Sentry Page Protection
huishouden.jpg

Huishouden


100%eco

100%eco is een specialist in duurzame hygiëne. Ze leveren hygiëne producten die bijdragen aan betere hygiëne, bewustwording en minimale belasting van onze aarde. Hun streven is een zo klein mogelijke voetafdruk op onze aarde achter te laten, door het leveren van eco producten, voorzien van 100% informatie op een 100% betrouwbare manier. 

Kernwoorden: NL based, toiletpapier, keuken, wasmiddel, tissues & servetten

Naar hun website


Bag-again

Inge heeft na carrière als GZ psycholoog in 2015 het roer omgegooid. Ze vroeg zich af of we nu niet zonder de plastic boterhamzakjes konden. Zo is ze begonnen met het ontwerpen en laten produceren van de bag-again® original broodzakken van biologisch gecertificeerd katoen. Al snel uitgebreid naar de bag-again® original fruit&vegetable bag. Het eigen assortiment van Bag-again vult ze aan met mooie zero waste producten die ze tegenkomt. 

Kernwoorden: NL based, broodzak, bee's wrap, naked soap

Naar hun website


Binbang

Anja Cheriakova ontwikkelde educatieprogramma’s over afval voor het onderwijs toen ze zag dat het, zowel in het onderwijs als bij mensen thuis, mist aan handige oplossingen om afval te scheiden. Haar doel is mensen thuis en binnen organisaties bewust te maken van de grondstoffen die ze kunnen sparen (de Bang) en ze hier concrete oplossingen voor te bieden (de Bin). Doordat de BinBang gemaakt is van afvalmaterialen maken ze de waarde van gerecycled materiaal zichtbaar. 

Naar hun website


Dopper

Toen Merijn Everaarts in 2009 een documentaire zag over de plastic soep sloeg hij steil achterover. Hij gaat op zoek naar ‘de perfecte herbruikbare fles voor kraanwater’. Tussen de 100 inzendingen die Merijn ontvangt, zit een opvallend ontwerp van TU Delft alumnus Rinke van Remortel. De match is gemaakt.  Ze werken 'cradle tot cradle', hergebruiken zoveel als mogelijk!

Kernwoorden: NL based, herbruikbare drinkflessen

Naar hun website


ECOlunchbox

Het elimineren van plastic uit lunchboxes om de blootstelling aan chemische stoffen die deze plastics bevatten te verminderen, en het juiste doen voor moeder aarde. Dat was het idee achter de ECOlunchbox. De lunchboxen zijn gemaakt van plastic-vrije materialen die goed zijn voor de mens en de natuur. 

Kernwoorden: U.S. based, lunchbox, people & planet friendly


Falipo candles

Falipo candles is een jong bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in hoogwaardige geurkaarsen waarbij in het productieproces milieuvriendelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een hoofdrol innemen. Ze maken hun kaarsen voornamelijk van soja was, zo nodig aangevuld met koolzaad was, cocos was of bijenwas. De kaarsen worden geproduceerd door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Kernwoorden: NL based, geurkaarsen, waxinelichtjes, waxmelts

Naar hun website


Flatlands

Flatlands is een kleine producent van outdoor producten. Hun producten worden gemaakt in Portugal. Luis Filipe is nog de enige die dit soort handgemaakte producten maakt, in een kleine werkplaats achter zijn huis.

Kernwoorden: Portugal based, onverwoestbare handgemaakte mokken, Portugese zakmessen

Naar hun website


Guppyfriend

STOP! MICRO WASTE (S!MW) is een non-profit organisatie uit Berlin, Duitsland, geïnitieerd door LANGBRETT, een groep surfers en natuurliefhebbers. Zij hebben een buidel ontwikkeld waar microfibers in je was mee opgevangen kunnen worden. Ze versturen het met gratis verzending door heel Europa!

S!MW strijdt tegen de plastic vervuiling van onze rivieren, meren en oceanen. en om mensen te informeren over het microfiber probleem. Zij verkennen en initiëren goede ideeën hoe (het gebruik van) plastic vermeden, vervangen en hergebruikt kan worden.

Kernwoorden: Germany based, anti-microfiber wasbuidel.

Naar hun website


Hydrophil

Christoph, Sebstian & Wanja zijn drie vrienden uit Hamburg met een fascinatie voor water, die Hydrophil begonnen zijn. Hydrophil is jouw merk voor 'innovative sustainable hygiene products'. Ze maken producten die geproduceerd zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden, vegan en water-neutraal zijn. 

Kernwoorden: Germany based, fair, vegan, water-neutral, tandenborstels, T-shirts, zeep, katoenen wattenstaafjes en nog veel meer

Naar hun website


KeepCup-Logo_FGDG.jpg
 

KeepCup's missie is om het gebruik van herbruikbare cups te stimuleren. Door het gebruik van hun KeepCups willen ze café's stimuleren om 40% resubale cups te gebruiken in de 'to go' markt. Ze hebben er al miljoenen verkocht, een ware trend in Australië.

Kernwoorden: Australia based, herbruikbare koppen voor takeaway coffees

Naar hun website


 
klussen.jpg

Eco-Logisch

Eco-Logisch is Nederlands eerste milieuvriendelijke, duurzame bouwmarkt. En dit zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Sterker nog: wanneer duurzame en milieuvriendelijke producten op de juiste manier gepresenteerd worden, zijn deze juist hip en modern

Kernwoorden: NL based, bouw & verbouw, wonen & leven, energie & besparen

Naar hun webwinkel


Kwarts&Co

Gevestigd in Gulpen, in het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland, biedt Kwarts & Co een uitgebreid assortiment aan speciale duurzame natuurverven, behang, stucmaterialen, producten voor de behandeling en het onderhoud van houten en tegelvloeren, een uitgebreide tegelcollectie en een bijzondere collectie bouwbeslag. 

Kernwoorden: NL based, natuurverfen, waxen, stuc en pleisterwerk, vloerafwerking en -onderhoud, tegels, gereedschap

Naar hun website


fairf

Fairf bezorgt duurzame kwaliteitsverf, samen met alle benodigde tools, bij jou op de deurmat. Daarnaast steunt fairf creatieve ondernemers in ontwikkelingslanden zodat ook zij hun toekomst kunnen kleuren.

Kernwoorden: NL based, geurloos, vriendelijk voor mens & milieu, op waterbasis, geheel oplosmiddel vrij, geen vluchtige stoffen

Naar hun website


Rydon

Rydon is gestart door Hugo van de Watering, getriggerd door de frustratie van een fietslamp die het nooit deed. Na 6 jaar van proberen en doorontwikkelen was Rydon Pixio af, een fietslamp met een zonnepaneel. Vinden wij een mooie innovatie. 

Kernwoorden: NL based, fietslichten

Naar hun website


Uula

Uulatuote is een Fins familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar natuurverfen maakt. Al hun producten zijn non-toxic, geurloos en het is niet schadelijk als je het inademt. 

Kernwoorden: Finland based, diverse soorten natuurverf

Naar hun website


 
wonen-wasdoen.jpg

Schoonmaak en (af)was


Better Life

In 2008 kwamen Tim Barklage en Kevin Tibbs op het idee om schoonmaakmiddelen te maken waar geen chemische componenten aan zijn toegevoegd. Plantaardige, biologische, dierproefvrije en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Ze begonnen elkaar uit te dagen dit mogelijk te maken. en dat doen ze eigenlijk nog steeds.

Kernwoorden: US based, schoonmaakmiddelen, zeep en lotions, wasmiddelen, vaatwas

Naar hun website


De Zeepfabriek van Wijnjewoude

Wasmiddel is vaak een oorzaak van eczeem. De mensen van de Zeepfabriek kwamen erachter dat er veel chemische stoffen in zeep zitten, dier eigenlijk niet in thuishoren, maar wel irritatie kunnen veroorzaken. Zoals parfum, vloeibaarmakers etc. Toen zijn ze zelf aan de slag gegaan. En dat lukte. Zo is De Zeepfabriek van Wijnjewoude ontstaan.

Kernwoorden: NL based, Puur, Lavendel, Rozemarijn

Naar hun website


Ecover

In 1979, lang voordat woorden als ‘duurzaamheid’ en ‘milieuvriendelijk’ tot de dagelijkse woordenschat behoorden, hadden Frans Bogaerts en een team van sterk gemotiveerde ecopioniers in België een visie. Zij zagen met eigen ogen dat chemicaliën als fosfaten in waspoeder en vaatwasmiddelen watersystemen vervuilden en de levensvormen erin schaadden. En zo ontstond Ecover.

Kernwoorden: Belgian based, wasmiddelen, vaatwasmiddelen, vloerzeep, schuurmiddel, powercleaner, allesreiniger, badkamerreiniger, wasverzachter, handzeep, ruitenreiniger

Naar hun website


GreenBigSmile - schoonmaak

Steeds meer mensen kiezen bewust voor ecologisch om zo een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. Wie voor natuurlijke producten kiest bij de persoonlijke verzorging merkt al snel dat de huid er niet alleen jonger, maar ook gezonder uit ziet én aanvoelt. Al hun producten zijn geaccrediteerd door een derde instelling, zoals de Soil Association, USDA (United States Department of Agriculture) National Organic Program, Eco Cert of Vegan Society. Ze zijn milieuvriendelijk en niet getest op dieren.

Kernwoorden: UK/NL based, allesreinigers, vloerreinigers, toiletreinigers van Ecodoo, Ecover, Ecozone, Marcel's Green Soap, Method

Naar hun website


Green Jump - schoonmaak

Goran en Manon willen het makkelijk en betaalbaar maken om de duurzame versies te vinden en kopen van de spulletjes die je dagelijks gebruikt. Door het verantwoorde, gezonde én leuke 'biologische aanbod' voor zoveel mogelijk mensen online toegankelijk te maken, krijgt iedereen de kans om een groen sprongetje te maken. Zo ook met wasmiddelen

Kernwoorden: NL based, wasmiddelen, Attitude, Sonnet, Seepje

Naar hun website


Klok

De geschiedenis van Zeepfabriek De Klok gaat terug tot 1902. Het vertrouwde en Nederlandse Klok merk bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar. Bij Klok heeft het milieu altijd hoog in het vaandel gestaan. Zo had Klok het eerste fosfaatvrije wasmiddel op de Europese markt. En daarna kwamen ze elke keer weer met innovaties die het milieu sparen. Je kunt het kopen bij Albert Heijn, of via onderstaande link bij Ekoplaza.

Kernwoorden: NL based, wasmiddel, handzeep, vaatwastabletten, waspoeder, wc reiniger, wasverzachter

Naar hun website


Seepje

Seepje gebruikt alleen de schoonste ingrediënten voor een eerlijke prijs. Zoals de schil van de Sapindus mukorossi vrucht, die in overvloed aan bomen in Nepal groeit. Wanneer deze superschillen water zien maken ze een natuurlijke vorm van zeep aan die je kleding heerlijk schoon en zacht maakt. Ook maken de jongens van Seepje er een vloeibaar extract van, dat als basis dient voor de natuurlijke vloeibare wasmiddelen en allesreinigers…

Kernwoorden: NL based, wasmiddelen, allesreinigers, wereldse wasmand

Naar hun website


Soap7

Soap7 is opgericht in 2004, in Spanje, Calig. Tussen de olijf- en sinaasappelbomen ontstonden de eerste natuurlijke zepen. Aloë Vera, rozemarijn, geitenmelk en olijfolie gingen rechtstreeks van het veld de zeeppan in. Milde, duurzame zepen bleken een weldaad voor de probleemhuid. Familie en vrienden konden niet meer zonder en al snel werden de zepen verkocht in natuurwinkels en kapperszaken in Spanje en Nederland.

Kernwoorden: Spain/NL based,  zepen voor alle doelgroepen met vele toepassingen voor vele allergiën

Naar hun website


 
duurzaam wonen.jpg

Bijenlint

In deze webshop verkoopt Bijenlint producten ten behoeve van bijen zoals biologisch bloemenzaad en biologisch geteelde bollen maar ook producten die iets met bijen te maken hebben zoals boekjes, ansichtkaarten, e-magazines etc. De opbrengsten van de verkoop komen geheel ten goede aan het Bijenlint, een initiatief van de bijenstichting.

Kernwoorden: NL based, verbonden aan de bijenstichting, van biologische bloembollen tot bijenwasproducten tot gerelateerde producten

Naar hun website


Biologischeplanten.nl

In het familiebedrijf 'Kwekerij van Houtum' wordt al ruim 20 jaar op ecologische wijze gewerkt. Dit doen ze zonder bestrijdingsmiddelen. Niet vanuit een economisch perspectief, maar vanuit een logische beredenering dat op die wijze de sterkste en gezondste plant gekweekt kan worden.

Kernwoorden: NL based, planten, bloembollen, plantpakketten

Naar hun website


Natural Bulbs

Natural Bulbs werkt alleen samen met een kleine groep kleinschalige en gespecialiseerde bloembollenkwekers, die duurzaamheid een warm hart toe dragen. Onze bloembollen leveren we direct en vers vanaf de kwekerij van deze kwekers.

Kernwoorden: NL based, zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde bloembollen 

Naar hun website


Postplanten

Postplanten.nl is de webwinkel van Hoeve Vertrouwen. In het vroege voorjaar versturen zij sneeuwklokjes en andere stinsenplanten uit hun eigen teelt. In de herfst versturen ze voorjaarbloeiende bloembollen zoals tulpen en narcissen die door een aantal van hun collega's op biologische wijze zijn geteeld. Al deze producten dragen het keurmerk van de biologische landbouw.

Kernwoorden: NL based, diverse bloembollen, bijzondere bolgewassen, alliums, stinzenplanten, schaduwplanten, wilde bloemen en planten

Naar hun website


Sprinklr

Sprinklr wil steden vergroenen, mensen weer in contact brengen met natuur en de teeltsector een schop onder de kont geven. Suzanne van Straaten startte Sprinklr in mei 2016 middels een crowdfunding-actie en ze heeft nu reeds een klein team dat meehelpt.

Ze leveren biologische kamerplanten, tuinplanten en bollen, ze hebben er zelfs een handige app bij. Wat ook leuk is om te vermelden is dat ze nu in de steden Amsterdam, Utrecht & Rotterdam de bollen (en planten) elektrisch kunnen bezorgen!

Kernwoorden: NL based, app, kamerplanten, tuinplanten, bloembollen

Couponcode 'klooker01' voor 10% korting

Naar hun website


 
duurzaam wonen.jpg

Babongo

Zij bieden een origineel assortiment aan prachtige producten voor een inspirerende `green lifestyle`. Hou je van bijzonder design in je huis, om te dragen en om cadeau te geven? Zij hebben speciaal voor jou gespeurd naar originele woonaccessoires, papierwaren en modeaccessoires die zijn gemaakt met respect voor mens en natuur.

Kernwoorden: NL based, wonen, koken/tafelen, buiten, kinderen, verzorging, papier, accessoires, groene kado's

Naar hun website


BsaB

BsaB Kaarsen zijn 100% duurzaam. Dit betekent dat BsaB alleen maar natuurlijke materialen gebruikt afkomstig van hernieuwbare bronnen. BsaB streeft er voortdurend naar om haar natuurlijke producten en processen te verbeteren. De nieuwe BsaB fabriek in Thailand werkt op 100% zonne-energie werken en wordt daarmee 100% zelfvoorzienend. Daarnaast blijft BsaB zich inzetten om lokale werknemers te trainen met natuurlijke productietechnieken en te helpen op een beter bestaan.

Kernwoorden: Thailand based, kaarsen, biologisch, 100% natuurlijk (natuurlijke materialen, hernieuwbare bronnen), fair trade, hernieuwbare energie processen

Naar hun website


Humade

Humade staat voor producten die een tweede leven verdienen. De zussen Gieke en Lotte hebben het opgericht en ze drukken hun eigen artistieke stempel op hun producten. 

Kernwoorden: NL based, reparatie van serviesgoed, kleding, textiel met onderscheidende stickers en stijlvolle bankjes, poefen en tafels van oude brandweerslangen.

Naar hun website


Woonwinkel Atrium

Je huis zou net als je huid moeten kunnen ademen. De meeste oppervlaktes zijn synthetisch, gelakt of met kunststof afgewerkt. Als oppervlaktes niet kunnen ademen kunnen ze geen vocht opnemen en afstaan. Natuurlijke producten dragen bij aan een gezond binnen klimaat. Atrium gaat ervan uit dat hun producten je leven in je huis aangenamer maken. 

Kernwoorden: NL based, meubelen, slapen, vloeren, bouwen, natuurverf, textiel, verlichting

Naar hun website