Sentry Page Protection
 

Vegan shoes - voor hem en haar


Avesu

100% vegan

Avesu’s oprichters hadden moeite om vegan schoenen te vinden. In 2010 begonnen ze een online shop die dat makkelijker maakte. In 2011 openden ze de eerste offline winkel, in Berlijn. Naast dierenrechten besteden aandacht aan duurzaamheid en eerlijke handel.

Op de website van Avesu kan je veel informatie vinden waarom een alternatief voor leer nodig is.

Kernwoorden: Duitsland based, mannen en vrouwen, physical stores en online store

Naar hun website


Bourgeois Bohem

100% vegan

Bourgeois Boheme is opgericht in 2005 door ex-Podiatrist en long-term vegan Alicia. Zij heeft haar liefde voor schoenen samengebracht met haar vegan lifestyle. Zij kon de luxe schoenen die ze zelf zocht nergens vinden en besloot het dan maar zelf te doen. Al de BB schoenen zijn gecertificeerd door Vegan Society en ze zijn PETA approved.

Kernwoorden: UK based, PETA approved, klein en onafhankelijk luxe merk

Naar hun website


Beyond Skin

100% vegan


Beyond Skin is geboren in 2001 omdat het toendertijd niet mogelijk bleek om stijlvolle en diervrije schoenen te kopen. Ze zijn begonnen te producreen in de UK, maar ondertussen laten ze het doen in Spanje, maar ze blijven UK based.

Kernwoorden: UK based, mannen en vrouwen

Naar hun website


Chevalier des Pieds

100% vegan

Chevaliers des Pieds is de eerste Belgische webshop voor fabulous, fashionable en ethisch verantwoorde footwear. Er is ook een speciale website voor mannenschoenen, PaintedPony.

Kernwoorden: Belgium based, vele merken

Naar hun website


Eco Vegan Shoes

100% vegan

Phil Loyley heeft Eco Vegan Shoes opgericht, een cool merk waar mode en compassie elkaar ontmoeten. Het is een Nederlands - Brits merk, maar gevestigd in Nederland. Ze hebben zeer moderne stijlvolle ontwerpen, gecombineerd met comfort. Ze gebruiken de nieuwste innovaties.

Kernwoorden: NL-based, stijlvolle designs, innovatief, own brand

Naar hun website


EN&

100% vegan

EN& is gestart in 2011 omdat oprichtster Laura moeite had mooie, vrouwelijke ecoschoenen te vinden. Ze hebben vele merken en groeien lekker door.

Kernwoorden: NL based, leuke merken, accessoires (tassen en riemen), vegan

Naar hun website


Ethletic

100% vegan

Fair, vegan duurzame sneakers. Dat is waar het bij Ethletics om draait. Je hebt ze in alle kleuren en maten. Alle schoenen zijn gemaakt van FairTrade gecertificeerd katoen en zolen van natuurlijk rubber. 

Kernwoorden: Duitsland based, Fairtrade gecertificeerd, mooi design

Naar hun website


Nae Vegan

100% vegan

Nae is een Portugees schoenenmerk, met een vegan en duurzame filosofie. Ze werken met alternatieve materialen, zoals kurk, ecologische microfibers, ananas bladen en plastic van gerecyclede pet-flessen. 

Kernwoorden: Portugal based, design & style, innovatieve duurzame materialen

Naar hun website


MooShoes

100% vegan

Moo Shoes, opgericht in 2001 in de Verenigde Staten,  is een online winkel voor vegan schoenen, tassen, T-shirts, portemonnees , boeken en andere accessoires. Ze hebben een fysieke winkel in New York City.

Kernwoorden: US based, vele merken, ook accessoires

Naar hun website


NOAH

100% vegan

NOAH is opgericht in 2009 met als missie om exclusieve handgemaakte Italiaanse schoenen te maken die stijl met high-premium kwaliteit combineren, met respect voor het milieu, voor dieren en gezondheid. Dankzij de goede arbeidsomstandigheden en het gebruik van vegan materialen heeft NOAH footwear een sociale en milieuvriendelijke impact. Naast schoenen worden er ook stijlvolle tassen en accessoires gemaakt.

Kernwoorden: Italy based, geen leer, stijl, PETA approved

Naar hun website


Slowers shoes

100% vegan

María en ringo zijn de oprichters van slowers. Ze (en dan specifiek María) willen je met hun vegan schoenen weer in contact brengen met de natuur en de aarde. Ze gebruiken geen dierlijke materialen, al hun katoen is biologisch en GOTS gecertificeerd, ze gebruiken natuurlijke materialen als linnen, hennep, jute, natuurlijk rubber en kurk. Ze produceren in spanje onder goede arbeidsomstandigheden. 

Kernwoorden: Spain based, internationaal merk, 'organic, vegan and bonito' 

Naar hun website


soleRebels

100% vegan

Zoals oprichtster Bethlehem Tilahun Alemu stelt: "We like to say that soleRebels is handcrafted LOVE for your feet." Ze creëren super creatieve ambachtelijke schoenen met een liefde voor hun land en hun medewerkers. Zo betalen ze 4 maal het minimum loon en 3 maal het gemiddelde loon in de industrie. Ze werken met natuurlijke materialen in een filosofie van True Recycling, CO2 neutraal.

Kernwoorden: Ethiopia based, combinatie van modern stijl met ambachtelijke herkomst

Naar hun website


TOMS

Voor ieder verkocht paar schoenen, doneert TOMS een paar aan kind in nood, 'One for One' principe. De oprichter Blake Mycoskie begon in 2006 en inmiddels zijn er 60 miljoen schoenen weggegeven. TOMS maakt gebruik van duurzame materialen (o.a. biologisch katoen en hennep), verpakkingen bestaan grotendeels uit gerycled afval en binnen de collectie vind je ook een groot assortiment aan vegan schoenen. 

Kernwoorden: liefdadigheid, recycle, vegan

Naar hun website


Vegan Chic

100% vegan

Vegan Chic wil dat vegan mode de norm wordt. Ze hebben een enorm groot assortiment met hele mooie merken, voor zowel mannen als vrouwen. Ze bieden zowel confectieschoenen als handmade design schoenen.

Kernwoorden: US based, vele merken, confectie en design

Naar hun website


Vegetarian shoes

100% vegan

Robin Webb is al in 1990 begonnen met schoenen maken. En in de loop der jaren heeft hij het steeds verder door kunnen ontwikkelen, met verschillende stijlen en materialen. Hij gebruikt met name een soort natuurlijke microfiber. 

Kernwoorden: UK based, vele verschillende stijlen, internationaal merk

Naar hun website


Veja shoes

 

Veja is in 2004 opgericht door twee ‘normale’ Franse jongens. Ze hebben Veja gecreëerd om anderen te inspireren dat een business model gebaseerd op People, Planet en Profit toch mogelijk is. Ze adverteren niet, ze maken hun schoenen zelf, ze hebben een vegan lijn (en ook 'natuurlijk gelooid' leer van duurzaam gehouden vee) en ze gaan de extra mile om hun bedrijfsvoering extra te verduurzamen. 

Naar hun website


Will's vegan shoes

100% vegan

Will green wil mensen keuze opties geven om een positieve wending in hun leven te maken. Hij heeft gekozen om dit met vegan schoenen te doen, die op een duurzame, diervrije en ethische manier geproduceerd worden.

Kernwoorden: UK based, ook voor kids, ook met accessoires

Naar hun website

 

Vegan schoenen - Women only


Ahinsa

100% vegan

Ahinsa betekent volgens de oude Vedische literatuur geweldloosheid, verheven en verantwoordelijke manier van leven. De schoenen bevatten geen dierlijke componenten, zijn handgemaakt onder goede werkomstandigheden en zijn mede-ontworpen met fysiotherapeuten voor een zo optimaal mogelijke gezondheid.

Kernwoorden: Chech-based, vrouwen, alle componenten uit de EU

Naar hun website


Artelusa

100% vegan

ARTELUSA produceert schoenen (en andere producten) van high-quality Portugese kurk. Het is 100% natuurlijk, recyclebaar, afbreekbaar en duurzaam. Een aanrader dames!

Kernwoorden: Portugal-based, kurk, eigen designs

Naar hun website


Bhava

100% vegan

Bhave heeft zich als doel gesteld dat er door fashion geen slachtoffers meer gemaakt mogen worden. Geen dieren geslachtofferd, onze planeet niet als slachtoffer, de arbeiders niet en de consument ook niet. Wat dan wel? Oprichtster FRANCISCA PINEDA gaat voor tijdloze elegance met een ingenieuze charme.

Kernwoorden: US based, duurzame materialen, ontworpen voor langdurig gebruik

Naar hun website


Cri de Coeur

100% vegan

Cri de Coeur is een luxury brand opgericht in 2008 door Gina Ferraraccio and Julie Dicterow. Ze symboliseert het verlangen om de schoenindustrie blijvend te veranderen door stijlvolle moderne ontwerpen te maken die ethisch geproduceerd zijn van oogst tot in de (winkel-)straat. De gebruikte materialen zijn ultrasuede van recycled plastics, organisch katoen, hergebruikt hout, hennep en nog veel meer duurzame materialen.

Kernwoorden: US based (New York), celebrity fans, super stylish

Naar hun website


Neuaura

100% vegan

Neuaura is opgericht in 2007 door Arti Upadhyay. Neuaura is een milieubewust en diervrij schoenenbedrijf dat een breed assortiment voert. Ze willen dat hun productieproces zo min mogelijk beslag legt op de aarde.

Kernwoorden: US based, geproduceerd in Brazilië, 5% van de winst gaat naar goede doelen

Naar hun website


PRETTY&FAIR

100% vegan

Alinda van Teeckelenburgh is in 2016 PRETTY&FAIR begonnen omdat ze vond dat er in de schoenenindustrie teveel op Profit gericht werd, en te weinig op Planet en People. En als dierenliefhebber en vegetariër vond ze dat het anders kon.

Dus, met 15 jaar ervaring in de schoenindustrie op zak, ging ze in 2016 op missie om de meest duurzame vegan schoenen (en tassen) te maken.

Kernwoorden: NL based, internationaal merk, natuurlijke materialen, PETA approved!

Naar hun website

Couponcode: KLOO10 voor 10% korting!

Roni Kantor

100% vegan

Oprichtster Roni Kantor: "I’ve traveled a long path as a designer but I've never stopped dreaming. With a lot of passion and hard work, I’m fortunate to be doing what I love most and that’s designing and making beautiful vegan shoes that make people happy."

En dat doet ze. Roni maakt 'vintage inspired' vegan bruidsschoenen en designerschoenen, vol kleur en creativiteit. 

Kernwoorden: US based, elegant, zeer comfortabel

Naar hun website

 

duurzame niet-Vegan schoenen


Maganda

Loes heeft in 2015 Maganda opgericht, toen ze in de Filipijnen was vanuit haar toenmalig werkgever Lendahand. Daar werd ze bevangen door het vakmanschap van de Filipino's en besloot ze om meer te doen dan alleen krediet ter beschikking te stellen voor MKB bedrijven. En zo is Maganda geboren! Maganda betekent mooi in een van de Filipijnse talen, en zo is het maar net!

Kernwoorden: Philipine based, kleinschalig, duurzame materialen

Naar hun website


Onpaarschoenen

Een on-paar: Dit zijn schoenen die precies hetzelfde zijn alleen vaak verschillende maten hebben. Dit bedrijf gaat winkels af om te voorkomen dat on-paren en door klanten geretourneerde merkschoenen worden weggegooid. Het zijn dus geen ecoschoenen of vegan schoenen, maar het bedrijf draagt wel bij aan het verminderen van de schoenenafvalberg. De schoenen staan gegroepeerd op type en je kan ook zoeken op de gewenste maten.

Levering in België, Nederland en Luxemburg.

Kernwoorden: onpaarschoenen, goedkope prijzen, mooie merken, niet-vegan

Naar hun website


Vielgut

Een webshop en een winkel in Eindhoven, die zich onderscheidt met rauwe en authentieke merken. Merken die fatsoenlijke lokale arbeidsomstandigheden en fabricage garanderen en een zo hoog mogelijk percentage van ecologische en eerlijke materialen.

Kernwoorden: duurzame schoenen (niet vegan), productie onder goede arbeidsomstandigheden

Naar hun website


Waschbär

Waschbaer heeft veel duurzame schoenenmerken in het assortiment en ook schoenenmerken die alleen natuurproducten gebruiken. Ze zijn niet perse vegan. Maar los daarvan gebruiken ze wel zo duurzaam mogelijke materialen.

Kernwoorden: Duitsland based, vele merken (ook kleding en andere categoriën), natuurschoenen.

Naar hun website