Coming soon

Wat is een Klooker Challenge? 
Een 5-daagse spoedcursus voor het verduurzamen van het dagelijks leven. Gewoon dóen en lekker praktischAlle Klooker Challenges leggen dezelfde weg af: eerst even inventariseren hoe het er bij jou nu voorstaat, vervolgens stap voor stap toewerken naar verduurzamen. Bepaal zelf welke stappen voor jou haalbaar zijn, zodat het leuk blijft. Om die stappen te nemen krijg je van ons de benodigde achtergrondinformatie, tips en tricks hoe je het anders kan doen en advies over de bijbehorende duurzame producten die je kunt aanschaffen (en daar waar mogelijk, ontvang je weer leuke ledenkortingen). 

Hoe werkt het?
Je krijgt iedere dag een mail met een opdracht, waar je 10 minuutjes voor moet reserveren (langer kan altijd, als je dieper in de materie wilt duiken).  Probeer alvast te bedenken welk tijdstip van de dag handig is om eventjes te gaan zitten voor de Klooker-mail, uit ervaring weten we dat dat helpt 😉. Breng iedereen om je heen op de hoogte van jouw groene plannen: misschien kan je het pad wel met het hele gezin doorlopen of met je huisgenoot. Zo wordt het nog leuker!


 
http_%2F%2Fweclipart.com%2Fgimg%2F5BD98C7036CFBC32%2F26107227-wardrobe-with-clothes-Stock-Vector-clothes-closet.jpg

kledingkast

Weet jij waar je kleding vandaan komt? Hoe het gemaakt is? Waar het van gemaakt is? En weet je eigenlijk wel wát er allemaal in je kledingkast ligt? Nee? Dan adviseren wij jou Klooker's Kledingkast Challenge. Daarin leer je kledinglabels lezen, keurmerken herkennen en ontdek je tal van duurzame en fairtrade merken, waar je voortaan kunt shoppen. 

 
http_%2F%2Fwww.clipartbest.com%2Fcliparts%2F9iR%2FLay%2F9iRLaykie.jpeg

co2 in huis

Wist je dat je na dit Klookerpad meer dan 2500 kg CO2 (t.o.v. een gemiddeld Nederlands gezin) kunt besparen? Dat staat gelijk aan het effect van minstens 128 bomen die voor een heel jaar hebben gegroeid en scheelt je tot ongeveer meer dan €850 per jaar besparen? En dat allemaal zonder grote investeringen, zoals zonnepanelen of je huis isoleren. Het zijn juist dingen die je met gezond verstand, ander gedrag en kleine slimme hulpaankoopjes kunt realiseren.

 
BoysBathroom-2.png

badkamer

Heb je genoeg van al het plastic dat je tegenkomt in je badkamer, van inhoud tot verpakking? En kan je wel wat hulp gebruiken bij het ontcijferen van de ingewikkelde ingrediëntenlijst achter op je shampoo fles? Of ben je benieuwd hoeveel water je per dag kan besparen (dat kan oplopen tot duizenden liters per jaar!)? Je leert het allemaal, meld je aan en start vandaag nog.