Het nieuwe jaar is altijd dé uitgesproken kans om aan goede voornemens te werken. En hoe mooi is het als die voornemens niet alleen beter zijn voor jou, maar ook voor elk ander mens, dier en het milieu. Wij geven je met deze mailing graag een extra zetje in de rug om je goede voornemens tot een groot succes te maken!

Goede voornemens? Let’s go!

Goede voornemens zijn helaas gemakkelijker voor te nemen dan dat ze vol te houden zijn. Meer dan 80% van alle goede voornemens mislukken jammerlijk binnen een paar weken. Daar hebben wij dé oplossing voor: de Klooker Challenges!

Wat is een Klooker Challenge? 
Een 5-daagse stappenplan voor het verduurzamen van jouw dagelijkse leven. Gewoon lekker praktisch. Bepaal zelf welke stappen voor jou haalbaar zijn, elke stap is een stapje de goede kant op.

Alle Klooker Challenges leggen dezelfde weg af: eerst even inventariseren hoe het er bij jou voorstaat, vervolgens krijg je tips, tricks, adviezen en leuke ledenaanbiedingen.

Hoe het werkt?
Je krijgt iedere dag een mail met een opdracht, waar je minimaal 10 minuutjes voor moet reserveren. 

Er zijn op het moment 5 Klooker-challenges waar je je aan kan wagen. Namelijk: het verduurzamen van je badkamer, je keuken, je kledingkast, duurzamer wassen en schoonmaken en het verminderen van CO2 in je huishouden. Take your pick! En doe je in januari mee met de challenges, dan zul je veel leuke ledenaanbiedingen tegen komen!

Om het meeste uit de Challenges uit te halen, en iedereen zoveel mogelijk kans van slagen te geven, komen hier de tips voor succes:

1.    Doe het SAMEN!

Samen een doel hebben werkt motiverend; je bent niet de enige die zich vastbijt in die nieuwe missie en je kan op elkaar terugvallen als het even moeite kost. Of vraag elkaar om tips en deel nieuwe ontdekkingen die je doet.

We beseffen als geen ander hoe belangrijk het samen-gevoel is. Weet dat je sowieso niet alleen bent, de hele Klooker Community staat naast je!

Maar er is meer. Want je goede voornemens delen met je vrienden, je familie, collega’s of je huisgenoten is nóg leuker. Daarom kun je vanaf vandaag tot en met januari iedereen die je maar wilt uitnodigen om mee te doen aan de Klooker Challenge(s), dus ook niet-Klooker leden. Onderaan de mailing lees je meer over de Vrienden-Challenge Actie!

2.    Zoek de juiste motivatie

Een goed voornemen over iets is dat je nìet meer wilt schijnt niet goed te werken. Zoals stoppen met vlees eten, of stoppen met roken. Want met deze insteek wordt het vaak te zwaar om vol te houden.

Probeer voor jezelf vooral te bedenken wat je wél wilt doen. Zoals; ‘Ik wil slim omgaan met energie in huis’, of ‘ik wil alleen nog kleren kopen wanneer ik deze echt nodig heb’, of ‘ik wil minder plastic gebruiken in mijn badkamer’. Dan zul je zien dat je jezelf vaker kunt belonen, in plaats van straffen. En dat is veel leuker natuurlijk.

3.    Extrinsieke of intrinsieke motivatie, dat is een verschil!

Goede voornemens met een intrinsieke motivatie - als je het zelf echt wil - hebben veel meer kans van slagen. Het werkt niet als je enkel gepusht wordt. Dat een goede vriendin zegt dat jij toch echt eens moet stoppen met plastic wattenstaafjes!

Ga vooral bij jezelf na: wat vind jij belangrijk? Wat zijn onderwerpen die jou bezig houden? Wat wil JIJ graag anders zien in je leven, en dus ook in de wereld?

4.    Zoek het lange termijn ‘genot’

Plezier of genot over wat we nú kunnen hebben staat vaak tegenover een groter resultaat dat je later kunt hebben gerealiseerd. Dat is soms lastig kiezen.

Visualiseren helpt dan. Door je bijvoorbeeld voor te stellen hoe het is om eindelijk rond te lopen in die mooie winterjas van gerecycled PET, of hoe leuk het zou zijn om te zien dat je gasrekening echt omlaag gaat na de aanpassingen in je huis. Pas als je nieuwe motivatie veel beter voelt dan het oude gedrag, dan pas gaat het werken.

5.    Beloon jezelf

Vier je succesjes door jezelf te belonen voor succesvol gedrag: kleine beloningen voor kleine succesjes, een grote beloning voor het einddoel.


Naar de challenges? Check dan hieronder!

 
 


We hebben namelijk tot en met januari alle Klooker Challenges beschikbaar gemaakt voor niet-leden. Zo kun je samen met je sportmaatje, je beste vriendin, je buurman, je collega’s of wie dan ook aan de slag.

Je kunt 1 Klooker Challenge doen of alle 5. Doe het met z’n tweeën doen of met je hele volleybalteam. En onthoud; alle kleine stapjes helpen. Wees blij met elke verandering die je in 2019 in je dagelijkse routine kunt aanpassen 😊✌🏻.

Wil je graag gelijk je vrienden hierover vertellen, zodat jullie samen tegelijkertijd een challenge kunnen beginnen? Klik dan op de button ‘Deel met je vrienden”.

 

Direct zelf met de Klooker challenges beginnen?
Klik dan hieronder.


Veel succes & plezier!

& namens het Klooker team de allerbeste wensen voor 2019!