Sentry Page Protection
 

VOOR HEM EN HAAR


Amaboomi

Amaboomi is opgericht door Olivia & Xavier, twee liefhebbers van sport, van de natuur en van het leven. Zij willen leven naar kernwaarden die niet alleen henzelf aanspreken, maar ook juist bijdragen aan een betere wereld. Zij gaan voor 100% gerecyclede materialen in hun kleding. Zij gaan voor trendy, fashionable 100% gerecycelde kwaliteitsproducten.  

Kernwoorden: France based, recycling, sportieve kleding

Naar hun website


Armed Angels

Deze Duitse partij ontwikkelt al 10 jaar lang hippe kleding voor zowel mannen als vrouwen. Het is helemaal Fair Trade en verantwoord. En daarnaast hebben ze ook een paar hele goeie designers op kantoor. 

Kernwoorden: Fair Trade, street-casual, Germany based

Naar hun website


Bamboodaddy

Bamboe heeft zeer weinig waterverbruik, geen pesticiden/insecticiden/kunstmest, het groeit bijna overal en vanzelf weer aan, het neemt 35% meer CO2 op en het levert per vierkante meter 10x meer opbrengst dan katoen. Er worden wel chemische middelen gebruikt in het productieproces (het viscose-proces), dat is de enige plek waar bamboeproductie zelf nog duurzamer kan worden. Maar vergeleken met regulier katoen is het al heel veel beter.

Kernwoorden: NL based, herenkleding, dameskleding, badgoed, beddengoed

Naar hun website


Bright Loops

Brightloops stimuleert omdenken. Als allereersten van Nederland produceerden ze een collectie van 100% gerecycled textiel onder hun eigen label Loop.Alife, afkomstig uit de Nederlandse kleding afvalberg!

Kernwoorden: NL-based, circulair productieproces, 100% gerecycled materiaal

Naar hun website


Charlie+Mary

Charlotte van Waes en Marieke Vinck hebben met hun bedrijf Charlie+Mary duurzame, stijlvolle kleding verrijkt in True Fashion. True Fashion is alles dat bijdraagt aan het verhaal achter de kleding. 

Kernwoorden: NL based, True fashion, extra aandacht voor herkomst

Naar hun website


Dajia Bamboekleding

DaJia Bamboekleding is begonnen door Jeannette van Rijsoort en ondertussen hebben Yvonne en Paul het overgenomen. Waarom? Omdat kleding van bamboe viscose heerlijk zacht is, soepel valt, veel beter ademt dan katoen en ultiem duurzaam is.

Kernwoorden: NL based, bamboe-kleding, dames kleding, heren basics, yoga kleding

Naar hun website


De Groene Knoop

De Groene Knoop is een duurzame kledingwinkel in Eys, Zuid Limburg met trendy biologische mode. Alle producten die door De Groene Knoop worden verkocht zijn eco-vriendelijk en fairtrade gemaakt. 

Kernwoorden: NL based, eco-vriendelijk, fairtrade, biologisch katoen, hennep, soja, tencel

Naar hun website


DutchSpirit

Oorspronkelijk begonnen in het Arnhems modekwartier, is DutchSpirit uitgegroeid tot een landelijk opererend, duurzaam kledingmerk met een gemotiveerde community. Erik Toenhake, oprichter: “De filosofie achter DutchSpirit? Duurzaamheid kan stoer, hip, sexy, innovatief zijn en staat bij ons garant voor meesterschap. Bij DutchSpirit zul je geen zweem van oubolligheid ontdekken." De gebruikte stoffen zijn biologisch, GOTS-gecertificeerd, klimaatneutraal, voor elk verkocht pak wordt via Trees for All een boom geplant. 

Kernwoorden: Maatpak heren, confectiepak heren, colbert dames, trouwpakken, GOTS, biologisch wol, BlueSign-katoen

Naar hun website


Ecotex

Initiatiefnemer van Ecotex is Marita Bartelet. Zij gaat voor biologische fairtrade kleding en textiel. Respect voor mens en natuur, dat is haar 'drive'. En met die drive heeft zij Ecotex opgezet.

Kernwoorden: NL based, dameskleding, herenkleding, baby- en kinderkleding, tassen, textiel in huis, textiel doe het zelf

Naar hun website


Good Vibrations

Marlous de Beer en Jos Cozijnsen zijn Good Fibrations begonnen. Ze werken volgens een statement van ethical fashion tycoon Kate Hamnett: "There’s no place for the ‘Eco’ look. People don’t buy clothes out of pity – they buy clothes to look great. It has to be fashion and quality first, and incidentally sustainably made". We couldn't agree more!

Kernwoorden: NL based, gecertificeerde kleding, ook accessoires en regenkleding, heel veel merken

Naar hun website


Kapsones Amsterdam

Kapsones Amsterdam gebruikt de stad als haar decor. De ontwerpen nemen je mee naar de ongekende schoonheid van de metropool Amsterdam. Inspiratie voor Kapsones vloeit voort uit gebouwen, glas-in-lood ramen, personen en het stadse leven om ons heen. Anno 2017 staat het merk voor authentiek, fair trade en zelfstandig. Ze werken samen met Ethical Nomads voor de productie.

Kernwoorden: NL based, bloesen

Naar hun website


Kings of Indigo

Oprichter Tony Tonnaer heeft een bekende uitspraak: “Clothes are like friends: the longer you know them, the more you appreciate them.” En zo staat K.O.I. als merk ook in het leven. Ze leven voor denim en gebruiken dat voor hun kleding. Ze zijn razendsnel gegroeid.

Kernwoorden: NL based, internationaal merk, alles met denim, jeans, shirts en van alles wat

Naar hun website


Mud Jeans

Mud Jeans heeft al diverse prijzen gewonnen in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf van oprichter Bert van Son maakt jeans, shirts en sweaters van duurzaam denim en andere biologische en duurzame materialen. Maar de meeste publiciteit krijgen ze met hun "Lease a Jeans" concept. Check ze!

Kernwoorden: NL based, jeans, T-shirts, sweaters, Lease-a-Jeans

Naar hun website


Niyama Sol

Niyama Sol is een fitness en kleding merk met oog voor het milieu en hart voor de Zon. Recycling is 'magic' en dat geldt ook voor hun producten. Join them in protecting our planet, one pair of leggings at a time!

Kernwoorden: Legging lovers, vrijgevochten geesten, recycling, hergebruikte PET flessen

Naar hun website


Nukuhiva

Floortje Dessing heeft tijdens haar reizen de impact van de kledingindustrie gezien. En wilde een bijdrage leveren om het anders te doen. Zij heeft toen Nukuhiva opgericht. Nukuhiva staat voor Fair fashion & Sustainable products. Je vindt bij hen uitsluitend merken die fairtrade kleding produceren van biologisch katoen, lyocell, hennep en andere natuurlijke materialen.

Kernwoorden: NL based, Floortje Dessing, Fair trade, biologisch katoen, lyocell, hennep

Naar hun website


Natur-el

Vera is sinds 2014 de eigenaresse van Natur-el. Ze wil graag de brug tussen mooie eerlijke mode en wol zijde ondergoed slaan. Met passie voor mode van eerlijke materialen en een goed verhaal besloot zij om in Rotterdam een stenen winkel te openen. Wij vinden dat het verhaal van rauw materiaal, zoals wol, zijde, katoen en bamboe tot aan het product en zijn proces moet kloppen. Hierbij houden we ook rekening met transport, waar mogelijk kopen we onze kleding in bij Europese bedrijven

Kernwoorden: NL based, kinderen, dames, heren, sokken, slapen, verzorgingsproducten

Naar hun website


Saint Basics

Saint Basics maakt bijzondere basics waar wij blij van worden. Wat basics zijn? Shirts, boxers, hipsters en slips. Soms gemaakt van eucalyptushout. Rankabrand heeft Saint Basics ondertussen geranked als het groenste 'basicsmerk' van Nederland.

Kernwoorden: NL based, shorts, boxers, hipsters en slips, GOTS gecertificeerd, Tencel

Naar hun website


studio Jux

Studio JUX is een NGO en een commercieel bedrijf. Als social enterprise is het hun missie om een ethisch en duurzaam fashion en lifestyle merk te runnen.  

Zij bieden duurzame, ethische en mooie kleding tegen eerlijke en betaalbare prijzen.

Kernwoorden: NL based, alle typen kleding, Fair Trade, Vegan, heel veel merken

Naar de website


Scubalooks

Scubalooks is een lifestyle merk voor aqua-fanatics. "They want to get people underwater." Ze promoten scuba diving door hun exclusieve high quality kleding collectie.

Kernwoorden: NL based in Bonaire, t-shirts, tanks, hoodies en sweaters

Naar hun website


Thought

Thought bestaat al even, en is wereldwijd te kopen in meer dan 1000 shops. Maar in NL zijn ze relatief onbekend. Ze bieden stijlvolle mooie kleding waarbij ze erop letten dat hun hele supply line duurzaam is ingericht.

Kernwoorden: UK based, bamboe, biologisch, katoen, duurzaam wol, hennep, Tencel, veel zelf ontworpen

Naar hun website


TWOTHIRDS

TWOTHIRDS is genoemd naar de oceanen, die tweederde van de aarde beslaan. en waar we dus zuinig mee moeten zijn. Dat is in ieder geval wat dit Spaanse merk doet. Ze gaat voor 'zero-impact' en gebruikt materialen van organisch katoen, hennep, wol, linnen, tencel, seacell en hergebruikte synthetische materialen.

Kernwoorden: Spain based, zero-impact, meerdere materialen, innovatief, frontrunner, ook kids

Naar hun website


Vielgut

Een webshop en een winkel in Eindhoven, die zich onderscheidt met rauwe en authentieke merken. Merken die fatsoenlijke lokale arbeidsomstandigheden en fabricage garanderen en een zo hoog mogelijk percentage van ecologische en eerlijke materialen.

Kernwoorden: NL based, meerdere typen kleding, ook kleding accessoires, man en vrouw 

Naar hun website


 

ALLEEN VOOR HAAR


Fairly Dressy

Karine ontwerpt kleding die ze zelf in Nederland laat maken van gecertificeerd biologisch katoen. Elke jurk is uniek, ze werkt in kleine oplages, dus je moet er snel bij zijn!

Kernwoorden: NL based, GOTS gecertificeerd, lokale productie, unieke kledingstukken

Naar hun website


Gudrun Sjödén

Zweeds design met een groen hart – een creatieve assortiment kleding en interieurartikelen van natuurlijke materialen. Strepen en dessincombinaties in prachtige kleuren zijn kenmerkend voor de kleding van Gudrun Sjödén. Geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

Kernwoorden: Swedish based, eigen stijl kleding, vele soorten kleding

 

Naar hun website


MissGreen

MissGreen verkoop alleen gecertificeerde duurzame vrouwenkleding, waarbij zij extra zorg draagt voor de herkomst van materialen. B.v. van schapen die niet verminkt kunnen worden tijdens het scheren.

Kernwoorden: NL based, GOTS certificering, SA8000 standaard

Naar hun website

10% korting met de code 'klookercoupon'

Take It Slow

Vegan kleding gemaakt van biologische materialen voor vrouwen die duurzaam willen leven, maar niet willen inleveren op stijl. 

Kernwoorden: NL based, vegan, organic

Naar hun website


Urban Goddess

Urban Goddess maakt yoga kleding van biologische katoen. Ze maken hun kleding met mens en milieu in hart, en zijn geinspireerd door de modern city-lifestyle. 

Kernwoorden: NL based, yoga, organic cotton

Naar hun website


watMooi

Zij waren een van de grondleggers van de duurzame mode in Nederland. Ze bieden vrouwenkleding van duurzame merken als People Tree, Inti Knitwear, Komodo en yogamerk Asquith.

Kernwoorden: NL based, naast kleding ook veel accessoires, veelal GOTS gecertificeerd, heel veel merken

Naar hun website


ZazU Amsterdam

Marieke Andringa kreeg de inspiratie voor Zazu op haar reizen door Ecuador. Stijlvolle, handgebreide kleding gemaakt van alpaca en merinowol, lokaal geproduceerd op een duurzame en verantwoorde wijze. 

Kernwoorden: NL based, knitwear, diervriendelijk

Naar hun website

 

SPECIAAL VOOR HEM


Bamigo

Er moet toch een comfortabeler en duurzamer alternatief zijn voor de onderkleding die we dagelijks dragen. Dat dachten de oprichters van Bamigo dus ook. Toen is Bamigo geboren. Ze mixten het woord bamboe, het super duurzame materiaal waar hun kleding van gemaakt is, en het Spaanse woord voor vriend, ‘amigo’, en daaruit is de merknaam Bamigo ontstaan. 

Kernwoorden: NL based, T-shirts, tanktops, singlets, longsleeves, boxershorts, korte boxershorts, slips en sokken

Naar hun website


Better... Clothing

Mannen, opgelet! Dit Nederlandse concept focust zich op duurzame mannenmode. Opgericht door Roderick Brouwer. Hier gaan ze vooral voor stijlvol, en minder voor de 'casual' look. Voor de dames: een héél geschikte plek om je vriend of man eens even iets moois te geven ;-) 

Kernwoorden: NL based, bio katoen, bamboe, GOTS, Fair Trade, OCS Blended

Naar hun website


by dibs

By dibs staat voor duurzaamheid, gelijkheid en kwaliteit. Dat uit zich in onze kleding.  Vanaf het begin (planten van het zaadje) tot het eind (het produceren, bedrukken etc. van de kleding) wordt deze kleding op een 100% biologische en duurzame manier geproduceerd!

Kernwoorden: NL based, basics, t-shirts, sweaters, caps

Naar hun website


Tau Cotton

Dit zijn mannen op een duurzame missie. Ze hebben alle tussenpersonen eruit gehaald en kunnen hun kleding van biologisch katoen en/of gerecycled polyester tegen een mooie lage prijs aanbieden!

Kernwoorden: Tees, polo's, sweaters, shorts, mooie lage prijzen, geproduceerd in Portugal

Naar hun website


 
 
4e143068d56d2ee4bf77770b06082de1.jpg

VOOR DE KINDEREN


4NaturalKids

4NaguralKids vindt mens en milieu enorm belangrijk. Daarom maken ze al hun producten in Nederland en is alles handgemaakt van biologisch katoen. Ook laten ze hun producten op een ambachtelijke manier en met milieuvriendelijke inkt bedrukken.

Kernwoorden: NL based, puur spelen, puur badderen, puur verzorgen en puur knuffelen

Naar hun website


Ecotex

Ecotex heeft ook kleding voor mannen en vrouwen, maar ze hebben met name ook uitgebreide baby- en kinderkleding. Oprichtster Marita Bartelet heeft Ecotex al meer dan 10 jaar geleden opgericht en is still going strong!

Kernwoorden: NL based, baby- en kinderkleding, ook mannen en vrouwenmode

Naar hun website


Eko de Peko

Bij Eko de Peko krijg je hippe, retro of urban stijl kinderkleding, fairtrade en biologisch geproduceerd. Kinderkleding met een hart! Eigenaar Linda checkt of al de kleren biologische grondstoffen hebben, er geen gifstoffen worden gebruikt en of er eerlijke lonen zijn betaald.

Kernwoorden: NL based, vele mooie merken, vaak GOTS gecertificeerd, maten 86 t/m 152

Naar hun website


Huulaloop

Hulaaloop is opgericht door Puck en Emma die tegelijk zwanger raakten en behoefte kregen de markt van de kinderkleding te veranderen door op een duurzame manier om te gaan met de kinderkleding. Hulaaloop is een abonnement op kinderkleding van milieubewuste merken tot en met maat 92, waarbij je de kleding inwisselt voor een maat groter. Zo heb je geen ongebruikte kinderkleding meer in de kast. 

Kernwoorden: NL based, huren kinderkleding, milieubewuste merken

Naar hun website


Polarn O. Pyret

Opgericht in 1976, Polarn O. Pyret is een Zweeds kledingmerk dat leuke duurzame kinderkleding aanbiedt. Leuk om eens te bekijken. 

Kernwoorden: Sweden based, kindvriendelijk, milieuvriendelijk, GOTS gecertificeerd.

Naar hun website


SWEARHOUSE

Alive en Bart voeren een van de weinige labels in Nederland die zelf kinderkleding produceren, met hun eigen ontwerpstudio in Rotterdam.

Hun designs zijn tijdloos, van goede kwaliteit (dus niet snel versleten) en uniseks.

Kernwoorden: NL based, GOTS gecertificeerd, eigen designs

Naar hun website

20% korting met code 'klooker17'

Verh!p

 

Brendy Boogaard is Verh!p begonnen vanuit een diep verlangen om de wereld eerlijker en mooier te maken, ook voor volgende generaties. Verh!p biedt babykleding met een goed verhaal. Ze hebben setjes babykleding voor het eerste half jaar vanaf de geboorte, in twee maten en twee kleuren.

Kernwoorden: NL based, biologisch katoen, GOTS gecertificeerd, nikkelvrije drukknoopjes 

Naar hun website