Klooker's 11 Duurzame Cadeautips

Speciaal voor moederdag hebben we een Klooker-Top11-Moederdag-Cadeautips-Special voor jullie gemaakt. Een hele mond vol. Producten die wij leuk vinden.

Uiteraard allemaal producten waar je je moeder wel eens heel blij mee zou kunnen maken. Of ze nou van tuinieren houdt, gek is van lekkere crèmepjes, het huis graag gezellig maakt of juist lekker praktisch is ingesteld, voor iedere moeder vind je hier een duurzaam cadeau(tje). Daarmee doe je niet alleen je eigen moeder een plezier, maar maak je ook moeder Aarde een beetje blijer. 

We vertellen jullie kort het verhaal achter ieder label, maar check vooral hun websites voor nog veel meer informatie over waarom nou juist zij het goede duurzame voorbeeld geven!


 
 
loveli.jpg

Loveli

Linda, de oprichtster van Loveli, maakt verzorgingsproducten die én natuurlijk én luxe zijn. Ze zoekt precies uit hoe onze favoriete (niet zo duurzame) producten eigenlijk gemaakt worden en maakt daar vervolgens een natuurlijke varianten van. 


Taj.JPG
 

TAJ Amsterdam

Op zoek naar eerlijke, handgemaakte sieraden met een verhaal? Dan móet je even een kijkje nemen bij Taj. Taj is Sanskriet voor trouw aan jezelf, dat gedachtegoed voeren ze door in hun hele productieproces. Zo maken ze de sieraden van gerecycled goud en zilver. Dat doen ze in hun werkplaats op Bali, waar de werknemers eerlijk loon krijgen en goede werkomstandigheden. Een bijzonder cadeau om te geven!


 
greenjump.jpg
 

Green jump

De visie van Green Jump: door het verantwoorde, gezonde én leuke aanbod voor zoveel mogelijk mensen online toegankelijk te maken, krijgt iedereen de kans om een groen sprongetje te maken. Ze hebben ook een cadeau rubriek, dus ideaal voor een duurzaam moederdagcadeautje.


 
geefeenboompje.png
 

Geef een boompje

Ester Slokkers is GeefeenBoompje begonnen, als duurzaam alternatief voor een bosje bloemen. Ze werd geïnspireerd doordat al duizenden jaren lang boompjes als cadeau worden gegeven. Haar echtgenoot had ooit een kersenboom van zijn grootouders gekregen en die staat nog steeds te pronken in zijn moeders tuin. En het mooie is, bomen stoten geen CO2 uit, ze nemen het op. Hoe duurzaam wil je het hebben? Enige voorwaarde: dat je moeder een tuin heeft!


 
rasta-backpack.jpg
 

himalayan bags

Himalayan maakt eerlijk geproduceerde en uniek ontworpen tassen uit Nepal (en leuk dat ze zijn!). De tassen worden gemaakt van in het wild verzamelde hennep, brandnetels en biologisch katoen. De werknemers worden eerlijk verloond en zijn aangesloten bij verschillende programma's, zoals het Micro-Enterprise Development Programme. Op hun website lees je alle ins en outs over het productie proces en de eigenschappen van de grondstoffen. Een leuk én handig cadeau!


 
lekkerineenpotje.jpg
 

lekker in een potje

Lekker In Een Potje is er in drie soorten deodorants. Ze zijn plastic vrij en diervriendelijk (ook geschikt voor veganisten) en bestaan uit puur natuurlijke én biologische ingrediënten. Dat wat je op je huid smeert, zou je eigenlijk ook moeten kunnen eten. Als je de ingrediëntenlijst ziet, begrijp je dat dat wel goed zit bij deze deodorant! Een praktisch origineel cadeautje voor moederdag!


 
missgreen.jpg
 

miss green

Miss Green ontwerpt duurzame kleding die ze zelf ook graag zouden dragen: elegante jurkjes, hippe broeken, mooie tops. Stuk voor stuk comfortabel, eco-friendly, met liefde en respect voor de wereld en mensen gemaakt. Ze voldoen aan het Peta logo (vegan) en GOTS keurkmerk (biologische stoffen). Klinkt goed hè? 


 
falipo.png
 

falipo candles

Falipo candles is een jong bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in hoogwaardige geurkaarsen. Daarbij speelt milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen een hoofdrol. De werknemers, met een achterstand tot de arbeidsmarkt, maken verschillende geurkaarsen die vooral gemaakt zijn van sojawas. 


 
bijenhotel.jpg
 

insectenhotel van Buginn

Deze start-up heeft een heus Five Star Hotel voor bijen gerealiseerd. Gemaakt van beton, zodat het makkelijk op grote schaal kan worden toegepast en goed is te onderhouden. Ook aan het ontwerp is gedacht, dus het ziet er ook nog trendy uit. Heeft je moeder een tuin? Dan kan je met dit cadeau écht impact maken!


 
ava.jpg
 

aVa natural skincare

AVA Natural Skin Care is opgericht door Eva. Ze heeft een lijn verzorgingsproducten van natuurlijke ingrediënten gemaakt, die de huid voeden, beschermen en herstellen. Ze maakt veel gebruik van (biologische) noten, zaden en oliën . Hoewel de losse producten ook leuk zijn om te geven, vinden wij de cadeaupakketjes het allerleukst! 


 
urbangoddess.jpg
 

urban goddess

Urban Goddess maakt yoga kleding van biologische katoen en bamboe (GOTS gecertificeerd), met respect voor mens en milieu. De eigenaresse heeft jarenlange ervaring in yoga, dus ze weet precies waar de kleding aan moet voldoen. De items zijn ideaal om in te yoga-en, maar je draagt ze net zo leuk casual buiten de mat. Voor de yogi-moeders, een heel leuk cadeau!


 

Fijne moederdag!