Sentry Page Protection
 

Vintage & Tweedehands kleding


COMING soon... 


 
 

Fairtrade & Eco brands


Alchemist

Opgegroeid op Terschelling voelde Caroline Mewe altijd al het belang van de balans tussen mens en natuur. Vanuit dit principe is ze gestart met Alchemist, waarin mode en ethisch ondernemen even belangrijk zijn. Ze werken alleen met fabrikanten die een certificaat hebben voor sociaal- ethische productie en maken voornamelijk gebruik van duurzame materialen. Continue stellen ze zichzelf de vraag ‘hoe kunnen we het nog beter doen’? Een drive die we alleen maar kunnen aanmoedigen! 

Kernwoorden: NL-based, GOTS, Productie binnen EU, Recyclen, Duurzame materialen, Dontrole productie locaties, Fair Wear Foundation

Naar hun site


ARMEDANGELS

Deze Duitse partij ontwikkelt al 10 jaar lang hippe kleding voor zowel mannen als vrouwen. Het is helemaal Fair Trade en verantwoord. En daarnaast hebben ze ook een paar hele goeie designers op kantoor. 

Kernwoorden: Fair Trade, GOTS, FairWearFoundation, street-casual, Germany based

Naar hun website


Brightloops

Brightloops stimuleert omdenken. Als allereersten van Nederland produceerden ze een collectie van 100% gerecycled textiel onder hun eigen label Loop.a life, afkomstig uit de Nederlandse kleding afvalberg!

Kernwoorden: NL-based, circulair productieproces, 100% gerecycled materiaal

Naar hun website


Dajia Bamboekleding

DaJia Bamboekleding is begonnen door Jeannette van Rijsoort en ondertussen hebben Yvonne en Paul het overgenomen. Waarom? Omdat kleding van bamboe viscose heerlijk zacht is, soepel valt, veel beter ademt dan katoen en ultiem duurzaam is. 

Let wel op; hoewel bamboe volgens velen een duurzamer alternatief is voor reguliere katoen als grondstof, zijn er ook critici die wijzen op de chemicalien die gebruikt worden voor het viscose proces. Dajia zoekt leveranciers die bewust omgaan met het gebruik van chemicalien, door zogenaamde 'closed looped systeem worden de chemicalien hergebruikt. Er zijn geen fairtrade keurmerken verbonden aan Dajia. 

Kernwoorden: NL based, bamboe-kleding, dames kleding, heren basics, yoga kleding

Naar hun website


DutchSpirit

Oorspronkelijk begonnen in het Arnhems modekwartier, is DutchSpirit uitgegroeid tot een landelijk opererend, duurzaam kledingmerk met een gemotiveerde community. Erik Toenhake, oprichter: “De filosofie achter DutchSpirit? Duurzaamheid kan stoer, hip, sexy, innovatief zijn en staat bij ons garant voor meesterschap. Bij DutchSpirit zul je geen zweem van oubolligheid ontdekken." De gebruikte stoffen zijn biologisch, GOTS-gecertificeerd, klimaatneutraal, voor elk verkocht pak wordt via Trees for All een boom geplant. 

Kernwoorden: Maatpak heren, confectiepak heren, colbert dames, trouwpakken, GOTS, biologisch wol, BlueSign-katoen

Naar hun website


Fairly Dressy

Karine ontwerpt kleding die ze zelf in Nederland laat maken van gecertificeerd biologisch katoen. Elke jurk is uniek, ze werkt in kleine oplages, dus je moet er snel bij zijn!

Kernwoorden: NL based, GOTS gecertificeerd, lokale productie, unieke kledingstukken

Naar hun website


GOAT Organic Apparel

De oprichters van het label GOAT houden van de wereld, worden blij van dieren en geven om mensen. Die drie kernwaarden vind je terug in de productie van hun kledinglijn: strikte ‘mensen-eerst’ standaarden, houden de afval-, water- en energievoetafdruk zo laag mogelijk en gebruiken eco-vriendelijke stoffen. En dat ze niks met dierenleed te maken willen hebben is overduidelijk; het hele bedrijf, van oprichters tot productie is 100% vegan!

Kernwoorden: vegan, basics, GOTS 

Naar hun website


Gudrun Sjödén

Zweeds design met een groen hart – een creatieve assortiment kleding en interieurartikelen van natuurlijke materialen. Strepen en dessincombinaties in prachtige kleuren zijn kenmerkend voor de kleding van Gudrun Sjödén. Geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

Kernwoorden: Swedish based, eigen stijl kleding, vele soorten kleding

Naar hun website


Happyhempy

Happyhempy heeft een collectie van handgemaakte producten gemaakt in een kleine studio in Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in broeken en leggen de nadruk op kwaliteit, niet kwantiteit. Met hun producten willen ze een hoogwaardig alternatief aanbieden voor de massaproductie die de fast fashion representeert. Happyhempy combineert kwaliteit met traditie en goede smaak en staat voor eerlijkheid, respect en bewuste selectie.

Kernwoorden: Productie binnen EU, Veganistisch

Naar hun website


Hempje

De hennepplant is een ontzettend veelzijdige plant. Hij groeit snel, zonder pesticiden en heeft weinig water nodig. Kleding van Hennep blijft warm in de winter en koud in de zomer daarnaast is het sterk, comfortabel en zacht. Hempje besloot deze veelzijdige plant daarom te gebruiken voor kleding. Ze brachten hennep samen met het meest ondergewaardeerde kledingstuk en ontworpen een collectie van basics, bestaande uit onze nieuwe favorieten!

Kernwoorden: Productie binnen EU

Naar hun website


Hoodlamb

Hennep, volgens Hoodlamb dé grondstof om duurzame fashion te maken. Het is een sterke vezel, heeft maar half zoveel water nodig als katoen en insecticiden en pesticiden zijn overbodig. Textiel van hennep gaat ook enorm lang mee en wordt ook al sinds mensenheugenis gebruikt als grondstof voor kleding. De grondstoffen zijn GOTS gecertificeerd en er wordt samengewerkt met kleine fabrieken in China (vaak familiebedrijven) waar goede arbeidsomstandigheden worden gewaarborgd.

Kernwoorden: NL-based, hennep, jassenmerk, GOTS

Naar hun website


Kings of Indigo

Oprichter Tony Tonnaer heeft een bekende uitspraak: “Clothes are like friends: the longer you know them, the more you appreciate them.” En zo staat K.O.I. als merk ook in het leven. Ze leven voor denim en gebruiken dat voor hun kleding. Ze zijn razendsnel gegroeid.

Kernwoorden: NL based, internationaal merk, alles met denim, jeans, shirts en van alles wat

Naar hun website


Komodo

Komodo help ons graag met de zoektocht om duurzamer en eerlijker te leven, maar om daarbij niet in te hoeven leveren op stijl. Komodo kiest voor duurzame materialen en ontwerpen kledingstukken die niet snel uit de mode zullen raken. Ook vinden ze het ondersteunen van goede doelen en sociale projecten erg belangrijk en creëren ze graag bewust zijn voor goede initiatieven.

Kernwoorden: UK-based, GOTS, duurzame materialen, controle productie locaties, Goede doelen

Naar hun website


Kowtow

Kowtow is opgericht met de missie om een ethisch label te creëren dat het voorbeeld zou zijn voor vooruitstrevende en globaal denkende bedrijven. Het ondersteunen van eerlijke lonen, geen kinderarbeid en gelijke rechten voor man en vrouw is voor Kowtow heel normaal. Alle kledingenstukken zijn verder gecertificeerd door internationale NGO’s. Continue zijn ze bij Kowtow weer opzoek naar nieuwe en innovatieve ontwerpen, zonder de aarde te belasten. 

Kernwoorden: New-zeeland based, GOTS, Fairtrade, Duurzame materialen, Controle productie locaties

Naar hun website


Langerchen

“Made in China’’ hoeft niet per definitie slecht te zijn. Dat bewijzen Miranda Chen & Philipp Langer met hun merk LangerChen. Hun jassen hebben een tijdloos design, zijn gemaakt van duurzame (GOTS-gecertificeerde) materialen en bieden maximale functionaliteit. Ze produceren al hun jassen in hun eigen fabriek net buiten Shanghai, die inmiddels zo successvol is geworden dat ze er nu ook kleding voor andere duurzame merken produceren (zoals ARMEDANGELS).

Kernwoorden: Germany/China-based, winterjassen, eigen fabriek, GOTS certificaat

Naar hun website


Maium

Regenjassen gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Met de rits aan de zijkant kan je de jas namelijk makkelijk in een poncho veranderen, waardoor je ook op de fiets helemaal droog blijft! Het duurzame materiaal gemaakt van gerecycled plastic bevat geen schadelijke stoffen. Ook worden de jassen onder veilige en gezonde werkomstandigheden geproduceerd in China, gegarandeerd door het Ökotex certificaat en het BSCI (Business Social Compliance Initiative) lidmaatschap dat hun leverancier bezit.

Kernwoorden: NL-based, regenjassen, recycled plastic flessen

Naar hun website


MissGreen

MissGreen verkoop alleen gecertificeerde duurzame vrouwenkleding, waarbij zij extra zorg draagt voor de herkomst van materialen. B.v. van schapen die niet verminkt kunnen worden tijdens het scheren.

Kernwoorden: NL based, GOTS certificering, SA8000 standaard

Naar hun website


Mud Jeans

Mud Jeans heeft al diverse prijzen gewonnen in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf van oprichter Bert van Son maakt jeans, shirts en sweaters van duurzaam denim en andere biologische en duurzame materialen. Maar de meeste publiciteit krijgen ze met hun "Lease a Jeans" concept. Check ze!

Kernwoorden: NL based, jeans, T-shirts, sweaters, Lease-a-Jeans

Naar hun website


People tree

De kleding van People Tree voldoet aan hoge ethische- en milieu eisen in elk deel van het productieproces. Ze ontwerpen en maken stijlvolle, speelse en innovatieve kleding met respect voor mens en planeet. Niet voor niets dat ze het ‘World fairtade Organization’ productlabel hebben gekregen. People tree vindt het belangrijk partnerschappen aan te gaan gericht op de duurzame ontwikkeling van economisch achtergestelde in ontwikkelingslanden.  

Kernwoorden: UK-based, Duurzame materialen, GOTS, Fairtrade, Transparant, Verbeteren leefomstandigheden, Goede doelen

Naar hun website


Rhumaa

Dit Nederlandse merk laat zich inspireren door Afrikaanse kunstenaars. Ze maken prachtige fashion items, met materialen als Cupro, biologisch katoen, Lyocell.

Kernwoorden: NL-based, Afrikaanse kunst

Naar hun website


Saint Basics

Saint Basics maakt bijzondere basics waar wij blij van worden. Wat basics zijn? Shirts, boxers, hipsters en slips. Soms gemaakt van eucalyptushout. Rankabrand heeft Saint Basics ondertussen geranked als het groenste 'basicsmerk' van Nederland.

Kernwoorden: NL based, shorts, boxers, hipsters en slips, GOTS gecertificeerd, Tencel

Naar hun website


SKOT Fashion

Het duurzame mannenmode merk SKOT Fashion is opgezet door Ruben van Veen. Het merk produceert duurzame overhemden volgens de ‘3x fair principes’: fair materials, fair production en fair chain. Van biologisch katoen tot statiegeld op het inleveren van je oude overhemd en van hoge en eerlijke arbeidsstandaarden tot knopen gemaakt van gerecyclede kokosnoot. Overal is aan gedacht, op hun website lees je nog veel meer over het slimme, innovatieve productieproces. Te gek, toch?

Kernwoorden: NL based, overhemden, meest duurzame shirt, biologisch katoen, ethische productie, recycling

Naar hun website


Studio Jux

Studio JUX is een NGO en een commercieel bedrijf. Als social enterprise is het hun missie om een ethisch en duurzaam fashion en lifestyle merk te runnen. In hun winkel verkopen zowel eigen items als andere merken. 

Zij bieden duurzame, ethische en mooie kleding tegen eerlijke en betaalbare prijzen.

Kernwoorden: NL based, alle typen kleding, Fair Trade, Vegan, heel veel merken

Naar de website


Scubalooks

Scubalooks is een lifestyle merk voor aqua-fanatics. "They want to get people underwater." Ze promoten scuba diving door hun exclusieve high quality kleding collectie.

Kernwoorden: NL based in Bonaire, t-shirts, tanks, hoodies en sweaters

Naar hun website


TAU Cotton

Dit zijn mannen op een duurzame missie. Ze hebben alle tussenpersonen eruit gehaald en kunnen hun kleding van biologisch katoen en/of gerecycled polyester tegen een mooie lage prijs aanbieden!

Kernwoorden: Tees, polo's, sweaters, shorts, mooie lage prijzen, geproduceerd in Portugal

Naar hun website


Thought

Thought bestaat al even, en is wereldwijd te kopen in meer dan 1000 shops. Maar in NL zijn ze relatief onbekend. Ze bieden stijlvolle mooie kleding waarbij ze erop letten dat hun hele supply line duurzaam is ingericht.

Kernwoorden: UK based, bamboe, biologisch, katoen, duurzaam wol, hennep, Tencel, veel zelf ontworpen

Naar hun website


TWOTHIRDS

TWOTHIRDS is genoemd naar de oceanen, die tweederde van de aarde beslaan. en waar we dus zuinig mee moeten zijn. Dat is in ieder geval wat dit Spaanse merk doet. Ze gaat voor 'zero-impact' en gebruikt materialen van organisch katoen, hennep, wol, linnen, tencel, seacell en hergebruikte synthetische materialen.

Kernwoorden: Spain based, zero-impact, meerdere materialen, innovatief, frontrunner, ook kids

Naar hun website


ZAZU Amsterdam

Marieke Andringa kreeg de inspiratie voor ZAZU op haar reizen door Ecuador. Stijlvolle, handgebreide kleding gemaakt van alpaca en merinowol, lokaal geproduceerd op een duurzame en verantwoorde wijze. 

Kernwoorden: NL based, knitwear, diervriendelijk

Naar hun website


 

Duurzame webshops en winkels


ART Den Bosch
Den Bosch

Karin en Roel hebben de winkel in 2005 overgenomen en zijn zich steeds meer gaan richten op duurzame kleding. De merken die ze verkopen, produceren hun kleding op een kleinschalige manier. Dat betekent dat zij goed zicht hebben op de productie (geen gedoe met onderaannemers e.d.) en er op toe kunnen zien dat de arbeidsvoorwaarden goed zijn en er bijvoorbeeld geen kinderarbeid aan te pas komt. Een aantal merken voldoen aan de eisen van de keurmerken GOTS, Made By of Fairwear Foundation. 

Kernwoorden: winkel, eerlijk, GOTS, keurmerken

Naar hun website


BrandMission
Haarlem

De eigenaresse van BrandMission wil laten zien dat duurzame mode en accessoires even fashionable zijn als de reguliere fashionmerken. Achterin de zaak vind je ook nog mooie handgemaakte sieraden en een lijn organic cosmetica. Dus je kan helemaal compleet de deur uit. 

Kernwoorden: duurzame kleding en schoenen, vegan, sieraden, cosmetica

Naar hun website


Charlie+Mary
Amsterdam

Charlotte van Waes en Marieke Vinck hebben met hun bedrijf Charlie+Mary duurzame, stijlvolle kleding verrijkt in True Fashion. True Fashion is alles dat bijdraagt aan het verhaal achter de kleding. 

Kernwoorden: NL based, True fashion, extra aandacht voor herkomst

Naar hun website


De Groene Knoop
Eys, Zuid-Limburg

De Groene Knoop is een duurzame kledingwinkel in Eys, Zuid Limburg met trendy biologische mode. Alle producten die door De Groene Knoop worden verkocht zijn eco-vriendelijk en fairtrade gemaakt. 

Kernwoorden: NL based, eco-vriendelijk, fairtrade, biologisch katoen, hennep, soja, tencel

Naar hun website


Ecotex

Initiatiefnemer van Ecotex is Marita Bartelet. Zij gaat voor biologische fairtrade kleding en textiel. Respect voor mens en natuur, dat is haar 'drive'. En met die drive heeft zij Ecotex opgezet.

Kernwoorden: NL based, dameskleding, herenkleding, baby- en kinderkleding, tassen, textiel in huis, textiel doe het zelf, GOTS

Naar hun website


FAIR e-GOOD
Haarlem

In Haarlem vind je FAIR e-GOOD, waar eigenaresse Miranda de mooiste duurzame merken verzamel. Denk aan Armed Angels en People Tree, maar ook accessoires van Swedisch Stockings en A Beautiful Story. Ze is begonnen met een webshop, maar is inmiddels ook fysiek te vinden zodat ze pas-service kan verlenen aan haar klanten. Ideaal!

Kernwoorden: Duurzame fashion brands, duurzame accessoires

Naar hun website


Geitenwollenwinkel
Amsterdam

De Geitenwollenwinkel verkoopt alleen kleding en accessoires van duurzame materialen: biologisch katoen (GOTS keurmerk), gerecycelde materialen, tencel of biologisch afbreekbare stoffen. Alle producten zijn vegan en eerlijk gemaakt (sommige merken hebben geen Fairtrade keurmerk, maar produceren wel eerlijk). 

Kernwoorden: 100% vegan, fairtrade, biologisch (afbreekbaar), GOTS

Naar hun website


Good Fibrations

Marlous de Beer en Jos Cozijnsen zijn Good Fibrations begonnen. Ze werken volgens een statement van ethical fashion tycoon Kate Hamnett: "There’s no place for the ‘Eco’ look. People don’t buy clothes out of pity – they buy clothes to look great. It has to be fashion and quality first, and incidentally sustainably made". We couldn't agree more!

Kernwoorden: NL based, gecertificeerde kleding, ook accessoires en regenkleding, heel veel merken

Naar hun website


Know the Origin

Op de webshop Know the Origin kun je kleding precies selecteren op wat jij belangrijk vindt. Je kunt selecteren binnen ‘people’, ‘planet’ en ‘purpose’. Zo kun je bijvoorbeeld alleen kleding of brands zien die fairtrade gecertificeerd zijn, eco-vriendelijk produceren, Vegan zijn of investeren in onderwijs. Dat maakt duurzaam en ethisch shoppen makkelijk, leuk en transparant!

Kernwoorden: UK-based, Fairtrade, duurzame materialen, Vegan, Recyclen, Waste reduction, Goede doelen, Transparant

Naar hun website


The Impact Shop
Amsterdam

Een winkeltje in hartje Amsterdam met verschillende merken die allemaal ‘impact’ brands zijn. Een echte verzamelplaats voor impactmakers. Achter ieder item zit een verhaal: eerlijk gemaakt, bijzondere materialen en mooie designs. Ze zijn pas een paar maanden open, volg hun instagram account om op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen.

Kernwoorden: NL based, impact brands, verzamelplaats, popup shops

Naar hun website


Karakter
Gouda

Deze winkel vind je in Gouda én online, met onder andere duurzame kledingmerken (bijv. Langerchen jassen).

Kernwoorden: NL-based, kleding, deels duurzame collectie

Naar hun website


Nukuhiva
Utrecht&Amsterdam

Floortje Dessing heeft tijdens haar reizen de impact van de kledingindustrie gezien. En wilde een bijdrage leveren om het anders te doen. Zij heeft toen Nukuhiva opgericht. Nukuhiva staat voor Fair fashion & Sustainable products. Je vindt bij hen uitsluitend merken die fairtrade kleding produceren van biologisch katoen, lyocell, hennep en andere natuurlijke materialen.

Kernwoorden: NL based, Floortje Dessing, Fair trade, biologisch katoen, lyocell, hennep

Naar hun website


Natur-el
Rotterdam

Vera is sinds 2014 de eigenaresse van Natur-el. Ze wil graag de brug tussen mooie eerlijke mode en wol zijde ondergoed slaan. Met passie voor mode van eerlijke materialen en een goed verhaal besloot zij om in Rotterdam een stenen winkel te openen. Wij vinden dat het verhaal van rauw materiaal, zoals wol, zijde, katoen en bamboe tot aan het product en zijn proces moet kloppen. Hierbij houden we ook rekening met transport, waar mogelijk kopen we onze kleding in bij Europese bedrijven

Kernwoorden: NL based, kinderen, dames, heren, sokken, slapen, verzorgingsproducten

Naar hun website


Papita

PAPITA is een webshop met de mooiste fair fashion. Hier vind je kleding, sieraden en accessoires die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt, afkomstig van duurzame en eerlijke kledingmerken. Door gebruik te maken van labels maken we fair shoppen makkelijk; deze geven aan hoe de items zijn gemaakt. Onder eerlijke arbeidsomstandigheden (fair trade), met duurzame stoffen, of beide.

Kernwoorden: NL-based, webshop, labels, dames

Naar hun website


Puha
Utrecht

Deze winkel bruist van creativiteit en is in hartje Utrecht te vinden. Ze verkopen duurzame kledingmerken (zoals Rhuma, Studio Jux) en hebben ook duurzame accessoires (handgemaakte sieraden, Qnoop sokken et cetera).

Kernwoorden: NL-based, duurzame fashion, accessoires

Naar hun website


Sophie Stone
Pop-up store in Amsterdam

De webshop van Sophie Stone biedt merken aan die zorgvuldig zijn geselecteerd, met een cleane, stijlvolle, urban look. Het zijn opkomende fair fashion merken die op zeer kleine schaal in Nederland worden verkocht of waarvan Sophie Stone zelfs de eerste aanbieder in Nederland is. De merken doen er alles aan om een positieve impact te genereren op mens en milieu. Als je wat meer wilt weten over de achtergrond van de mode-items kun je bij Merken & Productie informatie vinden over de merken en waar ter wereld alle productielocaties zich bevinden. Ze organiseert regelmatig pop-up stores in Amsterdam.

Kernwoorden: NL-based, webshop, dames, heren, fair fashion, pop-up store Amsterdam

Naar hun website


Studio Jux
Amsterdam & Utrecht

Studio JUX is een NGO en een commercieel bedrijf. Als social enterprise is het hun missie om een ethisch en duurzaam fashion en lifestyle merk te runnen.  

Zij bieden duurzame, ethische en mooie kleding tegen eerlijke en betaalbare prijzen.

Kernwoorden: NL based, alle typen kleding, Fair Trade, Vegan, heel veel merken

Naar de website


Sus&So
Hilversum

Deze winkel (en webshop) biedt heel wat duurzame kledingmerken (zo’n 40 tal merken) én ook woonaccessoires en verzorgingsproducten. Dames, heren en kinderen kunnen er terecht. En dan weet je meteen welk ondergoed je het lekkerst zit, welke maat jurkje je mooi staat en welke handdoek het zachtst is. De fairtrade koffie en thee staan altijd klaar.

Kernwoorden: NL-based, winkel, webshop, dames, heren, kinderen, wonen, verzorging

Naar hun website


Take it slow

Kleding gemaakt van biologische materialen voor vrouwen die duurzaam willen leven, maar niet willen inleveren op stijl. Mooie webshop opgezet door Laura, die als missie heeft dat duurzame kleding vanzelfsprekend wordt in plaats van een keuze. 

Kernwoorden: NL based, vegan, organic

Naar hun website


The Blind Spot
Pop-up store in Goes

The Blind Spot gelooft in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het feit dat jouw kleding gemaakt wordt door andere mensen. Mensen zoals jij en ik. Het enige verschil is dat zij werkzaam zijn in barre omstandigheden. Misschien weten we dat wel, maar we kiezen massaal voor onze ‘blind spot’. Ze bieden een mooie verzameling duurzame merken en organiseren regelmatig pop-up shops in Goes.

Kernwoorden: NL-based, pop-up in Goes, dames, fair fashion

Naar hun website


The Knitwit Stable
Baambrugge

In de Knitwit Stable ontdek je hoe een trui nou eigenlijk tot stand komt met de workshop 'from goat to garment'. Ze pogen hiermee kennis terug te geven aan professionals in de mode-industrie workshop. Daarnaast onderzoeken ze constant de duurzaamheid van de gebruikte materialen en alles is traceerbaar. En om te bewijzen dat duurzaam en transparant produceren mogelijk is, is de TREK&TREES collectie ontworpen! 

Kernwoorden: wol, workshop, transparant, vesten en truien

Naar hun website


Vielgut
Eindhoven

Een webshop en een winkel in Eindhoven, die zich onderscheidt met rauwe en authentieke merken. Merken die fatsoenlijke lokale arbeidsomstandigheden en fabricage garanderen en een zo hoog mogelijk percentage van ecologische en eerlijke materialen.

Kernwoorden: NL based, meerdere typen kleding, ook kleding accessoires, man en vrouw 

Naar hun website


watMooi

Zij waren een van de grondleggers van de duurzame mode in Nederland. Ze bieden vrouwenkleding van duurzame merken als People Tree, Inti Knitwear, Komodo en yogamerk Asquith.

Kernwoorden: NL based, naast kleding ook veel accessoires, veelal GOTS gecertificeerd, heel veel merken

Naar hun website


White Dots

De merken die op WHITE DOTS verkocht worden komen voornamelijk uit het buitenland en worden nog niet op veel andere plekken in Nederland verkocht. Wat je hier koopt is dus uniek, en loopt niet heel Nederland mee. Alle merken produceren op verantwoorde wijzen, waardoor er zo min mogelijk schade aan: mens, dier en milieu wordt aangericht. Het is een klein, maar fijne webshop.

Kernwoorden: NL-based, webshop, dames, accessoires

Naar hun website


Wolf&Storm

Alle artikelen zijn hier duurzaam, vegan en biologisch. En ze zijn nog stylish ook. Wij denken namelijk dat je nooit moet inleveren op stijl of op geweten. Je houdt van designertassen? Check. Vrouwelijke jurkjes? Check. De items die hier te koop zijn maken de wereld één voor één een beetje mooier. Zowel door de uitstraling als door de verhalen erachter. En eigenaresse Marlieke is fervent aanhanger van de capsule wardrobe is; ze maakte zelfs een speciale capsule selectie in de shop!

Kernwoorden: NL-based, webshop, capsule wardrobe, dames, fair fashion, vegan

Naar hun website


 
Banner foto sportkleding.jpg

SPORTKlEDING


Duurzamesport
webshop.nl

Saskia en Jan zijn sportliefhebbers en natuurliefhebbers. Ineens realiseerden ze zich dat door het sporten ze de omgeving behoorlijk vervuild hadden: al die kilometers in de auto naar een wedstrijd, het gebruik van materialen uit vervuilende fabrieken en de kleding die met veel chemische middelen was geproduceerd. Ze wilden dit graag zelf anders gaan doen en andere mensen ook inspireren om een kleine ecologische voetafdruk achter te laten als je geniet van je sport. Zo ontstond de webshop Duurzamesportwebshop.nl. Je vindt er met name artikelen voor wielrennen. 

Kernwoorden: duurzaam, wielrennen, sportkleding

 Naar hun website


Niyama Sol

Niyama Sol is een fitness en kleding merk met oog voor het milieu en hart voor de Zon. Recycling is 'magic' en dat geldt ook voor hun producten. Join them in protecting our planet, one pair of leggings at a time!

Kernwoorden: Legging lovers, vrijgevochten geesten, recycling, hergebruikte PET flessen

Naar hun website


Picture Organic Clothing

Drie jeugdvrienden met een passie voor skateboarden en snowboarden richtte het merk Picture organic clothing op. Al sinds 2008 maken ze biologische, gerecyclede producten voor snowboarden, skiën, surfen en andere buiten activiteiten. Ze besteden veel aandacht aan hun Eco-designs en met hun sportieve achtergrond is het alleen maar logische dat ze mooie en goede producten verkopen! 

Kernwoorden: Frankrijk-based, Webshop en Stenen winkels, GOTS, Recyclen, Outdoor

Naar hun website


PIXIE

PIXIE produceert eerlijke en duurzame sportkleding op Hollandse bodem, in het atelier in Amsterdam. Vanuit hier wordt het hele proces van ontwerp, patronen, productie en het verpakken gecoördineerd. Leuk feitje: alle items worden op maat gemaakt, met als resultaat een perfecte pasvorm en een item dat jarenlang mee gaat. En het is nog betaalbaar ook!

Kernwoorden: op maat gemaakt, lokaal, Amsterdam, sportkleding, yoga, dans, fitness

Naar hun website


Project CECE

Drie Amsterdamse studenten hebben het platform Project CECE opgericht: een verzamelplatform voor duurzame producten, inclusief sportkleding! Je kan er heel makkelijk zoeken op officiele keurmerken of op labels als milieuvriendelijk, eerlijke handel of juist vegan. Zo kun je precies zien welke items voldoen aan jouw duurzaamheidsidealen.

Kernwoorden: duurzaamheidsplatform, webshop, sportkleding, zoekfilters

Naar hun website


Pure by Luce

Dit Belgische merk ontwerpt sportkleding voor dames dat ook een steentje wil bijdragen aan het veranderen van de fashion industrie. Ze produceren lokaal, maar laten zich inspireren door invloeden van heel de wereld. Super hip!

Kernwoorden: Belgium based, sportkleding, active wear, women only

Naar hun website


Pure Sports

Pure Sports verkoopt sport t-shirts gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De drie oprichters zijn zeer nauwkeurig geweest in hun productieproces om alleen veilige stoffen te gebruiken, van het t-shirt zelf tot het label. 

Kernwoorden: gerecycled, gemaakt van plastic flessen, sport t-shirts

Naar hun website


PYUA

PYUA voelt zich ervoor verantwoordelijk dat ook onze kleinkinderen nog kunnen genieten van de prachtige natuur om ons heen. Daarom maken ze outdoor kleding die niet alleen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, maar die ook na gebruik weer opnieuw gerecycled kunnen worden. Met vele prijzen op hun naam is een kijkje op de website zeker geen slecht idee!

Kernwoorden: Duitsland-based, webshop, Recyclen, Outdoor

Naar hun website


Urban Goddess

Urban Goddess maakt yoga kleding van biologische katoen en bamboe, al hun stoffen zijn met het GOTS-keurmerk gecertificeerd. Ze maken hun kleding met respect voor mens en milieu en richten zich ook het recyclen van oude kleding. Zo werken ze samen met het Leger des Heils: restjes van oude collecties vinden daar alsnog een gelukkige eigenaar. De eigenaresse laat zich inspireren door haar ervaring met en passie voor yoga, dus ze weet precies waar een yogabroek aan moet voldoen. 

Kernwoorden: NL based, yoga, organic cotton

Naar hun website

 


 
 
4e143068d56d2ee4bf77770b06082de1.jpg

VOOR DE KINDEREN


4NaturalKids

4NaturalKids vindt mens en milieu enorm belangrijk. Daarom maken ze al hun producten in Nederland en is alles handgemaakt van biologisch katoen. Ook laten ze hun producten op een ambachtelijke manier en met milieuvriendelijke inkt bedrukken.

Kernwoorden: NL based, puur spelen, puur badderen, puur verzorgen en puur knuffelen

Naar hun website


Ecotex

Ecotex heeft ook kleding voor mannen en vrouwen, maar ze hebben met name ook uitgebreide baby- en kinderkleding. Oprichtster Marita Bartelet heeft Ecotex al meer dan 10 jaar geleden opgericht en is still going strong!

Kernwoorden: NL based, baby- en kinderkleding, ook mannen en vrouwenmode

Naar hun website


Eko de Peko

Bij Eko de Peko krijg je hippe, retro of urban stijl kinderkleding, fairtrade en biologisch geproduceerd. Kinderkleding met een hart! Eigenaar Linda checkt of al de kleren biologische grondstoffen hebben, er geen gifstoffen worden gebruikt en of er eerlijke lonen zijn betaald.

Kernwoorden: NL based, vele mooie merken, vaak GOTS gecertificeerd, maten 86 t/m 152

Naar hun website


Huulaloop

Hulaaloop is opgericht door Puck en Emma die tegelijk zwanger raakten en behoefte kregen de markt van de kinderkleding te veranderen door op een duurzame manier om te gaan met de kinderkleding. Hulaaloop is een abonnement op kinderkleding van milieubewuste merken tot en met maat 92, waarbij je de kleding inwisselt voor een maat groter. Zo heb je geen ongebruikte kinderkleding meer in de kast. 

Kernwoorden: NL based, huren kinderkleding, milieubewuste merken

Naar hun website


In de wolletjes

Tessa heeft een passie voor wol, duurzame en eerlijke producten en is een webshop begonnen om mooie spullen makkelijker vindbaar te maken. Je vindt er een ruim assortiment aan kinder kleding (o.a. biologisch katoen, bamboe en wol), maar ook slaapzakjes en huidverzoringsproducten. Inmiddels kan je ook 'live' shoppen, in Utrecht heeft ze in de vintage winkel Sussies een hoekje voor haar items ingericht. 

Kernwoorden: biologisch kinderkleding, wol, katoen, bamboe

Naar hun website


Kortjakje
Utrecht

Mieneke Holleman richtte Kortjakje in 1981 in Utrecht op en inmiddels staat dochter Jaukje aan het roer. Volgens de dames is kleding een tweede leven te gunnen de milieuvriendelijkste en meest duurzame manier om kleding te verkopen. Dat is ook weer helemaal van deze tijd. Kortjakje heeft al ruim 30 jaar topkwaliteit tweedehands kleding voor kinderen en (jeugdige) volwassenen tegen een betaalbare prijs. De winkel heeft dagelijks nieuw aanbod van kleding.

Kernwoorden: NL-based, tweedehands kleding, stenen winkel in Utrecht

Naar hun website


Polarn O. Pyret

Opgericht in 1976, Polarn O. Pyret is een Zweeds kledingmerk dat leuke duurzame kinderkleding aanbiedt. Leuk om eens te bekijken. 

Kernwoorden: Sweden based, kindvriendelijk, milieuvriendelijk, GOTS gecertificeerd.

Naar hun website


SWEARHOUSE

Alive en Bart voeren een van de weinige labels in Nederland die zelf kinderkleding produceren, met hun eigen ontwerpstudio in Rotterdam.

Hun designs zijn tijdloos, van goede kwaliteit (dus niet snel versleten) en uniseks.

Kernwoorden: NL based, GOTS gecertificeerd, eigen designs

Naar hun website


Verh!p

 

Brendy Boogaard is Verh!p begonnen vanuit een diep verlangen om de wereld eerlijker en mooier te maken, ook voor volgende generaties. Verh!p biedt babykleding met een goed verhaal. Ze hebben setjes babykleding voor het eerste half jaar vanaf de geboorte, in twee maten en twee kleuren.

Kernwoorden: NL based, biologisch katoen, GOTS gecertificeerd, nikkelvrije drukknoopjes 

Naar hun website

 
 

vegan kleding & Accessoires


ARTELUSA

100% vegan

ARTELUSA produceert schoenen, tassen, sieraden, hoeden en nog veel meer van high-quality Portugese kurk. Het is 100% natuurlijk, recyclebaar, afbreekbaar en duurzaam. Een aanrader dames! Je vindt hun producten o.a. bij bol.com. 

Kernwoorden: Portugal-based, kurk, eigen designs

Naar hun website


Charlie & Mary

Charlotte van Waes en Marieke Vinck hebben met hun bedrijf Charlie+Mary duurzame, stijlvolle kleding verrijkt in True Fashion. True Fashion is alles dat bijdraagt aan het verhaal achter de kleding. 

Kernwoorden: NL based, True fashion, extra aandacht voor herkomst

Naar hun website


Geitenwollenwinkel


100% vegan

De Geitenwollenwinkel verkoopt alleen kleding en accessoires van duurzame materialen: biologisch katoen (GOTS keurmerk), gerecycelde materialen, tencel of biologisch afbreekbare stoffen. Alle producten zijn vegan en eerlijk gemaakt (sommige merken hebben geen Fairtrade keurmerk, maar produceren wel eerlijk). 

Kernwoorden: 100% vegan, fairtrade, biologisch (afbreekbaar), GOTS

Naar hun website


Happyhempy

100% vegan

Happyhempy heeft een collectie van handgemaakte producten gemaakt in een kleine studio in Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in broeken en leggen de nadruk op kwaliteit, niet kwantiteit. Met hun producten willen ze een hoogwaardig alternatief aanbieden voor de massaproductie die de fast fashion representeert. Happyhempy combineert kwaliteit met traditie en goede smaak en staat voor eerlijkheid, respect en bewuste selectie.

Kernwoorden: productie binnen EU, veganistisch

Naar hun website


Know the Origin

Op de webshop Know the Origin kun je kleding precies selecteren op wat jij belangrijk vindt. Je kunt selecteren binnen ‘people’, ‘planet’ en ‘purpose’. Zo kun je bijvoorbeeld alleen kleding of brands zien die fairtrade gecertificeerd zijn, eco-vriendelijk produceren, Vegan zijn of investeren in onderwijs. Dat maakt duurzaam en ethisch shoppen makkelijk, leuk en transparant!

Kernwoorden: UK-based, Fairtrade, duurzame materialen, Vegan, Recyclen, Waste reduction, Goede doelen, Transparant

Naar hun website


Mud Jeans

100% vegan

Mud Jeans heeft al diverse prijzen gewonnen in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf van oprichter Bert van Son maakt jeans, shirts en sweaters van duurzaam denim en andere biologische en duurzame materialen. Maar de meeste publiciteit krijgen ze met hun "Lease a Jeans" concept. Check ze!

Kernwoorden: NL based, jeans, T-shirts, sweaters, Lease-a-Jeans, vegan

Naar hun website


Take it slow

Kleding gemaakt van biologische materialen voor vrouwen die duurzaam willen leven, maar niet willen inleveren op stijl. Mooie webshop opgezet door Laura, die als missie heeft dat duurzame kleding vanzelfsprekend wordt in plaats van een keuze. 

Kernwoorden: NL based, vegan, organic

Naar hun website


Studio JUX

Studio JUX is een NGO en een commercieel bedrijf. Als social enterprise is het hun missie om een ethisch en duurzaam fashion en lifestyle merk te runnen.  

Zij bieden duurzame, ethische en mooie kleding tegen eerlijke en betaalbare prijzen.

Kernwoorden: NL based, alle typen kleding, Fair Trade, Vegan, heel veel merken

Naar de website


 
 

Accessoires


A Beautiful Story

"A Beautiful Story staat voor mooie verhalen. We hopen jou te inspireren het mooiste verhaal van je leven te maken! Daarom hebben al onze producten een betekenis. In onze sieraden vind je symboliek in de edelstenen en bedels." Naast het mooie verhaal, zijn ze trots op hun fairtrade productie. Vanaf het allereerste begin werken ze samen met kleine workshops in Nepal. Zo’n vijftig artisans, edelsmeden en sieradenmaaksters, verdienen een inkomen met hun ambachtskunst. Ze maken arm- en enkelbandjes, oorbellen, ringen en nog veel meer. 

Kernwoorden: NL-based, Nepal, fairtrade, sieraden, edelstenen, betekenis

Naar hun website


ARTELUSA

ARTELUSA produceert tassen, sieraden, hoeden en nog veel meer van high-quality Portugese kurk. Het is 100% natuurlijk, recyclebaar, afbreekbaar en duurzaam. Een aanrader dames! Je vindt hun producten o.a. bij bol.com. 

Kernwoorden: Portugal-based, kurk, eigen designs

Naar hun website


DICK MOBY

Een hip (zonne)brillenmerk met de missie plastic te verminderen. Hun brillen worden gemaakt van bio acetaat of recycled acetaat uit de industrie. De hoesjes worden gemaakt van gerecycled leer en het poetsdoekje van gerecycled plastic flessen. Overal aan gedacht dus!

Kernwoorden: NL/Italy-based, zonnebrillen, brilmonturen, recycling

Naar hun website


Esgii

Esgii (spreekt uit: eskie) is het Mongoolse woord voor vilt. Alle viltproducten die Esgii importeert zijn handgemaakt en duurzaam. Elk item is gemaakt met zorg voor mens, dier en milieu. De viltproducten komen uit Mongolië op basis van Fair Trade, oftewel eerlijke handel. Elk product heeft een bijzonder verhaal en levert een positieve bijdrage aan een betere wereld! De producten worden gemaakt door MIM (Made in Mongolia), Angel Felting, Tova en nomaden. 

Kernwoorden: NL-based, sloffen, vilt, fairtrade, diervriendelijk

Naar hun website


GOBI

GOBI is een Amsterdams merk dat hippe zonnebrillen maakt van bio acetaat. Dat is een soort 'bio-plastic', gemaakt van cellulose en azijn. Volgens velen een veel duurzamer alternatief dan normaal plastic of het gebruik van hout of bamboe. 

Kernwoorden: NL-based, zonnebrillen, bio acetaat, vegan

Naar hun website


Happy Towels

Cor heeft tijdens zijn verblijf in Turkije Metin ontmoet, een wever van traditionele hamamdoeken. Daar is een mooie samenwerking uit voortgekomen: Happy Towels. Deze hamamdoeken worden geweven van biologisch katoen en/of bamboe. Onder eerlijke werkomstandigheden. Dat is opzich al goed. Maar deze hamamdoeken heten niet voor niets Happy Towels: ze zijn ook nog eens superzacht, absorberend, sneldrogend en mooi (en 2 meter lang!). Én oprichter Cor wil er ook andere mensen blij mee maken, daarom doneert hij per verkoop 2,- euro aan een onderwijsproject voor meisjes in Turkijke. 

Kernwoorden: NL-based, hamamdoeken, biologisch katoen en bamboe, fairtrade

Naar hun website (via deze link krijg je 10% korting, speciaal voor Klookerleden)


Hemp Eyewear

Handgemaakte zonnebrillen van biologisch plantaardige vezels, hoe gaaf is dat! Op de eigen website vind je niet zo veel achtergrond informatie, maar die is er wel! Klik hier om meer te lezen over hoe dit merk is ontstaan en hoe en waar de brillen van zijn gemaakt (hennep dus!). Ze zijn niet goedkoop, maar de prijs meer dan waard!

Kernwoorden: zonnebrillen, biologisch, hennep, handgemaakt, vegan

Naar hun website


HOT&TOT

Een duurzaam Nederlands horlogemerk, met handgemaakte houten horloges. Vrij van giftige en kunstmatige materialen. Al het hout dat is gebruikt is resthout van over heel de wereld. Er wordt dus geen enkele boom gekapt voor deze horloges, maar juist aangeplant: sinds de oprichting werkt HOT&TOT samen met de non-profit organisatie One tree planted. De horloges zijn licht, ademend en adembenemend mooi!

Kernwoorden: NL-based, houten horloges, resthout, handgemaakt

 Naar hun website


MAM Originals

In Barcelona bevindt zich de basis van MAM Originals: dames en heren horloges volgens een modern, functioneel design. Ze laten zich inspireren door een 'conscious lifestyle' en doen hun best om zo duurzaam mogelijk te produceren. Ze gebruiken voor de houten horloges duurzaam hout en de leren bandjes worden van nepleer gemaakt. 

Kernwoorden: Spain-based, duurzame horloges, hout, nepleer, vegan

Naar hun website


MoreThanHip

MoreThanHip staat voor lifestyleproducten met een stijlvol design én een duurzaam karakter. Exclusieve en bijzondere modeaccessoires met altijd een goed verhaal. Ze verkopen tassen, sieraden, hangmatten, portemonnees en nog veel meer! De items zij altijd het resultaat van eerlijke handel of fair trade in combinatie met een of meer van de volgende aspecten: recycling, hergebruik, natuurlijke materialen, handwerk, cradle-to-cradle en CO2compensatie. 

Kernwoorden: duurzame webshop, accessoires, fairtrade, recycling

Naar hun website


Plantwear

Handgemaakte houten zonnebrillen uit Polen. Ieder paar is uniek, omdat ieder stuk hout uniek is. Het zijn hele lichte monturen, waardoor ze heel comfortabel dragen. Ook Plantwear plant iedere maand weer nieuwe bomen om ecologisch bewust te produceren. Daardoor geven ze mother nature meer bomen terug dan ze nodig hebben voor de productie. De zonnebrillen kan je bestellen via Wooden Amsterdam, een webshop die de állermooiste en állerduurzaamste houten producten heeft verzameld. 

Kernwoorden: Polen-based, zonnebrillen, hout 

Naar Wooden Amsterdam


Qnoop

Qnoop maakt sokken. Waarom? Ze geloven dat 'change starts from your feet up'. Ze produceren duurzame sokken, gemaakt van biologisch katoen. En deze sokken hebben iets speciaals. Ze raken elkaar namelijk nooit kwijt: met een knoopje aan de ene en lus aan de andere sok blijven ze gezellig samen in je sokkenla. En voor temperaturen als deze week, hebben ze ook de 'no show' en de 'sneaker socks'. Overigens is ook Qnoop ook aangesloten bij Trees for all, voor iedere verkoop wordt er weer een boompje bijgeplant. Kortom, deze sokken mogen gezien worden!

Kernwoorden: NL-based, sokken, biologisch katoen, fairtrade

Naar hun website


Taj Amsterdam

Op zoek naar eerlijke, handgemaakte sieraden met een verhaal? Dan móet je even een kijkje nemen bij Taj. Taj is Sanskriet voor trouw aan jezelf, dat gedachtegoed voeren ze door in hun hele productieproces. Zo maken ze de sieraden van gerecycled goud en zilver. Dat doen ze in hun werkplaats op Bali, waar de werknemers eerlijk loon krijgen en goede werkomstandigheden. Een bijzonder cadeau om te geven!

Kernwoorden: NL-based, duurzame sieraden, gerecyceled goud/zilver, ringen, oorbellen

Naar hun website


Thought

Thought bestaat al even, en is wereldwijd te kopen in meer dan 1000 shops. Maar in NL zijn ze relatief onbekend. Ze bieden stijlvolle mooie kleding en accessoires, waarbij ze erop letten dat hun hele supply line duurzaam is ingericht. Ze hebben o.a. duurzame maillots, ondergoed en mooie kleurrijke sjaals. 

Kernwoorden: UK based, bamboe, biologisch, katoen, duurzaam wol, hennep, Tencel, veel zelf ontworpen

Naar hun website

 

 
FW15-dwell-newstyles-banner.jpg

duurzame tassen


3QUARTERS

John en Gary upcyclen de oude zonneschermen van Atheense balkonnetjes tot nieuwe tassen. Alle tassen zijn uniek en er zit veel werk in. Maar dat is het dit duo meer dan waard. 

Kernwoorden: Greece-based, tassen, recyclen, lokaal, handgemaakt, vegan

Naar hun website


ARTELUSA

ARTELUSA produceert tassen, sieraden, hoeden en nog veel meer van high-quality Portugese kurk. Het is 100% natuurlijk, recyclebaar, afbreekbaar en duurzaam. Een aanrader dames! Je vindt hun producten o.a. bij bol.com. 

Kernwoorden: Portugal-based, kurk, eigen designs

Naar hun website


Bagoa

Dit tassenlabel is niet duur, maar wel duurzaam. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk gelooid leer uit India en eerlijke werkomstandigheden. Hoezo het dan toch niet duur is? Omdat er wordt gewerkt zonder tussenhandelaren. 

Kernwoorden: NL/India-based, tassen, leer, eerlijk, natuurlijk gelooid leer

Naar hun website


Ecowings

In India belandt veel rubber op afvalhopen. Dat is niet alleen schadelijk voor het milieu, ook voor de dieren, die het rubber aanzien als voedsel. Ecowings verzamelt rubberen banden en maakt er nieuwe tassen van. Het filmpje op de website laat zien hoe dat in zijn werk gaat. 

Kernwoorden: India-based, tassen, recycled rubber, vegan

Naar hun website


Feuerwear

Functioneel design gecombineerd met unieke materialen met een geschiedenis, daar staat het Duitse merk Feuerwear voor. Elke brandslang die wordt gebruikt voor het maken van deze tassen heeft zijn eigen verhaal. Ze zijn door de modder gesleept, hebben vlammen en hitte weerstaan en wellicht levens gered. Bijzonder idee toch?

Kernwoorden: Germany-based, tassen, recycling, brandweerslangen

Naar hun website


Himalayan

Himalayan voorziet jullie van organische, eerlijk geproduceerde en uniek ontworpen tassen uit Nepal (en leuk dat ze zijn!). De tassen worden gemaakt van in het wild verzamelde hennep, brandnetels en biologisch katoen. De werknemers worden eerlijk verloond en zijn aangesloten bij verschillende programma's, zoals het Micro-Enterprise Development Programme. Op hun website lees je alle ins en outs over het productie proces en de eigenschappen van de grondstoffen. 

Kernwoorden: NL/Nepal-based, tassen, portomonnee, eerlijk, biologisch, Nepal

Naar hun website


Itiya

Itiya is geboren uit de combinatie van een passie voor tassen en liefde voor onze planeet. Pauline en Nganzo runnen de winkel en maken ook hun eigen tassen. Daarvoor gebruiken ze leer restanten: ze halen het op bij iemand die leer verzamelt van snijresten en afgekeurd leer uit de meubel industrie. Er staan ook oude banken waar ze zelf het leer vanaf kunnen strippen. Daarnaast hebben ze in hun winkel in Utrecht (en in de webshop) ook andere duurzame tassenmerken te koop.

Kernwoorden: NL-based, leerrestanten, handgemaakt, eigen + andere merken

Naar hun website


Juuty

De filosofie van Juuty: met duurzame materialen en een fairtrade werkomgeving fashionable tassen produceren. Ze produceren in een fabriek in Bangladesh en maken gebruik van de grondstof jute, een van de meest milieuvriendelijke grondstof die er te vinden is volgens de drie Antwerpse eigenaren. Jute is namelijk biologisch afbreekbaar, recyclebaar en composteerbaar. Het groeit snel en neemt ook nog eens veel co2 op uit de atmosfeer.  

Kernwoorden: Belgium-based, jute, fairtrade 

Naar hun website


Matt&Nat

Matt&Nat streeft naar het beste materiaal dat ook het beste is voor de natuur. Ze maken onder andere gebruik van verschillend vegan leer en andere gerecyclede materialen zoals nylon, kurk, rubber en plastic. Al hun voeringen worden 100% gemaakt van gerecyclede plastic flessen! Tip: bij de Geitenwollenwinkel (in Amsterdam én online) hebben ze een groot assortiment Matt&Nat tassen en schoenen.

Kernwoorden: Canada-based, tassen, schoenen, recyclen, plastic flessen

Naar hun website


MoreThanHip

MoreThanHip staat voor lifestyleproducten met een stijlvol design én een duurzaam karakter. Exclusieve en bijzondere modeaccessoires met altijd een goed verhaal. Ze verkopen tassen, sieraden, hangmatten, portemonnees en nog veel meer! De items zij altijd het resultaat van eerlijke handel of fair trade in combinatie met een of meer van de volgende aspecten: recycling, hergebruik, natuurlijke materialen, handwerk, cradle-to-cradle en CO2compensatie. 

Kernwoorden: NL-based, duurzame webshop, accessoires, fairtrade, recycling

Naar hun website


Naomi Rachèl Timan

Naomi Rachèl Timan laat zien dat recyclen haalbaar is en kan leiden tot prachtige producten! Met haar diploma in fashion design op zak, tovert ze mooie oude materialen om tot nog mooiere “nieuwe” tassen en accessoires! Het verhaal vertellen achter een item is een belangrijk aspect daarvan. Daarom hangt er aan ieder item een kaartje waarop staat wat het materiaal in een vorige leven was, zoals I WAS A SOFA of I WAS A CHAIR.

Kernwoorden: NL-based, tassen, recyclen, oude leren meubels en kledingstukken, handgemaakt

Naar hun website


O MY BAG
Amsterdam

Paulien Wesselink is de eigenaresse van dit prachtige tassenmerk. De missie begon met het ontmoeten van tientallen leerproducenten in India en inmiddels heeft ze een eerlijk en duurzaam productieproces gerealiseerd. Je leest er alles over op de website: over de werknemers, de soorten leer, hoe het wordt bewerkt en zo verder. 

Kernwoorden: NL-based, tassen, leer, transparant, India

Naar hun website 


Karin Pekelharing

Karin was op zoek naar een fijne weekendtas, toen zij een rol autogordels tegenkwam in het aterlier van een vriend. Dat bracht haar op het idee om de autogordels, die anno 2018 gewoon een afvalproduct zijn, te gebruiken als basismateriaal voor haar tassenlabel. Zij maakt er prachtige, duurzame items van die wasbaar en zonder voering zijn. Een van de grootste autoslopen in Nederland verzamelt de riemen speciaal voor haar, afgekeurde autogordels koopt zij bij een fabrikant in Duitsland. Je vindt op haar website een mooie collectie varierend van een kleine clutch tot een grote shopper, de Tote, in verschillende kleuren (want autogordels zijn niet allemaal zwart!).

Kernwoorden: NL-based, tassen, recyclen, autogordels, handgemaakt

Naar hun website