer recyclebaar.

Kernwoorden: NL-based, Vegan, Duurzame verpakking, Eerlijke handel, Eerlijke productie, Productie binnen EU

Naar hun website


Nuud

Dit is een revolutionaire deodorant: onschadelijk voor je gezondheid (dus geen parabenen, drijfgassen, aluminiumzouten), duurzame verpakking (van suikerriet!), werkt meerdere dagen en op basis van microzilver. Hoe doen ze dat? Op de website vind je alle antwoorden! 

Kernwoorden: deodorant, vrij van schadelijke stoffen, microzilver, duurzame verpakking

 Naar hun website


O'Right

O'Right maakt duurzame natuurlijke haarproducten, die glutenvrij, dierproefvrij en grotendeels vegan zijn. Op hun website lees je over welke schadelijke stoffen vermeden worden (zo word je nog eens wegwijs in al die ingredienten op de niet-duurzame shampoo's). Verder blijft het niet bij een 'groene' inhoud van het product, maar is de verpakking composteerbaar of herbruikbaar, wordt er naar een minimaal milieu belastend productieproces gestreefd en ondersteunen ze (inter)nationale duurzame en sociale projecten. 

Kernwoorden: natuurlijke ingredienten, glutenvrij, dierproevrij, vegan, maatschappelijk betrokken, duurzaam verpakkingsmateriaal

Naar hun website


RUIK

Een klein Nederlands concept, opgericht in 2016, en helemaal Klooker-verantwoord: RUIK doet er alles aan om geurtjes te maken die helemaal natuurlijk zijn. Zo redden ze onder andere de grote kerstboom op De Dam, en maken er een mooi parfum van. Ook hun Eau D'Orange is leuk: gemaakt van biologische sinaasappelschillen (die anders weggegooid worden), en ruikt super. 

Kernwoorden: NL based, Parfum, Vegan, Biologisch, gemaakt van 'Waste!'

Naar hun website


Squalan

100% vegan

De Squalan-lijn is het resultaat van een jarenlange zoektocht van twee vriendinnen naar de ideale huidverzorging.
Squalaan is identiek aan een vetachtige substantie die van nature in de huid voorkomt, maar dat met het verstrijken van de jaren afneemt. Zij gebruiken het juist als basis in hun producten. Hun producten zijn 100% plantaardig, bevatten geen parabenen en alcohol, zijn dierproefvrij, zijn veganistisch en worden duurzaam geproduceerd.

Kernwoorden: NL based, pure, moisturizer, cleanser, eye, range, sleeve, pure travel, sachets

Naar hun website


We Love The Planet

Bij Eva, de oprichtster van We Love The Planet, staat de liefde voor onze planeet centraal. En dat geldt dus ook voor hun deodorant. Deze wordt geproduceerd in Nederland. De deodorant zit in een klein compact blikje, is smeerbaar en bestaat voor 100% uit natuurlijke en biologische ingrediënten.

Kernwoorden: NL based, Deodorant, Diffusers (en kokosnootkaarsen)

Naar hun website

 

Internationale merken

Make-up, huid&haarverzorging en geuren


Abahna

Abahna betekent "een bad nemen" in Hindi, en dat is waar Abahna voor staat: je onderdompelen in de luxe van oude culturen. Ze gebruiken hiervoor enkel duurzame producten. Je koopt een prachtig luxeproduct, voor een betaalbare prijs. Wat ons dan echt verbaast: ook vrij van parabenen, kunstmatige kleurstoffen, diertesten, en andere narigheid. Helemaal, 100%.... Klooker approved!

Kernwoorden: UK-based, parfum, bad en douche

Naar hun website


Acorelle

De pionier in biologische schoonheidsproducten. Acorelle is ontstaan in 2005 in Frespech, een klein dorpje in zuid-west Frankrijk. Ze hebben een breed assortiment en voldoen aan heel wat keurmerken (o.a. vegan).  

Kernwoorden: France-based, vegan, parfum, gezichtsverzorging, ontharen, deodorant, zonnebrand

Naar hun website


Anna & Ben

Na een gefaalde zoektocht van Anna naar een deo die dierproefvrij én aluminiumvrij was, besloot ze samen met Ben zelf een deo te maken. Bij cosmetica vertrouwt Anna altijd op de kracht van de natuur en na een aantal try-outs is een nieuwe deodorant ontstaan! Deze deo is ook nog eens in een recyclebare papertube verpakt, zonder plastic en mag na gebruik gewoon bij het oud papier.

Kernwoorden: Duistland-based, Natrue , Vegan, Productie binnen EU, Geen plastic, Duurzame verpakking

Naar hun website


Aveda

Of je nu haar olie zoekt, je haar wil kleuren of gewoon nieuwe shampoo nodig hebt, Aveda heeft het allemaal. Ze proberen met hun visie schoonheid, het milieu en menselijk welzijn te verbeteren. Je vindt naast een uitgebreid assoirtment haarproducten, ook mooie cadeaupaketten en huidverzorging. 

Kernwoorden: haarverzoring, cruelty-free, cadeaupakket

Naar hun website


Bulldog Skincare

Het idee voor Bulldog is geboren in 2005 toen het oprichter Simon Duffy opviel dat er geen huidverzorgingsproducten voor mannen waren met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Na twee jaar van intensief product research, design en ontwikkeling, lag bulldog op de planken in de UK. En van daaruit is stap voor stap de rest van de wereld veroverd. Bulldog is cruelty-free en geschikt voor vegetariërs en vegans. 

Kernwoorden: UK based, Men-only, Baard, Body care, Scheren, Skin care, Accessoires, 

Naar hun website


Dr. Hauschka

In 1935 richtte de Duitse Rudolf Hauschka het bedrijf Wala Heilmittel GmbH op, dat zich richt op het produceren van natuurlijke medicijnen en natuurlijke, biologische huidverzorging. Zo is er een biodynamische medicinale kruidentuin aangelegd en kwam in 1967 skin-care lijn van Dr. Hauschka op de markt, die anno 2018 nog erg populair is en wereldwijd verkocht wordt. 

Kernwoorden: natuurlijke ingredienten, haar, huid, make-up, vegan

Naar hun website


Faith in Nature

Midden in de drukte van het bruisende New York City, ontdekte Rivka Rose al op jonge leeftijd haar aangeboren passie voor moeder natuur. Nadat zij naar Schotland verhuisde, kreeg zij te maken met een heel ander klimaat. Het was toen dat Rivka een hydraterende crème ontwikkelde die haar huid beschermde tegen de gure Schotse wind. En dat was de start van Faith in Nature. Haar missie was het creëren van betaalbare schoonheids- en verzorgingsproducten voor iedereen op basis van natuurlijke, plantaardige ingrediënten die daarbovenop ook nog eens milieu- en diervriendelijk waren. 

Kernwoorden: UK based, natuurlijke shampoo, conditioner, handzeep, zeep, douche en bad

Naar hun website


Kuumba Made

In Swahili betekent kuumba "het mooier maken van dingen ten faveure van de community". Ze zijn wereldwijd actief en gebruiken herbalism en oude wijsheid om oliën, zalven en andere body care producten te maken. De bloemen en kruiden die ze gebruiken komen uit hun eigen tuin, worden geoogst op gecertificeerde plantages of worden op een ethische wijze uit de natuur gehaald. Fairtrade is hun guideline.

Kernwoorden: Botanical body care, Herbal care

Naar hun website


L'Occitane

Een van de weinige beursgenoteerde bedrijven op het lijstje hier... De Franse maker van parfums en andere beauty-producten heeft echt een oog voor mens, dier & natuur. Van alle grote cosmetica bedrijven springen ze er positief tussenuit.  

Kernwoorden: beursgenoteerd (groot), Frans, pro-actief & maatschappelijk betrokken

Naar hun website


Lush

Lush wil dat iedereen waar ze mee werken of waar ze contact mee hebben, hier beter van wordt. Of het nu hun leveranciers zijn, hun medewerkers of klanten. Ze blijven ontwikkelen en  innoveren zodat hun bedrijfsvoering overeenkomt met hun eigen idealen, de verwachtingen van hun medewerkers en klanten, en de behoeften van het milieu en onze planeet. Ze zijn 100% vegetarisch, dierproefvrij, handgemaakt en zonder verpakking.

Kernwoorden: UK/NL based, body, gezicht, haar, make-up, geuren

Naar hun website


Madara

Madara ontwikkelt verzorgingsproducten die verder gaan dan de huid. Het gaat hierbij om zelfrespect, keuzes die we maken en rekeningen houden met onze ecologische voetafdruk. De producten van Madara zijn er niet alleen om ons er mooier uit te laten zien, maar ook om ons beter te laten voelen en gedragen. Met wetenschappelijke onderbouwing wil Madara laten zien dat de natuur ons alles biedt wat we nodig hebben.

Kernwoorden: Letland-based, Ecocert, Vegan, Duurzame verpakking, Productie binnen EU, Goede doelen

Naar hun website


Maggie Anne

Alle Maggie Anne nagellaken zijn niet alleen gemaakt zonder de meest voorkomende chemische stoffen die normaliter in nagellak zitten ( Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyde), maar ook zonder drie andere zeer gevaarlijke chemische stoffen (Formaldehyde Resin ,Camphor and THTP).  Ze testen het niet op dieren en het is vegan. Peta 'cruelty-free' en Beauty Without Bunnies licence approved.

Kernwoorden: UK based, nagellak, vegan, cruelty free

Naar hun website


Melvita

Onderdeel van L'Occitane, en een van de herkenbaarste biologische brands in zowel thuisland Frankrijk als de rest van Europa. Ze houden hun productie zo ecologisch mogelijk, door de winkels en verpakkingen ook duurzaam te maken. De pure ingredienten zijn traceerbaar tot waar ze vandaan komen. Een van de productielijnen in Marokko voldoet al aan een fairtrade principe. Aanradertjes zijn vooral de kleine verpakkingen, die dit merk ook geschikt maken (net als Abahna hierboven, overigens) voor cadeautjes en dergelijken. 

Kernwoorden: gezichtsverzorging, parfum, bloemenwater

Naar hun website


Oh-lief

Het begon met een babybalsem op basis van olijfolie, volgens een oud Zuid-Afrikaans familierecept. Inmiddels heeft Oh-lief een uitgereide verzorgingslijn voor het hele gezin, met nog steeds olijfolie als een van de belangrijkste ingredienten. De producten zijn 100% natuurlijk en worden lokaal geproduceerd.

Kernwoorden: babybalsem, olijfolie, Zuid-Afrika, hele gezin

Naar hun website


Organic Glam

Margo Marrone’s liefde met homeopathie begon meer dan 20 jaar geleden. Organic Glam gebruikt nu nog steeds homeopathie, herbal medicine en nutrients als basis waarop hun bedrijf draait. Ze produceren hun producten in kleine batches in hun eigen fabriek in de UK, zodat ze kwaliteit en traceerbaarheid van hun ingrediënten kunnen waarborgen.  

Kernwoorden: Make-up, Parfum, Kaarsen, Hand Care

Naar hun website


Pacifica

Naast dat de producten (uitgebreid assortiment cosmetica en verzogingsproducten) van Pacifica volledig vegan zijn, hebben ze de hele productielijn cruelty-free gemaakt. Een top merk! Overigens stimuleren ze het recyclen van hun productverpakkingen via het 'Recycling Program', dat alles behalve stoffig en suf is. Ontdek het zelf op hun website!

Kernwoorden: recycling, vegan

Naar de website


Sharini Parfums Naturel

Een locale Franse parfum maker. Sharini heeft internationaal nog geen grote aanwezigheid, maar is 100% Klooker verantwoord. Daarom willen we ze toch even noemen!

Kernwoorden: France-based, parfum, biologische ingredienten, keurmerk ECOCERT

Naar hun website

 

Duurzame drogisterijen 

allemaal met zoekfunctie voor vegan producten


Big Green Smile

Steeds meer mensen kiezen bewust voor ecologisch om zo een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. Wie voor natuurlijke producten kiest bij de persoonlijke verzorging merkt al snel dat de huid er niet alleen jonger, maar ook gezonder uit ziet én aanvoelt. Met Green Big Smile kies je vanaf nu voor duurzaamheid voor jezelf, je gezin en je omgeving. Ze komen oorspronkelijk uit de UK, maar zijn nu ook actief in NL, Duitsland en Frankrijk.

Kernwoorden: NL based, Persoonlijke verzorging, Moeder & Baby, Mannen, Gecertificeerd

Naar hun website


Bio Amable

Cora Braas is al enige jaren geleden Bio Amable begonnen, met 100% natuurlijke cosmetica en lichaamsverzorging. Geboren uit noodzaak door haar eigen gezondheidssituatie een tijdje geleden, is het ondertussen een levensstijl geworden. En ze is een eigen merk etherische en wildcrafted oliën begonnen, Alambika. Helemaal top!

Kernwoorden: NL based, Make-up, Gezicht, Lichaam, Haar, Vegan, Alambika

Naar hun website


De Groene Drogist

De Groene Drogist is echt een club waar wij als Klooker he-le-maal achter kunnen staan: Hanneke Vial en collega's zijn sinds 2008 al in de weer om voor iedereen verantwoorde cosmetica beschikbaar te maken. Ze hebben een persoonlijke voorkeur en liefde voor mooie 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Dierproefvrij en gecertificeerd. Milieuvriendelijk verpakt.

Kernwoorden: NL based, Gezicht, Haar, Make-up, Lichaam, Zon, Kids

Naar hun website


The Green Beauty Shop

 

The Green Beauty Shop richt zich op de allermooiste natuurlijke cosmetica en make-up. Je vindt hier een heel groot assortiment met eerlijke en gezonde natuurcosmetica, zónder schadelijke chemicaliën en duurzaam geproduceerd, fairtrade en uiteraard niet op dieren getest.

Kernwoorden: NL based, make-up, gezicht, lichaam, zon, haar, haarkleur, parfum, beautyfood

Naar hun website


Heelnatuurlijk

Saskia van der Molen begon op haar 24e te werken als hair & make-up artist en model en werkte met beroemdheden als Tom Cruise, Lady Gaga, Anouk, Sylvie Meis etc. Maar na enkele jaren kreeg ze gezondheidsklachten. Bleek dat de chemische stoffen in de cosmetica- en verzorgingsproducten waarmee ze werkte hier een grote invloed op hadden.  Ze gooide het roer drastisch om en focuste zich alleen nog op werken met echt 100% natuurzuivere cosmetica en verzorgingsproducten zonder verborgen synthetische stoffen en zonder stoffig, geitenwollen imago. En dat is gelukt!

Op haar website vind je ook heel veel informatie over alle ingredienten, om eindelijk eens wegwijs te worden in die ingewikkelde namen op de verpakking.

Kernwoorden: NL based, gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, haarverzorging, cosmetica, reinigingskuren, informatie ingredienten

Naar hun website


Kenkô

Kenkô is een online multibrandstore met een curated aanbod aan exclusieve feel good producten. Wij selecteren producten die zijn gemaakt met liefde voor mens, dier en natuur en zonder schadelijke toevoegingen. Op ingrediënt-niveau wordt gezocht naar verzorgende stoffen zonder onnodige of schadelijke toevoegingen, hiervoor werken ze samen met een farmaceut die alle producten op ingrediënt-niveau test. Dit alles in dienst van de bewuste consument die hierdoor niet langer zelf op onderzoek uit hoeft maar kan vertrouwen op de kwaliteit van het zorgvuldig samengestelde Kenkô aanbod.

Kernwoorden: NL Based, gezichtsverzorging, natuurlijke producten, scherpe criteria, dierproefvrij, transparant productieproces

Naar hun website


Madelief
Valkenburg a/d Geul

Een stenen winkel in Zuid-Limburg, met allerlei natuurlijke verzorgingsproducten. Een fijne plek om naar toe te gaan. Je vindt er ook biologische voeding en voedingssupplementen. 

Kernwoorden: stenen winkel, natuurlijke verzoringsproducten, voeding

Naar hun website


Shizo

Shizo.nl ontstond in 2007 vanuit een persoonlijke zoektocht van oprichtster Shirley Tol. Zij was die zoektocht begonnen na een acute allergische reactie op een aantal verzorgingsproducten. Toen ze vervolgens ontdekte wat ze al die jaren op haar huid gesmeerd had en wat het voor haar gezondheid kon betekenen, wilde ze alleen nog maar natuurlijke producten!

Shizo maakt alles natuurlijk en biologisch. Ze hebben ook hele leuke Shizo To Go Vakantieshop, super handig alles biologisch voor op reis.

Kernwoorden: NL based, Gezicht, Make-up, Bad&Body, Haar, Parfum, Man, Mama&kind

Naar hun website


SoloBioMooi

Ingrid en Pieter hebben elkaar in 2012 ontmoet. In SoloBio, het 100% (!) biologische restaurant van Pieter. Tijdens het bestellen van de drankjes vertelde Ingrid over ideeën om een webshop te beginnen met biologische cosmetica. Pieter heeft 10 jaar ervaring in het opzetten van 15 webshops en zo kwamen ze bij elkaar. En ze maken samen met Anouk hun eigen 100% biologische en eetbare huidverzorgingsproducten, Tasty Skincare. Hoe goed is dat?

Kernwoorden: NL based, Body, Face, Familie, Haar, Parfum, Huid, Tasty Skincare

Naar hun website

 
hart.jpeg

Vrouwenzaken

menstruatieartikelen en meer

 

Cute Cutton

Toen Nienke op haar 17e ziek werd door het Toxic Shock Syndrom (ook wel tamponziekte genoemd), is ze op zoek gegaan naar alternatieven. Sindsdien gebruikt ze menstruatiecups en daar is ze nog steeds erg tevreden over. Toen ze de mogelijkheid kreeg om de webshop Cute Cutton over te nemen, hoefde ze dan ook niet lang na te denken. Bij Cute Cutton vind je allerlei soorten, kleuren en maten menstruatiecups. Die zijn dus niet alleen veiliger voor je eigen gezondheid, maar besparen ook heel wat afval en zijn volgens Nienke de meest duurzame manier om met je menstruatie om te gaan. Ook wasbaar maandverband en producten voor het geven van borstvoeding vind je bij Cute Cotton. 

Kernwoorden: menstruatiecup, kraamtijd, wasbaar maandverband

Naar hun website


Katoen&Ko

Dit is een gespecialiseerde webwinkel met de fijnste producten voor de menstruatie van vrouwen. De producten dragen niet alleen bij aan een duurzaam leven, maar ze moeten ook comfortabel en gezond zijn. 

Kernwoorden: menstruatiecup, wasbaar maandverband, ondergoed

Naar hun website


Natracare

Het maakte Susie Hewson boos dat menstruatieartikelen zoveel schade aan gezondheid en milieu toebracht: bijvoorbeeld de pesticiden op de katoenplantage en het gebruik van chemische middelen om te bleken tot een 'mooie' witte tampon. De producenten gaven geen gehoor, dus heeft ze in 1989 NatraCare opgericht: de pionier in het verkopen van biologisch katoenen tampons. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een internationaal bekend merk en voldoen ze aan meerdere keurmerken (o.a. geschikt voor veganisten). Check hun website voor hun uitgebreide assortiment en waar hun producten in Nederland te koop zijn. 

Kernwoorden: biologisch katoen, menstruatieartikelen, borstvoeding, incontinentie

Naar hun website


Yoni

Mariah en Wendelien schrokken enorm toen ze ontdekten dat veel tampons en maandverband van synthetische stoffen gemaakt worden en plastic en parfum kunnen bevatten. Bovendien kwamen ze tot de ontdekking dat er geen specifieke regels zijn over de ingrediënten die vermeld moeten worden op de doosjes van deze producten. In 2014 hebben ze daarom Yoni opgericht: tampons en maandverband zonder plastic en andere geheimen, uitsluitend van biologisch katoen gemaakt. 

Kernwoorden: tampons, maandverband, biologisch katoen

Naar hun website


 
bloemen.jpeg

Vegan cosmetica en verzorging


Lekker In Een Potje

100% vegan

Lekker In Een Potje is misschien wel het leukste Nederlandse cosmeticabedrijf: alle producten -- van lipbalsem, tot deodorant, tot voetenbadjes -- zitten in een glazen potje en zijn volledig eetbaar. Want volgens oprichtster Dewi: "Als het eetbaar is, dan weet je zeker dat het goed zit."  Allemaal zelfgemaakt dus. En dat vinden wij van Klooker een mooi idee.

Kernwoorden: NL based, Deodorant, Gezicht, Haar, Body

Naar hun website


Dr. Hauschka

 

In 1935 richtte de Duitse Rudolf Hauschka het bedrijf Wala Heilmittel GmbH op, dat zich richt op het produceren van natuurlijke medicijnen en natuurlijke, biologische huidverzorging. Zo is er een biodynamische medicinale kruidentuin aangelegd en kwam in 1967 skin-care lijn van Dr. Hauschka op de markt, die anno 2018 nog erg populair is en wereldwijd verkocht wordt. 

Kernwoorden: natuurlijke ingredienten, haar, huid, make-up, vegan

Naar hun website


Maggie Anne

100% vegan

Alle Maggie Anne nagellaken zijn niet alleen gemaakt zonder de meest voorkomende chemische stoffen die normaliter in nagellak zitten ( Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyde), maar ook zonder drie andere zeer gevaarlijke chemische stoffen (Formaldehyde Resin ,Camphor and THTP).  Ze testen het niet op dieren en het is vegan. Peta 'cruelty-free' en Beauty Without Bunnies licence approved.

Kernwoorden: UK based, nagellak, vegan, cruelty free

Naar hun website


Modern Druids

Een deodorant geboren uit nood, omdat plantaardige lekker ruikende deo nergens te vinden was. De Amsterdamse Lisa Mackie, geboren in Schotland, maakte daarom een lijn van vegan deodoranten.  Volgens Modern Druids ben je namelijk niet alleen wat je eet, maar ook wat je op je huid smeert.  Hun missie is om natuurlijke, vegan cosmetica de norm te maken! De verpakkingen zijn gemaakt van recyclede PET en zijn op hun buurt ook weer recyclebaar.

Kernwoorden: NL-based, Vegan, Duurzame verpakking, Eerlijke handel, Eerlijke productie, Productie binnen EU

Naar hun website


Pacifica

100% vegan

Naast dat de producten (uitgebreid assortiment cosmetica en verzogingsproducten) van Pacifica volledig vegan zijn, hebben ze de hele productielijn cruelty-free gemaakt. Een top merk! Overigens stimuleren ze het recyclen van hun productverpakkingen via het 'Recycling Program', dat alles behalve stoffig en suf is. Ontdek het zelf op hun website!

Kernwoorden: recycling, vegan

Naar de website


RUIK

100% vegan

Een klein Nederlands concept, opgericht in 2016, en helemaal Klooker-verantwoord: RUIK doet er alles aan om geurtjes te maken die helemaal natuurlijk zijn. Zo redden ze onder andere de grote kerstboom op De Dam, en maken er een mooi parfum van. Ook hun Eau D'Orange is leuk: gemaakt van biologische sinaasappelschillen (die anders weggegooid worden), en ruikt super. 

Kernwoorden: NL based, Parfum, Vegan, Biologisch, gemaakt van 'Waste!'

Naar hun website


O'Right

O'Right maakt duurzame natuurlijke haarproducten, die glutenvrij, dierproefvrij en grotendeels vegan zijn. Op hun website lees je over welke schadelijke stoffen vermeden worden (zo word je nog eens wegwijs in al die ingredienten op de niet-duurzame shampoo's). Verder blijft het niet bij een 'groene' inhoud van het product, maar is de verpakking composteerbaar of herbruikbaar, wordt er naar een minimaal milieu belastend productieproces gestreefd en ondersteunen ze (inter)nationale duurzame en sociale projecten. 

Kernwoorden: natuurlijke ingredienten, glutenvrij, dierproevrij, vegan, maatschappelijk betrokken, duurzaam verpakkingsmateriaal

Naar hun website


Squalan

100% vegan

De Squalan-lijn is het resultaat van een jarenlange zoektocht van twee vriendinnen naar de ideale huidverzorging.
Squalaan is identiek aan een vetachtige substantie die van nature in de huid voorkomt, maar dat met het verstrijken van de jaren afneemt. Zij gebruiken het juist als basis in hun producten. Hun producten zijn 100% plantaardig, bevatten geen parabenen en alcohol, zijn dierproefvrij, zijn veganistisch en worden duurzaam geproduceerd.

Kernwoorden: NL based, pure, moisturizer, cleanser, eye, range, sleeve, pure travel, sachets

Naar hun website