Sentry Page Protection
 
p400-30-.jpg.jpg

Inkt cartridges


Eeko Print

Print prijsvriendelijk én milieubewust met Eeko Print. Eeko Print is ontstaan als uitbreiding op het Eeko inzamelprogramma, waarbij consumenten hun lege toners- en inktcartridges en gebruikte mobiele telefoons kunnen inzamelen voor een duurzame verwerking ten behoeve van een goed doel.

Zo voorkomt Eeko Print dat er jaarlijks 600 zeecontainers vol cartridges op de afvalbergen belanden. 

Kernwoorden: 50% voordeel t.o.v. nieuwe cartridges, strenge kwaliteitscontrole

Naar hun website


PrintDuurzaam

In een notendop: in Nederland gebruiken we 8 miljoen print cartridges per jaar, en die liggen vervolgens nog 1000 jaar lang op een vuilnisbelt. Dat kan beter: PrintDuurzaam recycled inkt cartridges, zodat het duurzamer is. Prima idee!

Kernwoorden: 100% garantie, alle grote merken, vele modellen, zeer voordelige prijzen

Naar hun website


SecondLife Inktjets

Inmiddels is SecondLife uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van inkjet cartridges. Ze zijn al enkele jaren het snelst groeiende bedrijf in hun segment.

Kernwoorden: 100% garantie, nieuwste modellen, hoge vergoedingen voor lege cartridges

Naar hun website

 

Smart phones en accessoires


Fairphone

Fairphone is eigenlijk veruit het meest innovatieve product in de duurzame electronica markt: een mobiel gemaakt met een primaire focus op duurzaamheid, recyclebaarheid, en met eerlijke productie. Toevallig is 't ook nog een Nederlandse startup. Dubbel leuk! Na Fairphone komt er een hele tijd niets en dan pas komen de grote bekende merken, die hun grondstoffen dus niet tot veel minder duurzaam inkopen. 

Kernwoorden: NL based, de enige duurzame telefoon geproduceerd waar ook ter wereld

Naar hun website


Pela case

Een plastic-vrij telefoonhoesje, dat 100% composteerbaar is. Hoe tof is dat. Het beschermt net zo goed als andere hoesjes. Het is BPA vrij en wordt duurzaam geproduceerd (en vrij van plastic verpakking). Daarnaast doneert het bedrijf ook aan milieuvriendelijke initieven. Het hoesje komt uit Canada, maar wordt wereldwijd gratis bezorgd! 

Kernwoorden: Canada-based, phonecase, 100% compostable

Naar hun website


PuzzlePhone

Smartphones zijn moeilijk te repareren en de productie kan veel duurzamer. Met die gedachten is PuzzlePhone gestart. Het design komt uit Finland, geproduceerd in Europa. Ze combineren circulair denken met milieuvriendelijke materialen en verantwoordelijke business ethiek.

Kernwoorden: Finland based, modulair opgebouwd, build to last - NOG NIET GELANCEERD

Naar hun website


Trobla

Stijlvolle handgemaakte houten versterkers voor je smartphone, dat is wat de Sloveense mannen van Trobla maken voor je maken. Ze gebruiken alleen hout van gecertificeerde boomsoorten, de versterkers zijn volledig recyclebaar en ze gebruiken geen stroom/batterijen. Voor ieder verkochte versterker wordt er een boom geplant en ze verzenden CO2 neutraal.

Kernwoorden: houten versterker, geen stroomverbruik

Naar hun website


WakaWaka

Toegang tot energie is een basisbehoefte. Een noodzaak voor iedereen. Het hebben van licht en stroom betekent toegang tot educatie, communicatie, en tot de mogelijkheid om geld te verdienen. WakaWaka zorgt ervoor dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken – backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen of ondernemers in rurale gebieden. Met de hulp van hun community, betrokken klanten en partners, hebben ze ervoor gezorgd dat meer dan 1,2 miljoen mensen nu toegang hebben tot licht en stroom. 

Kernwoorden: NL based, zonnepanelen, verlichting, powerbanks, telefoonaccessoires

Naar hun website


WoodProtects

Op zoek naar een hip telefoonhoesje? Dan ben je hier aan het goede adres. Bij WoodProtects staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Alle producten van WoodProtects zijn 100% milieuvriendelijk en worden gemaakt van bamboe of hout met een duurzaamheidskeurmerk. Na iedere verkoop doneren ze aan Trees for the Future om te compenseren voor het gebruik van hout. Dient er toch iets van plastic aan de producten toegevoegd te worden, dan zorgen ze er altijd voor dat dit afkomstig is van gerecycled materiaal en dat het na gebruik weer makkelijk afbreekbaar is. 

Kernwoorden: hout en bamboe, telefoonhoesje

Naar hun website


 
lifestyle_buffalo_soldier_em-jh091-sb_1_1.jpg

Audio systems en koptelefoons


The House of Marley

Bob Marley stond natuurlijk niet alleen voor raggae, maar ook voor een filosofie van 'natuurlijk leven'. De kinderen en kleinkinderen hebben via The House of Marley een muzieklijn gecreëerd die qua kwaliteit concurreert met de beste merken, en volledig verantwoord is. 

Als je nou speakers of oordopjes wil kopen, dit is de meest duurzame optie.

Naar hun website


Gerrardstreet

Tom Leenders bedacht samen met zijn studiegenoot Dorus Galama een koptelefoon als abonnement waarvan elk los onderdeel recyclebaar is. Samen zijn ze Gerrardstreet gestart. Alle updates krijg je gratis mee en je bent gedekt voor schades. Op en top circulaire economie. Dat betekent dat er niets is verlijmd en elk onderdeel makkelijk kan worden vervangen. Zij zamelen de kapotte modules weer in en repareren of recyclen deze. Wij houden ervan!

Naar hun website


The Vamp

Wat is er nu een beter hergebruik van je oude muziekinstallatie, dan je geluidsboxen simpel ombouwen tot blue tooth boxen. Met The Vamp kan dit! Met The Vamp krijgen speakers een nieuw leven, los van de ketens van een hifi systeem en een stopcontact. Je kunt ze nu gebruiken in allerlei situaties, zodat iedereen kan doorgaan met goede muziek luisteren, waar je ook maar wilt. Wij vinden het een mooie, groene innovatie! 

Naar hun website

 
Oficina-ecologica1-720x400.jpg

Refurbished electronics


Forza-refurbished

Forza Refurbished is importeur én verkoopkanaal van refurbished Apple devices. Ze zijn volgens eigen zeggen hard op weg om in de Benelux dé nummer 1 te worden op het gebied van refurbished Apple devices.

Kernwoorden: 2 jaar garantie, check door robots, klantwaardering 9 bij > 2000 reviews

Naar hun website


LEAPP

Wellicht de bekendste refurbisher van Apple devices is LEAPP. Ze adverteren veel op radio en TV.  Zij geven producten die eerder gebruikt zijn geweest een opknapbeurt van onze experts waardoor ze weer als nieuw zijn. Een win-win situatie, want dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Kernwoorden: 2 jaar garantie, 25 winkels in 3 landen, tot 60% lagere prijzen, 14 dagen retourrecht

Naar hun website


reBuy

ReBuy is Europees marktleider op het gebied van tweedehands elektronica. Zij bieden een snelle, veilige en makkelijke manier om gebruikte elektronica te kopen en te verkopen en zo een tweede leven te geven. ReBuy heeft meer dan 10 jaar ervaring in de refurbishmarkt met een groot scala aan producten en merken zoals: smartphones, tablets, consoles en camera’s.

Kernwoorden: 18 maanden garantie, vele merken en producten, gratis bezorging, meer dan 2.5 miljoen producten op voorraad

Naar hun website


Swoop

SWOOP is ontstaan vanuit de gedachte dat elektronische artikelen een tweede kans verdienen. Beter voor het milieu. Ze bieden een aantrekkelijke prijsstelling, garantie, uitgebreide service. En ontlasting van het milieu. Ze werken met Apple èn Samsung.

Kernwoorden: gratis bezorging, 2 jaar garantie, 5 servicepunten door het hele land

Naar hun website

 
 

Bundles

In 2013 ontdekte Marcel Peters dat wassen zorgt voor ontzettend veel verspilling. Door slimmer te wassen kan het gebruik van duurzame apparaten goedkoper worden dan het bezit van een ‘wegwerpapparaat’. Dat maakt wassen leuker en zorgt voor veel minder waste!

Als je alle onnodige kosten kunt voorkomen, wel 5000 wasjes of meer met één apparaat draait en een groot deel van de onderdelen en materialen weer kunt hergebruiken dan is zelfs het huren van zo’n duur apparaat goedkoper dan het kopen van een ‘wegwerpapparaat’. En daar gaat Bundles voor. Voor wasmachines, maar ook voor drogers, afwasmachines en inmiddels ook koffiezetapparaten! Dankzij de samenwerking met de eerlijke koffie van Moyee, kunnen ze je een tof abonnement aanbieden. Check it out!

Kernwoorden: Gebruikseconomie, circulaire economie, schone en droge was en servies, koffie abonnement

Naar hun website