fietsen.jpg

Duurzaam de weg op


Dutchfiets

De uitdaging die Dutchfiets is aangegaan is het maken van een fiets die niet op de afvalberg eindigt. Ze hebben gekozen voor kunststof, wat makkelijk te recyclen is. Ze focussen op hoge kwaliteit van onderdelen en door de vorm en functie bespaard de gebruiker op onderhoudskosten. Aan het einde van de levensduur (+/- 10 jaar), kan de Dutchfiets met een gerust hart worden ingeleverd om te laten recyclen.

Kernwoorden: fietsen, recyclen, circulair

Naar hun website


Ferander

Ferander laat je bewust fietsen op een unieke fiets met een goed verhaal. Ferdinand en Jaap wilde de werkgelegenheid in Afrika een boost geven. In Ghana kwamen ze op het spoor van een fietsfabriek die fietsen maakte van bamboe. Hier zagen ze potentie, het fietsland Nederland heeft vast wel een afzet markt voor Bamboefietsen!  De fietsen zijn niet alleen van mooi design, maar het kopen ervan stimuleert ook nog eens duurzame productie en de werkgelegenheid in Ghana!

Kernwoorden: Fietsen, goede doelen

Naar hun website


Roetz Bikes

Ieder jaar belanden in Nederland vele fietsen op de afvalberg, dat moet anders dachten ze bij Roetz-Bikes. Afgedankte fietsen zien zij als bruikbare nieuwe grondstoffen. Roetz-Bikes maakt urban fietsen door een tweede leven te geven aan deze afgedankte fietsen. Ze streven naar een circulaire en inclusieve samenleving. Daarnaast geven ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hun talenten te ontwikkelen binnen de fabriek.

Kernwoorden: Fietsen, Circulair, Goede doelen

Naar de website


Urban Arrow

In hun fietsen combinerd Urban Arrow het laadvermogen van een auto en de wendbaarheid van een e-bike. Zo willen ze het ultieme voertuig te creëren die ons van A naar B kan brengen. Ze hebben als doel om het stedelijke voertuig van de toekomst te bouwen en luchtvervuiling tegen te gaan. De bakfietsen zijn gemaakt van aluminium frames en omdat de voorframes modulair zijn kun je de fiets op verschillende momenten aanpassen op je wensen.

Kernwoorden: Fietsen

Naar de website 
iStock-904172104WEBReizen.jpg

reizen


Springreizen

Binnen de wandel-reisorganisatie Springreizen verzorgen vrijwillige reisbegeleiders duurzame groepsreizen binnen Europa. Voor de groepsreizen zijn zowel sociale als avontuurlijke kanten erg belangrijk en toegevoegd. Springreizen organiseert geen reizen buiten Europa vanwege de hoge CO2 voetafdruk die vliegen met zich meebrengt. Daarbij zijn er binnen Europa natuurlijk ook heel veel mooie en onbekende gebieden te ontdekken!

Kernwoorden: Europa, Wandelen, Duurzame groepsreizen

Naar hun website


StayOkay

Stayokay bestaat al 85 jaar, en heeft vanaf het begin altijd duurzaam ondernemen al centraal staan. Omdat ze graag zo lang mogelijk van onze mooie aarde willen genieten, is hun doel om de meest duurzame hostelketen van Nederland te worden en CO2 neutraal te zijn

Op het moment maken ze al gebruik van gerecyclede werkkleding, biologische ingrediënten voor hun maaltijden, en als je bij Stayokay verblijft kan je (vrijwillig) 20 cent per overnachting voor je CO2 compensatie bijdragen!

Kernwoorden: Accomodatie, Nederland en Europa, biologisch eten, CO2 compensatie

Naar hun website

WWOOF

Dit platform brengt je in contact met biologische boerderijen waar je vrijwillig kan werken en verblijven. Om te leren en te delen met anderen en een wereldwijde duurzame community te bouwen!

Door vrijwillig mee te helpen op een biologische boerderij, steun je de biologische werkwijze die vaak erg veeleisend is omdat die niet afhankelijk zijn van kunstmatige meststoffen en pesticiden. Ook heb je de kans dichter bij de natuur te komen en een dankbare vakantie te ervaren.

Kernwoorden: Reisorganisatie, Nederland en Europa, vrijwilligerswerk, biologisch, duurzame community

Naar hun website


Cabiner

100% circulair, off-grid en midden in de mooie natuur van Drenthe. Met Cabiner kan je een duurzame, relaxte ervaring meemaken in de Nederlandse natuur!

De huisjes van Cabiner worden gemaakt van karton, een waterbestendig membraan en hout. Binnen in het huisje heb je een houtkachel die wordt gebruikt als verwarming, voor warming van het water, en ook voor koken! Je water kan je via de handpomp zo uit de grond halen, en al het afvalwater wordt opgeslagen en gereinigd (dus niet in de natuur gedropt).

Kernwoorden: Accomodatie, Nederland, off-grid, circulair, biologisch eten, lokaal eten, respect voor milieu en natuur

Naar hun website


Wikkelboat

Deze kleine woonboot helpt je om lekker te relaxen terwijl je Rotterdam beter kan leren kennen. Wikkelboats zijn multifunctioneel en duurzaam ingericht. Hij ligt lekker in het midden van het centrum op loopafstand van alle goede plekjes in de stad.

Waarom heet het een Wikkelboat? De bovenzijde van de boot is gewikkeld in 24 lagen golfkarton waardoor de boot niet alleen heel licht is maar ook goed geïsoleerd qua geluid en temperatuur. Daaromheen zit een soort van regenjas en daaromheen zit een houten deklaag. De onderzijde is van aluminium gemaakt en hierin is ook de airco en waterafvoer verwerkt.

Kernwoorden: Accomodatie, Nederland, Duurzame inrichting, isolatie, Tiny House, multifunctioneel

Naar hun website


Eigen-Wijze Reizen

Ze bieden leuke en duurzame wandel- en fietsvakanties in Nederland en Europa, waarbij je bagagevervoer en overnachtingen naar wens voor je geregeld worden.

Ze kiezen vaak voor fietsen en wandelen in niet-toeristische gebieden en willen alles met respect voor het milieu doen. Ze ondersteunen het milieubeleid van de ANVR en hebben het DTO-certificaat voor duurzaam toerisme. Bijvoorbeeld maken ze steeds minder gebruik van papieren brochures om papier te besparen, en het papier dat ze gebruiken is altijd FSC-gecertificeerd.

Kernwoorden: Reisorganisatie, Nederland en Europa, respect voor milieu en natuur, ANVR, DTO-Certificaat, duurzaam toerisme, FSC-Gecertificeerd

Naar hun website

 


Natuurhuisje

Deze website biedt jou vakantiehuisjes aan door heel Europa, in de mooiste en nog onontdekte plekjes in de natuur!

Zij vinden dat je voor echte natuur helemaal niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen. In Europa hebben we namelijk talloze diverse landschappen van warme steppegebieden in het Zuiden tot ijskoude bergketens in het Noorden. Ook kan je in je eigen land genoeg mooie plekjes vinden, en daar helpen ze jou mee!

Kernwoorden: Website, Nederland en Europa, respect voor milieu en natuur, duurzaam toerisme

Naar hun website