Sentry Page Protection
duurzaam wonen.jpg

Alles voor in je woonkamer


Abahna

Abahna betekent "een bad nemen" in Hindi, en dat is waar Abahna voor staat: je onderdompelen in de luxe van oude culturen. Ze gebruiken hiervoor enkel duurzame producten. Je koopt een prachtig luxeproduct, voor een betaalbare prijs. Wat ons dan echt verbaast: ook vrij van parabenen, kunstmatige kleurstoffen, diertesten, en andere narigheid. Helemaal, 100%.... Klooker approved!

Kernwoorden: UK-based, diffusers, kaarsen, geurstokjes en geurkaarsen

Naar hun website


Babongo

Zij bieden een origineel assortiment aan prachtige producten voor een inspirerende `green lifestyle`. Hou je van bijzonder design in je huis, om te dragen en om cadeau te geven? Zij hebben speciaal voor jou gespeurd naar originele woonaccessoires, papierwaren en modeaccessoires die zijn gemaakt met respect voor mens en natuur.

Kernwoorden: NL based, wonen, koken/tafelen, buiten, kinderen, verzorging, papier, accessoires, groene kado's

Naar hun website


BsaB

BsaB Kaarsen zijn 100% duurzaam. Dit betekent dat BsaB alleen maar natuurlijke materialen gebruikt afkomstig van hernieuwbare bronnen. BsaB streeft er voortdurend naar om haar natuurlijke producten en processen te verbeteren. De nieuwe BsaB fabriek in Thailand werkt op 100% zonne-energie werken en wordt daarmee 100% zelfvoorzienend. Daarnaast blijft BsaB zich inzetten om lokale werknemers te trainen met natuurlijke productietechnieken en te helpen op een beter bestaan.

Kernwoorden: Thailand based, kaarsen, biologisch, 100% natuurlijk (natuurlijke materialen, hernieuwbare bronnen), fair trade, hernieuwbare energie processen

Naar hun website


Falipo Candles

Falipo candles is een jong bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in hoogwaardige geurkaarsen waarbij in het productieproces milieuvriendelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een hoofdrol innemen. Ze maken hun kaarsen voornamelijk van soja was, zo nodig aangevuld met koolzaad was, cocos was of bijenwas. De kaarsen worden geproduceerd door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Kernwoorden: NL based, geurkaarsen, waxinelichtjes, waxmelts

Naar hun website


FURN.nl

De zoekmachine furn.nl zorgt ervoor dat je kunt zoeken in het doolhof van meubels online, en filters aan kan zetten om te zoeken op de duurzaamheid ervan. En de kers op de taart? Ze planten een boom voor elke 100,- die uitgegeven wordt via hun zoekmachine!

Kernwoorden: zoekmachine, meubels, interieur

Naar hun website


Humade

Humade staat voor producten die een tweede leven verdienen. De zussen Gieke en Lotte hebben het opgericht en ze drukken hun eigen artistieke stempel op hun producten. 

Kernwoorden: NL based, reparatie van serviesgoed, kleding, textiel met onderscheidende stickers en stijlvolle bankjes, poefen en tafels van oude brandweerslangen.

Naar hun website


Ogreen

Power to the plant! Dat is het motto van Ogreen. In hun webshop vind je niet zo maar een reeks planten, maar heuze clean machines en mood machines. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek tonen ze de luchtzuiverende werking van hun planten aan en ook de invloed van planten op creativiteit en stress hebben ze onderzocht. Je kunt de planten kopen in hun webshop of in een van de vele verkooppunten (zie zoekmachine op hun website). De verpakking is duurzaam en volledig afbreekbaar, dus goed voor het milieu en onze planeet. Wij vinden het wel een tof idee!

Kernwoorden: NL-based zuiverende planten, wetenschappelijk onderzoek, creativiteit

Naar hun website


Speedcomfort

De missie van Speedcomfort is om huishoudens te helpen energiegebruik te verminderen en daarmee ook CO2 uitstoot te laten afnemen. En met hun slimme radiatorventilatoren hebben ze al hoop prijzen verdient. Speedcomfort zorgt ervoor dat warmte versnelt en gelijkmatiger in een ruimte komt waardoor de ketel korter hoeft te branden. Ook kan de temperatuur van het cv water verlaagd worden. Dit kan zorgen tot wel 30% energiebesparing!

Kernwoorden: NL-based, Energiebesparing, CO2 verminderen

Naar hun website


Van Nature

(Nijmegen)

Van Nature is een duurzaam warenhuis met eerlijke producten. Ze vertellen je graag het verhaal achter een item en vormen graag een ontmoetingsplek voor mensen die geinteresseerd zijn in een duurzame lifestyle. Je vindt er ook een eerlijke kapper, een atelier genaamd kledingherstel en en raw food cafe. Dus 4 vliegen in een klap zeg maar. 

Kernwoorden: warenhuis, kapper, cafe, eerlijk, biologisch

Naar hun website


Waschbär

Waschbär biedt milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde producten aan voor alles in het dagelijks leven. Voor elke afzonderlijke categorie in hun assortiment, hebben ze strenge en uitgebreide voorwaarden aan het materiaal opgesteld en passen deze doorlopend op actuele ontwikkelingen aan. Elk van hun 7.000 producten hebben ze aan de hand van een strenge ecologische en sociale criteria getest – voor een leven in harmonie met mens en natuur.

Kernwoorden: Webshop, Duitsland based, ecologisch, eerlijke arbeid

Naar hun website


Wooden Amsterdam

Dit is een webshop, die de állermooiste houten producten verzameld. Mooie spullen om je interieur te pimpen, toffe gadgets zoals deze akoustische 'Trobla' speaker, handige kantooritems en zelfs hippe zonnebrillen en horloges. Met als gemene deler dat ze allemaal gemaakt zijn van duurzaam hout. En 1% van de opbrengst gaat naar 'Trees for all', dat in 2017 resulteerde in 254 geplante bomen. 

Kernwoorden: NL-based, webshop, interieur, lifestyle, houten producten

Naar hun website


Woonwinkel Atrium

(Arnhem & Nijmegen)

Je huis zou net als je huid moeten kunnen ademen. De meeste oppervlaktes zijn synthetisch, gelakt of met kunststof afgewerkt. Als oppervlaktes niet kunnen ademen kunnen ze geen vocht opnemen en afstaan. Natuurlijke producten dragen bij aan een gezond binnen klimaat. Atrium gaat ervan uit dat hun producten je leven in je huis aangenamer maken. 

Kernwoorden: NL based, meubelen, slapen, vloeren, bouwen, natuurverf, textiel, verlichting

Naar hun website


Startwithdirt

Marjolein Schuit is Startwithdirt begonnen. Zij laat je zien hoe je zielige zaailingen naar weelderige knisperige groentes transformeert. Ze is Tuinhistoricus gespecialiseerd in volkstuinen. Ze is Start with Dirt begonnen omdat ze een persoonlijke missie heeft elk stukje groen te veranderen in een moestuin.

Je kan ook een bloemenabonnement nemen; iedere week verse duurzame bloemen in huis! Dat klinkt goed.

Kernwoorden: NL based, Broccoli, Basilicum, Mosterd, Bloemenabonnement

Naar hun website


 
huishouden.jpg

Keuken en bewaren


100%eco

100%eco is een specialist in duurzame hygiëne. Ze leveren hygiëne producten die bijdragen aan betere hygiëne, bewustwording en minimale belasting van onze aarde. Hun streven is een zo klein mogelijke voetafdruk op onze aarde achter te laten, door het leveren van eco producten, voorzien van 100% informatie op een 100% betrouwbare manier. 

Kernwoorden: NL based, toiletpapier, keuken, wasmiddel, tissues & servetten

Naar hun website


Bag-again

Inge heeft na carrière als GZ psycholoog in 2015 het roer omgegooid. Ze vroeg zich af of we nu niet zonder de plastic boterhamzakjes konden. Zo is ze begonnen met het ontwerpen en laten produceren van de bag-again® original broodzakken van biologisch gecertificeerd katoen. Al snel uitgebreid naar de bag-again® original fruit&vegetable bag. Het eigen assortiment van Bag-again vult ze aan met mooie zero waste producten die ze tegenkomt. 

Kernwoorden: NL based, broodzak, bee's wrap, naked soap

Naar hun website


Binbang

Anja Cheriakova ontwikkelde educatieprogramma’s over afval voor het onderwijs toen ze zag dat het, zowel in het onderwijs als bij mensen thuis, mist aan handige oplossingen om afval te scheiden. Haar doel is mensen thuis en binnen organisaties bewust te maken van de grondstoffen die ze kunnen sparen (de Bang) en ze hier concrete oplossingen voor te bieden (de Bin). Doordat de BinBang gemaakt is van afvalmaterialen maken ze de waarde van gerecycled materiaal zichtbaar. 

Naar hun website


Dopper

Toen Merijn Everaarts in 2009 een documentaire zag over de plastic soep sloeg hij steil achterover. Hij gaat op zoek naar ‘de perfecte herbruikbare fles voor kraanwater’. Tussen de 100 inzendingen die Merijn ontvangt, zit een opvallend ontwerp van TU Delft alumnus Rinke van Remortel. De match is gemaakt.  Ze werken 'cradle tot cradle', hergebruiken zoveel als mogelijk!

Kernwoorden: NL based, herbruikbare drinkflessen

Naar hun website


ECOlunchbox

Het elimineren van plastic uit lunchboxes om de blootstelling aan chemische stoffen die deze plastics bevatten te verminderen, en het juiste doen voor moeder aarde. Dat was het idee achter de ECOlunchbox. De lunchboxen zijn gemaakt van plastic-vrije materialen die goed zijn voor de mens en de natuur. 

Kernwoorden: U.S. based, lunchbox, people & planet friendly

Naar hun website


Flextrash

Bas wilde een duurzame oplossing om je afval weg te kunnen gooien. Niet alleen thuis in de keuken, maar juist ook onderweg of terwijl je kampeert. Hij vond het niet en is zelf aan de slag gegaan met Flextrash als resultaat. Dit zijn prullenbak(jes) voor op iedere plek die je maar bedenken kan. Je kan ze makkelijk bevestigen, met verschillende 'clips' voor o.a. tafel, stoel of de muur. De coverbags zijn gemaakt van gerecyclde PET flessen en de afvalzakjes van biologisch afbreekbaar materiaal. 

Kernwoorden: NL-based, prullenbak voor iedere plek, recycled

Naar hun website


Greenjump

 

Goran en Manon willen het makkelijk en betaalbaar maken om de duurzame versies te vinden en kopen van de spulletjes die je dagelijks gebruikt. Door het verantwoorde, gezonde én leuke 'biologische aanbod' voor zoveel mogelijk mensen online toegankelijk te maken, krijgt iedereen de kans om een groen sprongetje te maken. Zo ook met wasmiddelen

Kernwoorden: NL based, wasmiddelen, Attitude, Sonnet, Seepje

Naar hun website


Green Picnic

Bij GreenPicnic (webshop én stenenwinkel in Schoonhoven) vind je allerlei handige gadgets en spulletjes om je picnic of feestje tot een duurzaam succes te maken! Ook handige keukengadgets zijn er te vinden.

Kernwoorden: NL-based, stenenwinkel én webshop, picnic, feestje

Naar hun website


Hemplin

De liefde voor textiel en de behoefte om betrokken te zijn met de innovatieve duurzaamheid in textiel waren de drijfveren achter de oprichting van Hemplin. Hennep is qua feel en looks vergelijkbaar met linnen, maar is een stuk duurzamer.  Daarnaast is Hennep antibacterieel en heeft het een lange levensduur. Bij Hemplin kun je terecht voor badtextiel, bedtextiel en keukentextiel.  

Kernwoorden: Productie binnen EU

Naar hun webshop


Flatlands

Flatlands is een kleine producent van outdoor producten. Hun producten worden gemaakt in Portugal. Luis Filipe is nog de enige die dit soort handgemaakte producten maakt, in een kleine werkplaats achter zijn huis.

Kernwoorden: Portugal based, onverwoestbare handgemaakte mokken, Portugese zakmessen

Naar hun website


KeepCup

KeepCup's missie is om het gebruik van herbruikbare mokken te stimuleren. Door het gebruik van hun KeepCups willen ze café's stimuleren om 40% reusabale cups te gebruiken in de 'to go' markt. Ze hebben er al miljoenen verkocht, een ware trend in Australië.

Kernwoorden: Australia based, herbruikbare koppen voor takeaway coffees

Naar hun website


Made Sustained

Made Sustained levert innovatieve producten voor een duurzame lifestyle. Zo vind je hier onder andere rietjes van roestvrij staal, een herbruikbare 'sandwich wrap' die zowel als verpakking van je lunch als placemat dient, lunchboxes. 

Kernwoorden: duurzame rietjes, lunchboxes

Naar hun website


Straw by Straw

Rietjes gemaakt van biologisch riet. Zo simpel als dat. Afkomstig van lokale Europese boeren en producenten. Nadat maïs is geoogst blijft er riet over. Dit wordt gedroogd en handgesneden tot rietjes waar je uit kunt drinken. Chemische stoffen en bleekmiddelen worden in dit proces vermeden zodat de rietjes natuurlijk, geur- en smaakneutraal blijven.

Kernwoorden: NL-based, rieten rietjes, geen plastic

Naar hun website


ZoZero

Een maand zonder plastic bleek voor Jasmijn en Carien een erg moeilijke challenge. Vrijwel alles wordt verpakt in of gemaakt van plastic. Dit moet makkelijker kunnen vonden ze en zo ontstond de webwinkel Zo Zero. Op hun website vind je vele leuke alternatieven voor ‘single-use’ plastic en tips om afval verbruik te verminderen. ‘Verbeter de wereld, begint bij jezelf’, vinden wij helemaal niet cliché!

Kernwoorden: NL-based, Webshop, Zero plastic, Zero-waste

Naar hun website


 
huishouden.jpg

Badkamer


100%eco

100%eco is een specialist in duurzame hygiëne. Ze leveren hygiëne producten die bijdragen aan betere hygiëne, bewustwording en minimale belasting van onze aarde. Hun streven is een zo klein mogelijke voetafdruk op onze aarde achter te laten, door het leveren van eco producten, voorzien van 100% informatie op een 100% betrouwbare manier. Dus op naar duurzaam toiletpapier!

Kernwoorden: NL based, toiletpapier, keuken, wasmiddel, tissues & servetten

Naar hun website


Bamboo Brush Society

Wist je dat er wereldwijd 5 biljoen plastic tandenborstels worden gebruikt? En dat er daarvan 2 biljoen als afval eindigen in de natuur of in de oceaan. Dat was reden genoeg om de Bamboo Brush Society op te richten. De steel is gemaakt van duurzaam bamboe, het borsteltje is van nylon (ze zijn druk bezig met het vinden van een duurzaam alternatief hiervoor) en de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal. 

Kernwoorden: NL-based, tandenborstel, bamboe

Naar hun website


Earthrebels

Heleen is begonnen met de webshop Earthrebels. Haar missie: een mooie aarde met minder plastic en minder afval. Je vindt er onder andere 'zero waste' producten voor onderweg, voor thuis en verzorgingsproducten. Verpakkingen zijn van hergebruikt materiaal. 

Kernwoorden: NL-based, webshop, zero-waste

Naar hun website


Georganics

Zijn al die chemische ingrediënten echt nodig voor onze mondhygiëne? Na onderzoek ontdekte Georganics dat alle ingrediënten die we nodig hebben voor een gezonde mond gewoon in de natuur te vinden zijn. De ingrediënten die Georganics voor hun tandpasta en andere producten gebruiken worden verder zorgvuldig geselecteerd op de lage impact die ze hebben op het milieu. Geoganics is dan ook pionier op het gebied van ‘zero-waste’ en low-impact living.  

Kernwoorden: Uk-based,  Vegan, Cruelty free, Natuurlijke ingrediënten, Duurzame verpakking

Naar hun website


Green toys

Dit Amerikaanse merk maakt speelgoed voor in bad van veilig gerecycled plastic. Even leuk, maar stukken beter voor milieu en de gezondheid van je kind! Je bestelt het o.a. bij webshop www.greenjump.nl.

Kernwoorden: speelgoed voor in bad, veilig plastic, gerecycled

Naar hun website


Hemplin

De liefde voor textiel en de behoefte om betrokken te zijn met de innovatieve duurzaamheid in textiel waren de drijfveren achter de oprichting van Hemplin. Hennep is qua feel en looks vergelijkbaar met linnen, maar is een stuk duurzamer.  Daarnaast is Hennep antibacterieel en heeft het een lange levensduur. Bij Hemplin kun je terecht voor badtextiel, bedtextiel en keukentextiel.  

Kernwoorden: Productie binnen EU

Naar hun webshop


Himalaya Herbals

De verzorgingsproducten van Himalaya Herbals zijn veilige, wetenschappelijk ontwikkelde producten, gemaakt op basis van planten en kruidenextracten uit het Himalaya gebied.  Ze zijn gebaseerd op Ayurveda leer, dit is een Chinese geneeskunst met verbintenis als uitgangspunt.  De producten zijn online te koop maar je vind ze ook terug in Natuurwinkels, Dio drogisterijen en de Tuinen.

Kernwoorden: NL-based, Ecocert, cruelty free, natuurlijke ingrediënten

Naar hun website


Hydrophil

Christoph, Sebstian & Wanja zijn drie vrienden uit Hamburg met een fascinatie voor water, die Hydrophil begonnen zijn. Hydrophil is jouw merk voor 'innovative sustainable hygiene products'. Ze maken producten die geproduceerd zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden, vegan en water-neutraal zijn. 

Kernwoorden: Germany based, fair, vegan, water-neutral, tandenborstels, T-shirts, zeep, katoenen wattenstaafjes en nog veel meer

Naar hun website


Living Crafts

Living Crafts is een Duits merk dat o.a. duurzaam textiel voor in de badkamer maakt: handdoeken, badmatten, badjassen enzovoorts. Er worden geen pesticiden en andere chemische toevoegingen gebruikt in het gehele productieproces: het kweken van de katoenzaadjes gaat biologisch, het verven van de kleding met gif-vrije verf. Daarnaast wordt tijdens het transporteren van de kleding het milieu zoveel mogelijk gespaard. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de kleding per boot te vervoeren in plaats van per vliegtuig. Je koopt hun producten ook bij www.greenjump.nl.

Kernwoorden: textiel, badkamer

Naar hun website


My Magic Mud

De tandpasta van Magic Mud is wel heel erg bijzonder, hij is namelijk zwart van kleur. Dat komt door de actieve kool die erin verwerkt is. De tandpasta reinigt niet alleen, maar maakt je tanden ook witter.  Oprichter Jessica Arman uit Texes wilde een tandpasta ontwikkelen voor haar dochter, die last heeft van gevoelige tanden.  Nadat vrienden en familie de resultaten van de tandpasta bij haar hadden gezien wilden ze het ook meteen proberen. Een nieuwe trend was gestart!  

Kernwoorden: VS-based, Cruelty free, Vegan, Natural cosmetics standard, natuurlijke ingrediënten

Naar hun website


Nextbrush

Volgens Nextbrush kan een duurzaam product pas aanslaan als het aan de volgende drie eisen voldoet: van goede kwaliteit, overal verkrijgbaar en voor een normale prijs. En dat is precies wat ze met hun tandenborstels bieden. Ze zijn gemaakt van Bamboe waardoor er minder plastic in de zeeën belandt.  Verder zijn hun tandenborstels gewoon te koop bij onder andere de Etos, DA en Natuurwinkels!

Kernwoorden: NL-based, Duurzaam materiaal, Geen plastic

Naar hun website


Soap7

Soap7 is opgericht in 2004, in Spanje, Calig. Tussen de olijf- en sinaasappelbomen ontstonden de eerste natuurlijke zepen. Aloë Vera, rozemarijn, geitenmelk en olijfolie gingen rechtstreeks van het veld de zeeppan in. Milde, duurzame zepen bleken een weldaad voor de probleemhuid. Familie en vrienden konden niet meer zonder en al snel werden de zepen verkocht in natuurwinkels en kapperszaken in Spanje en Nederland.

Kernwoorden: Spain/NL based,  zepen voor alle doelgroepen met vele toepassingen voor vele allergiën

Naar hun website


The Good Roll

100% boomvriendelijk: dat is hoe het moet zijn. The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. CO2. En no worries: het is ook nog eens super zacht papier. En om het verhaal nog mooier te maken: 50% van de nettowinst wordt geinvesteerd om toiletten te bouwen voor mensen die het nodig hebben!

Kernwoorden: NL-based, toiletpapier, 100% gerecycled, goede doelen

Naar hun website


To Jungle

Tijdens hun reis door Indonesië, de Filipijnen en Maleisië viel Florian en Nadia iets op. Ook al waren de plekken die ze bezochten afgelegen, overal vonden ze plastic. Geserveerde cocktails met een bamboe rietje resulteerde in een ‘Eye opening moment’ en hun strijd tegen het eenmalig gebruik van plastic rietjes was begonnen. Maar hier blijft het niet bij, ze zoeken de beste en leukste alternatieven voor vervuilende producten die we dagelijks gebruiken.

Kernwoorden: NL-based, Webshop, Biologisch, Circulair, No plastic, Bamboe,  Rietjes, Shampoo, Deodorant, Junglen

Naar hun website


Werfzeep

Dit is een ambachtelijke biologische zeepziederij in hartje Utrecht, sinds 2009. Ze maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten; mét voedende plantaardige oliën, liefde en aandacht. Doordat ze uitgaan van de kracht van heilzame ingrediënten, zijn de zepen verzorgend en zacht, voor jou en de natuur. Check dan ook even de ingrediëntenpagina, zo ontdek je welke zeep het best bij jou past. 

Kernwoorden: NL-based, zeep, biologisch, natuurlijke ingrediënten

Naar hun website


Yumeko

Dit is een Nederlands merk dat voorop loopt in het maken van duurzaam beddengoed en badgoed. Het is het énige Nederlandse bedrijf dat volledig fairtrade en biologisch gecertificeerd produceert, met slaapproducten als specialiteit. Maar ze maken ook handdoeken, badmatten, washandjes en meer. ‘Je voelt niet alleen het verschil, je máakt ook het verschil’, aldus Yumeko.

Kernwoorden: NL-based, beddegoed, badgoed, biologisch, fairtrade

Naar hun website


Zepig

De online zeepwinkel Zepig verkoopt natuurlijke, handgemaakte zepen maar ook vele andere producten voor in de badkamer van verschillende merken. Op de website vind je een handige zoekmachine waarbij je de producten kunt selecteren op categorie, merk of label zoals ‘Vegan’, ‘Palmolievrij’ of ‘Biologisch’. Handig alles bij elkaar!

Kernwoorden: NL-based, Webshop, Zoekmachine , vele merken

Naar hun website


ZoZero

Een maand zonder plastic bleek voor Jasmijn en Carien een erg moeilijke challenge. Vrijwel alles wordt verpakt in of gemaakt van plastic. Dit moet makkelijker kunnen vonden ze en zo ontstond de webwinkel Zo Zero. Op hun website vind je vele leuke alternatieven voor ‘single-use’ plastic en tips om afval verbruik te verminderen. ‘Verbeter de wereld, begint bij jezelf’, vinden wij helemaal niet cliché!

Kernwoorden: NL-based, Webshop, Zero plastic, Zero-waste

Naar hun website


 
wonen-wasdoen.jpg

Schoonmaak en (af)was


Better Life

In 2008 kwamen Tim Barklage en Kevin Tibbs op het idee om schoonmaakmiddelen te maken waar geen chemische componenten aan zijn toegevoegd. Plantaardige, biologische, dierproefvrije en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Ze begonnen elkaar uit te dagen dit mogelijk te maken. en dat doen ze eigenlijk nog steeds. 

Kernwoorden: US based, schoonmaakmiddelen, zeep en lotions, wasmiddelen, vaatwas

Naar hun website


Cora Ball

Dit is een bal, gemaakt van gerecycled kunststof. Je gooit het in je wasmachine bij je kleren en het filtert voor 30% de microplastics uit het water, zodat jij ze bij het plastic afval kunt weggooien i.p.v. door het riool spoelen! Super handig en heel duurzaam. Zie voor meer details de info op de website hieronder!

Kernwoorden: Filter, microplastics, wasmachine

Naar hun website


De Zeepfabriek

Wasmiddel is vaak een oorzaak van eczeem. De mensen van de Zeepfabriek kwamen erachter dat er veel chemische stoffen in zeep zitten, di er eigenlijk niet in thuishoren, maar wel irritatie kunnen veroorzaken. Zoals parfum, vloeibaarmakers etc. Toen zijn ze zelf aan de slag gegaan. En dat lukte. Zo is De Zeepfabriek van Wijnjewoude ontstaan.

Kernwoorden: NL based, Puur, Lavendel, Rozemarijn

Naar hun website


Ecover

In 1979, lang voordat woorden als ‘duurzaamheid’ en ‘milieuvriendelijk’ tot de dagelijkse woordenschat behoorden, hadden Frans Bogaerts en een team van sterk gemotiveerde ecopioniers in België een visie. Zij zagen met eigen ogen dat chemicaliën als fosfaten in waspoeder en vaatwasmiddelen watersystemen vervuilden en de levensvormen erin schaadden. En zo ontstond Ecover.

Kernwoorden: Belgian based, wasmiddelen, vaatwasmiddelen, vloerzeep, schuurmiddel, powercleaner, allesreiniger, badkamerreiniger, wasverzachter, handzeep, ruitenreiniger

Naar hun website


BigGreenSmile

Steeds meer mensen kiezen bewust voor ecologisch om zo een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. Wie voor natuurlijke producten kiest bij de persoonlijke verzorging merkt al snel dat de huid er niet alleen jonger, maar ook gezonder uit ziet én aanvoelt. Al hun producten zijn geaccrediteerd door een derde instelling, zoals de Soil Association, USDA (United States Department of Agriculture) National Organic Program, Eco Cert of Vegan Society. Ze zijn milieuvriendelijk en niet getest op dieren.

Kernwoorden: UK/NL based, allesreinigers, vloerreinigers, toiletreinigers van Ecodoo, Ecover, Ecozone, Marcel's Green Soap, Method

Naar hun website


GreenJump

Goran en Manon willen het makkelijk en betaalbaar maken om de duurzame versies te vinden en kopen van de spulletjes die je dagelijks gebruikt. Door het verantwoorde, gezonde én leuke 'biologische aanbod' voor zoveel mogelijk mensen online toegankelijk te maken, krijgt iedereen de kans om een groen sprongetje te maken. Zo ook met wasmiddelen

Kernwoorden: NL based, wasmiddelen, Attitude, Sonnet, Seepje

Naar hun website


Guppyfriend

STOP! MICRO WASTE (S!MW) is een non-profit organisatie uit Berlin, Duitsland, geïnitieerd door LANGBRETT, een groep surfers en natuurliefhebbers. Zij hebben een buidel ontwikkeld waar microfibers in je was mee opgevangen kunnen worden. Ze versturen het met gratis verzending door heel Europa!

S!MW strijdt tegen de plastic vervuiling van onze rivieren, meren en oceanen. en om mensen te informeren over het microfiber probleem. Zij verkennen en initiëren goede ideeën hoe (het gebruik van) plastic vermeden, vervangen en hergebruikt kan worden. 

Je kan de Guppyfriend kopen via de webshop van LANGBRETT, maar dichterbij huis vind je deze waszak ook in bijvoorbeeld bij ecomondo.nl. 

Kernwoorden: Germany based, anti-microfiber wasbuidel

Naar hun website


Klok

De geschiedenis van Zeepfabriek De Klok gaat terug tot 1902. Het vertrouwde en Nederlandse Klok merk bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar. Bij Klok heeft het milieu altijd hoog in het vaandel gestaan. Zo had Klok het eerste fosfaatvrije wasmiddel op de Europese markt. En daarna kwamen ze elke keer weer met innovaties die het milieu sparen. Je kunt het kopen bij bijv Albert Heijn of Ekoplaza.

Kernwoorden: NL based, wasmiddel, handzeep, vaatwastabletten, waspoeder, wc reiniger, wasverzachter

Naar hun website


Marcel's Green
Soap

 

Marcel heeft vloeibaar wasmiddel gemaakt, dat 99% biologisch afbreekbaar is, gemaakt is van gerecycled plastic en opvalt door de lekkere geur. En hij heeft net het merk Driehoek van Unilever overgenomen, een oer-Hollands merk dat ook al duurzaam was lang voordat dit begrip in zwang kwam.

Kernwoorden: NL based, wasmiddel, schoonmaakmiddel, handzeep, gerecycled verpakking

Naar hun website


Seepje

Seepje gebruikt alleen de schoonste ingrediënten voor een eerlijke prijs. Zoals de schil van de Sapindus mukorossi vrucht, die in overvloed aan bomen in Nepal groeit. Wanneer deze superschillen water zien maken ze een natuurlijke vorm van zeep aan die je kleding heerlijk schoon en zacht maakt. Ook maken de jongens van Seepje er een vloeibaar extract van, dat als basis dient voor de natuurlijke vloeibare wasmiddelen en allesreinigers…

Kernwoorden: NL based, wasmiddelen, allesreinigers, wereldse wasmand

Naar hun website


Zepig

De online zeepwinkel Zepig verkoopt natuurlijke, handgemaakte zepen maar ook vele andere producten voor in de badkamer van verschillende merken. Op de website vind je een handige zoekmachine waarbij je de producten kunt selecteren op categorie, merk of label zoals ‘Vegan’, ‘Palmolievrij’ of ‘Biologisch’. Handig alles bij elkaar!

Kernwoorden: NL-based, Webshop, Zoekmachine , vele merken

Naar hun website


 
duurzaam wonen.jpg

Bijenlint

In deze webshop verkoopt Bijenlint producten ten behoeve van bijen zoals biologisch bloemenzaad en biologisch geteelde bollen. Ook vind je er producten die iets met bijen te maken hebben zoals boekjes, ansichtkaarten, e-magazines etc. De opbrengsten van de verkoop komen geheel ten goede aan het Bijenlint, een initiatief van de Bijenstichting.

Kernwoorden: NL based, verbonden aan de bijenstichting, van biologische bloembollen tot bijenwasproducten tot gerelateerde producten

Naar hun website


Bio-Kultura

Een goede basis leggen voor je planten, tuinen en de natuur hoort helemaal niet moeilijk te zijn. Bio-Kultura maakt daarom biologische potgrond, tuinaarde en compost met hart voor plant, mens, dier en milieu. Met hun biologische producten helpen ze om je balkon, tuin of moestuin op een gezonde en natuurlijke manier te laten groeien en boeien. Bestel de producten online of kijk op de website waar je de verkoopplaatsen kunt vinden.

Kernwoorden: NL-based, Biologisch, Productie binnen EU, Eerlijke productie, Eerlijke handel, potgrond, tuinaarde

Naar hun website


Buginn
 

Hoe mooi is dit: een bijenhotel in je tuin! Bij Buginn koop je je een starterspakket hiervoor. Waar bestaat het uit: een double room Beehotel steen die dient als huis, 15 cocons met niet stekende bijen van knuffelbijen.nl (die na twee weken zon uitkomen) en een biologisch bloemenmengsel van Cruydt Hoeck. Wij zijn fan!

Kernwoorden: bijenhotel, bijen, wetenschappelijk onderbouwd

Naar hun website


De Duurzame Tuin

De Duurzame Tuin is een webshop van hoveniersbedrijf Willemstein Hoveniers, uitgeroepen tot duurzaamste hovenier van Nederland! Het bedrijf is ook aangesloten bij NL Greenlabel. Je vindt er vanalles: verlichting, bollen en zaden, insectenhotels en bodemvoeding.

Kernwoorden: tuinverlichting, bollen en zaden, bodemvoeding, insectenhotel

Naar hun website


Duurzame Tuinartikelen

De naam van deze webshop spreekt voor zich: gereedschap, compost, biologische bestrijding, insecten, kassen, kweken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dus mis je nog een gadget of ga je je tuin aanpakken, dan is deze webshop een uitkomst.

Kernwoorden: tuinartikelen

Naar hun website


Ecotuinje

Bij Ecotuintje proberen Nienke en Rob je op een zo duurzaam mogelijke manier, duurzame producten voor jou ecotuintje te verkopen.

Hun definitie van duurzame producten betekent dat deze een lange levensduur hebben, gemaakt zijn van duurzame materialen, zoveel mogelijk geproduceerd zijn in Europa, en toch betaalbaar zijn. Dit omdat ze duurzaam tuinieren voor iedereen toegankelijk willen maken.

Kernwoorden: tuinartikelen, biologisch, zaden, tuintips, FSC-hout, tuinproducten

Naar hun website


Kwekerij van Houtum
(Doorn)

Op deze biologische kwekerij worden vaste planten in de buitenlucht gekweekt en is er een ruime selectie van biologische kruiden en rozen. Je kunt er ook terecht voor beplantingsadvies en biologische producten ter verbetering van de bodem. Het familiebedrijf werkt al 20 jaar op ecologische wijze, zonder bestrijdingsmiddelen. En niet vanuit een economisch perspectief, maar vanuit een logische beredenering dat op die wijze de sterkste en gezondste plant gekweekt kan worden. Check de website voor meer info!

Kernwoorden: biologische planten, kwekerij, rozen, kruiden

Naar hun website


Natural Bulbs

Natural Bulbs werkt alleen samen met een kleine groep kleinschalige en gespecialiseerde bloembollenkwekers, die duurzaamheid een warm hart toe dragen. Onze bloembollen leveren we direct en vers vanaf de kwekerij van deze kwekers.

Kernwoorden: NL based, zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde bloembollen 

Naar hun website


NLG Holland

NLG Holland is een cooperatie van duurzame bloembollenkwekers, die de handen ineen hebben geslagen. Minder chemische gewasbestrijding, minder kunstmest en betere bodemstructuur, daar staan ze voor! En van de kwekers is zelfs biologisch en voldoet daarmee aan het SKAL-keurmerk. Kortom, bloemen waar je blij van wordt.

Kernwoorden: duurzame bloembollen, biologische bloembollen

Naar hun website


OGREEN

Power to the plant! Dat is het motto van Ogreen. In hun webshop vind je niet zo maar een reeks planten, maar heuze clean machines en mood machines. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek tonen ze de luchtzuiverende werking van hun planten aan en ook de invloed van planten op creativiteit en stress hebben ze onderzocht. Je kunt de planten kopen in hun webshop of in een van de vele verkooppunten (zie zoekmachine op hun website).

Kernwoorden: zuiverende planten, creativiteit

Naar hun website


Peerby

Heb je een hoge druk spuit nodig, een goede snoeischaar of een grasmaaier? Kijk eens op Peerby, een initiatief dat het delen van spullen aanmoedigd. Met name gereedschap en apparaten voor in de tuin staan voor het merendeel in de schuur te wachten totdat je het weer eens gebruikt. Zonde om zelf al je gadgets aan te schaffen (zowel voor je portomonee als de ruimte), wie weet heeft je buurman precies wat jij nodig hebt (en andersom)!

Kernwoorden: delen, gereedschap

Naar hun website


Postplanten

Dit is de webwinkel van Hoeve Vertrouwen. In het vroege voorjaar versturen zij sneeuwklokjes en andere stinsenplanten uit hun eigen teelt. In de herfst versturen ze voorjaarbloeiende bloembollen zoals tulpen en narcissen, die door een aantal van hun collega's op biologische wijze zijn geteeld. Al deze producten dragen het keurmerk van de biologische landbouw.

Kernwoorden: NL based, diverse bloembollen, bijzondere bolgewassen, alliums, stinzenplanten, schaduwplanten, wilde bloemen en planten

Naar hun website


Sprinklr

Sprinklr wil steden vergroenen, mensen weer in contact brengen met natuur en de teeltsector een schop onder de kont geven. Suzanne van Straaten startte Sprinklr in mei 2016 middels een crowdfunding-actie en ze heeft nu reeds een klein team dat meehelpt.

Ze leveren biologische tuinplanten en bollen en een zo duurzaam mogelijk assortiment kamerplanten. Dat de kamerplanten niet allemaal biologisch zijn, is haast niet te vermijden. Volgens Sprinklr is het aanbod nog erg schaars. Daarom hebben ze gezocht naar kwekerijen die wel goed bezig zijn en pionieren met biologische bestrijding en energiebesparing. En om het verzorgen van je planten wat makkelijk te maken hebben ze er zelfs een handige app bij gemaakt. Wat ook leuk is om te vermelden is dat ze nu in de steden Amsterdam, Utrecht & Rotterdam de bollen (en planten) elektrisch kunnen bezorgen!

Kernwoorden: NL based, app, kamerplanten, tuinplanten, bloembollen

Naar hun website

Startwithdirt

Marjolein Schuit is Startwithdirt begonnen. Zij laat je zien hoe je zielige zaailingen naar weelderige knisperige groentes transformeert. Ze is Tuinhistoricus gespecialiseerd in volkstuinen. Ze is Start with Dirt begonnen omdat ze een persoonlijke missie heeft elk stukje groen te veranderen in een moestuin.

Je kan bij ook een bloemenabonnement nemen; iedere week verse duurzame bloemen in huis! Dat klinkt goed.

Kernwoorden: NL based, Broccoli, Basilicum, Mosterd, Bloemenabonnement

Naar hun website 
klussen.jpg

American Clay

American Clay pleisters zijn een natuurlijk en ecologisch product om elk interieur mee af te werken. Het is een zeer goed alternatief voor de reguliere cement, kalk en gips gebonden pleisters, maar dan zonder chemicaliën. Het bedrijf wil graag meegroeien in de de duurzame bouwsector. Het product is altijd te hergebruiken. Niets ervan hoort thuis op de afvalberg. Het is niet giftig, niet in productie maar ook niet in gebruik. Het is van origine een Amerikaans bedrijf, maar in Nijmegen kan je terech in een van hun showrooms.

Kernwoorden: natuurlijk pleisterwerk, bouw, wandafwerking

Naar hun website


Eco-Logisch

Eco-Logisch is Nederlands eerste milieuvriendelijke, duurzame bouwmarkt. En dit zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Sterker nog: wanneer duurzame en milieuvriendelijke producten op de juiste manier gepresenteerd worden, zijn deze juist hip en modern

Kernwoorden: NL based, bouw & verbouw, wonen & leven, energie & besparen

Naar hun webwinkel


Ecotec

Ecotec is een Belgisch bedrijf dat ecologische verf produceert in Duitsland. Hun missie is om kwalitatieve verf te produceren die veiliger en gezonder is. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld niet de omstreden weekmakers of olie. Ze zijn transparant over alle ingredienten (dat slaan reguliere verfproducenten nog wel eens over) en passen duurzaamheid toe in het hele productieproces. 

Kernwoorden: Belgium-based, ecologische verf, binnen en buiten verf, muurverf, houtverf

Naar hun webwinkel


Kwarts&Co

Gevestigd in Gulpen, in het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland, biedt Kwarts & Co een uitgebreid assortiment aan speciale duurzame natuurverven, behang, stucmaterialen, producten voor de behandeling en het onderhoud van houten en tegelvloeren, een uitgebreide tegelcollectie en een bijzondere collectie bouwbeslag. 

Kernwoorden: NL based, natuurverfen, waxen, stuc en pleisterwerk, vloerafwerking en -onderhoud, tegels, gereedschap

Naar hun website


fairf

Fairf bezorgt duurzame kwaliteitsverf, samen met alle benodigde tools, bij jou op de deurmat. Daarnaast steunt fairf creatieve ondernemers in ontwikkelingslanden zodat ook zij hun toekomst kunnen kleuren.

Kernwoorden: NL based, geurloos, vriendelijk voor mens & milieu, op waterbasis, geheel oplosmiddel vrij, geen vluchtige stoffen

Naar hun website


Peerby

Gereedschap nodig dat je niet heel vaak gaat gebruiken? Voordat je naar de winkel gaat, check eerst eens op Peerby of het wordt uitgeleend door iemand in de buurt. Bespaart je kosten en scheelt weer ruimte om het op te bergen! Ideaal :) 

Kernwoorden: delen, gereedschap

Naar hun website


Pro

Eco

Coatings

Pro EcoCoatings is een Webshop met Duurzame Verf voor de schildersbranche en de consument. Er is veel veranderd in de wereld van de verf. En dat is maar goed ook. De zogenaamde ‘groene verf’ is tegenwoordig kwalitatief net zo goed of zelfs beter dan de synthetische variant. En omdat de verf langer meegaat is deze ook niet duurder.

ProEcoCoatings’ filosofie is dat we in een tijd leven waarin we voor grote uitdagingen staan als maatschappij. Onder andere op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid wordt door hen niet alleen gezien als een product wat zo lang mogelijk mee moet gaan. Ook de milieu impact en kwaliteit van verf moet hoogwaardig zijn in hun optiek.

Kernwoorden: Webshop, duurzame verf, ecologisch, kwaliteit, natuurlijk

Naar hun website


Rydon

Rydon is gestart door Hugo van de Watering, getriggerd door de frustratie van een fietslamp die het nooit deed. Na 6 jaar van proberen en doorontwikkelen was Rydon Pixio af, een fietslamp met een zonnepaneel. Vinden wij een mooie innovatie. 

Kernwoorden: NL based, fietslichten

Naar hun website


Uula

Uulatuote is een Fins familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar natuurverfen maakt. Al hun producten zijn non-toxic, geurloos en het is niet schadelijk als je het inademt. 

Kernwoorden: Finland based, diverse soorten natuurverf

Naar hun website


 
windmolenpark.jpg

duurzame, groene energie


OM

OM is het grootste energiecollectief van Nederland. Maar liefst 35 lokale en ambitieuze energieproducenten uit heel Nederland hebben zich in OM verenigd. Zij hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: Nederland verduurzamen en een bijdrage leveren aan een beter milieu. Ze leveren zonne- en windenergie en vergroenen het gas. 

kernwoorden: 100% groene Nederlandse stroom, cooperatie groene energieproducten

Naar hun website


Pure Energie

Pure Energie levert alleen stroom die ze zelf hebben opgewekt: zonne- en windenergie uit Nederland. 90% van de opbrengst pompen ze gelijk weer in nieuwe groene energieprojecten en 10% gaat naar het ondersteunen van duurzame projecten in Nederland.

kernwoorden: 100% groene Nederlandse stroom, investeren in duurzame projecten

Naar hun website


Qurrent

Hier krijg je alleen 100% groene Nederlandse stroom en CO2 gecompenseerd gas. En bij Qurrent kan je iets extra's doen: windtegoed opbouwen. In Zuid-Holland staan hun windmolens en die hebben ze verdeeld in kleine stukjes. Je kan een stukje van die windmolen kopen. De energie die door jou wordt opgewerkt, wordt afgetrokken van je energierekening. Cool he!

kernwoorden: windtegoed, 100% Nederlandse groene stroom

Naar hun website


vandebron

Vandebron heeft een unieke energiemarkt gecreëerd, waar allemaal kleine lokale groene stroomleveranciers hun energie verkopen of waar particulieren groene lokale stroom kunnen kopen. Zonder tussenkomst van een groot energiebedrijf, waardoor het betaalbaar blijft.

kernwoorden: 100% Nederlandse groene stroom, energiemarkt, groene stroom kopen en verkopen

Naar hun website


 
COCO-MAT.jpg

Duurzame keuzes voor in de slaapkamer


Yumeko

Yumeko’s biologische bedlinnen wordt geproduceerd door een coöperatie van kleine katoenboeren in India, Pakistan en Portugal. De boeren en fabrieksarbeiders ontvangen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden.

Ook vind je er dekbedden en kussens van eendendons dat is gecertificeerd onder het Responsible Down Standard, dekbedden en kussens van biologisch ganzendons dat gecertificeerd is onder het Global Organic Textile Standard, en dekbedden en kussens van biologische wol van blije schapen.

Kernwoorden: Biologisch, GOTS, plantaardige alternatieven

Naar hun website


COCO-MAT

COCO-MAT is gespecialiseerd in natuurlijke woon- en slaapproducten, met de hand gemaakt en gewonnen uit duurzame bronnen in haar eigen sociale werkplek in Noord-Griekenland. motto is het gebruiken van exclusief onbewerkte materialen, die worden gewonnen uit 100% biologische landbouw. Alle natuurlijke materialen zijn behandeld met ecologische substanties, indien ze überhaupt behandeld zijn, en zijn PH-neutraal. Zodoende zijn alle producten hypoallergeen.

Kernwoorden: Biologisch, natuurlijk, hypoallergeen, metaalvrij, lokale productie

Naar hun website


Ecolinde

Irene Rutjes maakt biologische katoenen dekbedden, kussens en futons. Katoen is een ademende stof en vaak ook goed geschikt voor mensen met allergieën. Eerst even uitproberen? Dat kan bij verschillende Bed&breakfast’s, bijvoorbeeld in Lievelde en Vorden. Via de website kun je meer informatie opvragen en een kijkje nemen bij Irene’s andere website. Hierop vind je bedden, matrassen en nog meer biologisch slaapplezier!

Kernwoorden: NL-based, Biologisch, Slaapplezier

Naar hun website


Hemplin

De liefde voor textiel en de behoefte om betrokken te zijn met de innovatieve duurzaamheid in textiel waren de drijfveren achter de oprichting van Hemplin. Hennep is qua feel en looks vergelijkbaar met linnen, maar is een stuk duurzamer.  Daarnaast is Hennep antibacterieel en heeft het een lange levensduur. Bij Hemplin kun je terecht voor badtextiel, bedtextiel en keukentextiel.  

Kernwoorden: Productie binnen EU

Naar hun webshop


Lavital

Lavital staat voor een handgemaakte oer-Hollandse boxspring. Bij de productie van een Lavital bed wordt alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals ongebleekt biologisch katoen, biologische wol, vlas, kameelwol en paardenhaar.

Kernwoorden: Milieuvriendelijk, NL Based

Naar hun website


 
COCO-MAT.jpg

Alles voor je huisdier


Eco-Shop voor dieren

Een lang en gezond leven voor je huisdier, zonder dat je daar veel meer voor hoeft te betalen. Daar staat Ecoshop voor. En omdat alleen het allerbeste goed genoeg is voor je huisdier vind je op Ecoshop uitsluitend biologisch dierenvoer en gifvrije, duurzame, milieuvriendelijke dierenproducten. Op de website vind je een assortiment voor honden, katten, knaagdieren en vogels.

Kernwoorden: NL-based, webshop, biologisch, diervriendelijk

Naar hun website


VegaVriend

Rick en Janneke willen meer bekendheid creëren over de mogelijkheid om je huisdieren plantaardig eten te geven. Al jaren geven ze hun eigen huisdieren alleen plantaardig voer en volgens de dierenarts zijn ze hartstikke gezond. Op hun website vind je verschillende soorten veganistisch en vegetarisch voer dat je makkelijk kunt proberen met de proefzakjes en pakketjes.

Kernwoorden: NL-based, webshop, Vegan, diervriendelijk

Naar hun website


Eco4Petz

Deze online natuurwinkel voor dieren verkoopt biologische en natuurlijke producten voor je huisdier! Producten worden geselecteerd op ecologische pootafdruk, milieuvriendelijkheid, diervriendelijkheid en eerlijke productie. Daarnaast wordt een deel van de winst geïnvesteerd in goede (dieren)doelen. Kijk op de website voor leuke alternatieve op de ‘reguliere’ huisdierproducten!

Kernwoorden: NL-based, webshop, biologisch, diervriendelijk, Goede doelen

Naar hun website