Zondag 17 juni is het vaderdag. Tijd om je vader in het zonnetje te zetten. Als je dat met een cadeau(tje) wilt doen, waarom zou je dan niet kiezen voor een duurzaam cadeau. Net zoals de Moederdag Special, hebben we weer een lijstje gemaakt met onze favoriete cadeautips. Dit keer voor alle vaders: toffe gadgets, hippe sokken, natuurlijke scheergel en meer. Van handige betaalbare cadeautjes tot grote bijzondere cadeaus, voor alle portomonnees wat wils. En uiteraard hebben we voor alle producten een leuke korting geregeld (en needless to say, wij worden niet door de shops betaald), dat maakt het nog leuker om te geven. 

We vertellen jullie kort het verhaal achter ieder label, maar check vooral hun websites voor nog veel meer informatie over waarom nou juist zij het goede duurzame voorbeeld geven!

 
 

house of marley

Dit is een volledig verantwoorde muzieklijn van de kinderen en kleinkinderen van Bob Marley, met o.a. hoofdtelefoons en oordopjes. De laatste nieuwe aanwinst is de draagbare no Bounds speaker (met de no Bounds sport als het uitgebreide model met 360 graden geluid). Allebei wel waterdicht en volledig duurzaam vervaardigd waarbij kurk een belangrijke rol speelt. Leuk cadeau voor een muziekliefhebber!

Klooker-leden ontvangen 20% korting met de code 'klooker' (geldig t/m 31-12-2018). 

 

 

niko niko

Cadeaus die je kan planten. Niko Niko wil met zijn producten geluk en blijheid verspreiden. Op de website kan je kiezen voor wat voor gelegenheid je het cadeau koopt en naast een kaartje kan je je vader ook verrassen met plantbare confetti! Wel even opletten dat het hele huis niet onder ligt.. ;)  

Speciaal voor Klooker-leden kun je de kaartjes met 20% korting bestellen, met de code 'LETITGROW' (pas op, geldig vanaf 8-6-2018 t/m 16-6-2018).

 

 

Bulldog skincare

Eindelijk een lijn natuurlijke verzorgingsproducten voor mannen, met douchegel, scheergel en nog veel meer. Bulldog is cruelty-free en geschikt voor vegetariërs en vegans. Het is een merk uit de UK, maar je kan het in Nederland bestellen via de duurzame drogist de Big Green Smile. Je kan voor een heel pakket gaan of juist voor een los product. Een betaalbaar praktisch én duurzaam vaderdagcadeautje!

Je kan de Bulldog producten bestellen via de Nederlandse groene drogist The Big Green Smile. Als je bij het afrekenen de code '20BULLDOGKLOOKER' gebruikt, krijg je 20% korting op de Bulldog producten (geldig t/m 30-6-2018).

 

 

Wooden amsterdam

Een webshop, die de állermooiste houten producten verzameld. Mooie spullen om je interieur te pimpen, toffe gadgets zoals deze akoustische 'Trobla' speaker (links op de foto), handige kantooritems en zelfs hippe zonnebrillen en horloges. Met als gemene deler dat ze allemaal gemaakt zijn van duurzaam hout. En 1% van de opbrengst gaat naar 'Trees for all', dat in 2017 resulteerde in 254 geplante bomen. 

Met de code 'klooker20' krijg je 20% korting op het héle assortiment. En voor de Klooker-leden die niet in Nederland wonen: ze leveren wereldwijd, met gratis verzending in Europa (min. bedrag €100,-).

 

 

hot&tot

Een duurzaam Nederlands horlogemerk, met handgemaakte houten horloges. Vrij van giftige en kunstmatige materialen. Al het hout dat is gebruikt is resthout van over heel de wereld. Er wordt dus geen enkele boom gekapt voor deze horloges, maar juist aangeplant: sinds de oprichting werkt HOT&TOT samen met de non-profit organisatie One tree planted. De horloges zijn licht, ademend en adembenemend mooi! 

Speciaal voor Klooker-leden, kun je het horloge gratis laten graveren (t.w.v. 14,95). Zo maak je er ook nog een persoonlijk cadeau van. Gebruik de code 'iloveklooker2018' (geldig t/m 17-6-2018). 

 

 

bag-again

Inge heeft na carrière als GZ psycholoog in 2015 het roer omgegooid. Ze vroeg zich af of we nu niet zonder de plastic boterhamzakjes konden. Zo is ze begonnen met het ontwerpen en laten produceren van de bag-again® original broodzakken van biologisch gecertificeerd katoen. Al snel uitgebreid naar de bag-again® original fruit&vegetable bag. Het eigen assortiment van Bag-again vult ze aan met mooie zero waste producten die ze tegenkomt. 

Speciaal voor Klooker-leden krijg je 10% korting met de code 'klookervaderdag' (geldig t/m 17-6-2018).

 

 

skot fashion

Dit merk produceert duurzame overhemden volgens de ‘3x fair principes’: fair materials, fair production en fair chain. Van biologisch katoen tot statiegeld op het inleveren van je oude overhemd en van hoge en eerlijke arbeidsstandaarden tot knopen gemaakt van gerecyclede kokosnoot. Overal is aan gedacht, op hun website lees je nog veel meer over het slimme, innovatieve productieproces. Draagt jouw vader vaak overhemden? Dan zou dit wel eens een tof duurzaam vaderdagcadeau kunnen zijn!

Je krijgt 20% korting met de code 'KLOOKSKOT20', geldig t/m 14-6-2018. 

 

 

Flextrash

Bas wilde een duurzame oplossing om je afval weg te kunnen gooien. Niet alleen thuis in de keuken, maar juist ook onderweg of terwijl je kampeert. Hij vond het niet en is zelf aan de slag gegaan met Flextrash als resultaat. Dit zijn prullenbak(jes) voor op iedere plek die je maar bedenken kan. Je kan ze makkelijk bevestigen, met verschillende 'clips' voor o.a. tafel, stoel of de muur. De coverbags zijn gemaakt van gerecyclde PET flessen en de afvalzakjes van biologisch afbreekbaar materiaal. 

Met de code 'KLOOKER2018' krijg je nu 10% korting (geldig t/m 20-6-2018).

 

 

qnoop

Qnoop maakt sokken. Waarom? Ze geloven dat 'change starts from your feet up'. Ze produceren duurzame sokken, gemaakt van biologisch katoen. En deze sokken hebben iets speciaals. Ze raken elkaar namelijk nooit kwijt: met een knoopje aan de ene en lus aan de andere sok blijven ze gezellig samen in je sokkenla. En voor temperaturen als deze week, hebben ze ook de 'no show' en de 'sneaker socks'. Overigens is ook Qnoop ook aangesloten bij Trees for all, voor iedere verkoop wordt er weer een boompje bijgeplant. Kortom, deze sokken mogen gezien worden!

Speciaal voor Klooker-leden geven ze 20% korting op hun collectie met de code 'SustainableSocks, geldig t/m 30-6-2018.