Met deze mailing stomen we je klaar voor de winter. Ontdek winteraccessoires die je warm houden én eerlijk gemaakt zijn én rekening houden met het milieu. Items waar je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk mee blijft.


Handschoenen, Sjaals & Mutsen

Hatsup

Hatsup. is een nog erg nieuw, duurzaam merk opgericht in 2017. Ze geloven dat eerlijke mode de enige mode moet zijn en daarom produceren zij hun beanies en sjaals (gemaakt van biologisch merinowol) op een duurzame en eerlijke manier. Zie de video hieronder voor een kijkje in hun productieproces! Ze willen met hun merk psychologische hulp bieden aan mensen in ontwikkelingslanden en oorlogsgebieden. Ze doen dit door middel van het ‘One for One’ principe. Per aankoop van een beanie zorgen zij voor psychologische hulp voor 1 persoon.

Speciaal voor Klooker-leden geeft Hatsup een kennismakingskorting van 15% korting op deze toffe sjaals en beanies. Gebruik de code KLOOKER15, geldig t/m 31-12-2018.

beanie.jpg

The Knitwit Stable

The Knitwit Stable is een mini-breifabriek én een kennis- en trainingscentrum op het gebied van duurzame wolverwerking, waarmee ze bewustzijn creëren bij zowel professionals en consumenten. Daarnaast hebben ze een eigen label TREK&TREES, gemaakt van de vachten van eigen schapen en geiten uit de stal van The Knitwit Stable.  100% Nederlandse wol dus! Ze werken volgens het ‘knit-on-demand’-principe; pas als jij je order bestelt, gaan zij aan de slag. Geen voorraad, en dus geen verspilling!

Speciaal voor Klooker-leden geeft The Knitwit Stable 15% korting op de omslagdoeken van mohair. Door de fijnheid heb je bij deze kwaliteit geen last van kriebels. De omslagdoek is in 6 verschillende kleuren te bestellen. Wil je de breedte of lengte iets aanpassen, dan kan je dat laten weten bij je bestelling. Gebruik de code ‘klooker’, geldig t/m 31-12-2018.

theknitwitstable2.png
omslagdoek.jpg

Sjaals en accessoires bij Studio JUX

Volgens Studio JUX (sinds 2008) moet mode leuk zijn voor iedereen die erbij betrokken is, van katoenboer tot de verkoper van kleding in de winkel. De naam ‘JUX’ komt uit het Duits en betekent plezier. In hun winkels (Utrecht & Amsterdam + webshop) verkopen ze zowel eigen items als andere duurzame merken. 

Hun eigen collectie is gemaakt in de eigen fabriek in Nepal, in ‘women empowerment’ projecten en door andere social enterprises in Kathmandu. Hierdoor kunnen ze veilige werkomstandigheden en minimale impact op het milieu garanderen. Meer informatie over hun impact lees je via het linkje. Bovendien gaat Studio Jux uitbreiden met een winkel in Rotterdam. Ze hebben afgelopen maand een crowdfunding campagne opgezet en inmiddels hebben ze het bedrag al binnen. Gaaf!

Speciaal voor Klooker-leden geeft Studio Jux 15% korting op de hele collectie. Gebruik de code ‘KLOOKERJUX18’, geldig t/m 24-12-2018.

scarf.jpg

Studio jux

Kings-of-indigo-beanie-blue-2.jpg

kings of indigo

M8A5568_WEB__Willem_de_Kam_b7530c12-0262-4015-a5fa-6c3cbbc6cde9_2048x2048.jpg

Unrecorded

Ze bieden alle basics, van beanies tot sjaals tot sokken, zoals je ze gewend bent maar dan van 100% GOTS-gecertificeerde katoen. Al hun katoen komt van eerlijke plantages waar de omstandigheden goed en fair zijn, en dezelfde situatie geldt voor de fabrieken. Ook zorgen ze er altijd voor dat er geen stof wordt weggegooid, gedeeltelijk door het gebruik van classic designs. Daarnaast zijn ze ook nog eens super transparant over de prijzen van hun producten; op de website laten ze je precies zien wat alles kost.


Sus & So

Dit is een webshop die biologische en eerlijke kleding verkoopt, vanuit het geloof dat je er alleen van kan genieten als je weet dat het met respect voor mens, dier en milieu is gemaakt. De merken die je vindt in deze shop hebben allemaal biologische en/of fairtrade keurmerken, of zijn super transparant over hun productiemethode.

Ze hebben twee verschillende merken in aanbod die beide mutsen, sjaals, en handschoenen verkopen voor kinderen en volwassenen! Namelijk de Duitse merken Pickapooh en Pure Pure. Beide staan ze bekend voor hun milieuvriendelijke aanpak, eerlijke werkwijzen binnen Duitsland of Europa, en ze maken exclusief gebruik van biologische textielen.

Pickapooh2.jpg

PICKAPOOH Via Sus & So

Pure Pure via sus & so


Duurzame winterjas?

Was je nog op zoek naar een duurzame winterjas? Daar is heel wat keus in. Check de recente mailing van Klooker over eco-friendly en fairtrade winterjassen om onze favorieten te ontdekken. Het hierboven genoemde label Studio Jux heeft ook mooie winterjassen in het assortiment, o.a. van het merk Langerchen.

koi.jpg

langerchen


Winterse gadgets

Warme sloffen voor jou en hulp voor een ander.

TOMS is ooit gestart vanuit de filosofie dat als jij een paar schoenen koopt, zij zorgen dat iemand in nood ook een paar schoenen krijgt. Die sociale gedachtegang is inmiddels uitgebreid naar een groot label dat veel meer doet dan alleen schoenen weggeven. Check hun website om te ontdekken op welke manieren ze mensen in nood helpen (van brillen verschaffen tot opleidingsprogramma’s).

Speciaal voor Klookerleden krijg je nu 15% korting op de pantoffels van TOMS, zoals deze leuke rechts. Gebruik de code ‘TOMSES98752’ (geldig t/m 31-01-2019). Niet geldig voor: cadeaubonnen, “core-classics” en outlet artikelen.

sloffen.jpg
toms2.jpg

Duurzame thermosfles

Om jezelf van binnen warm te houden met lekkere drankjes onderweg of tijdens een winterse wandeling, kan een thermosfles niet missen! Een lekkere koffie, thee of misschien wat glühwein (die laatste natuurlijk niet als je op de piste bent en nog naar beneden moet).

Bij heel wat ‘zero-waste’ shops kan je terecht voor duurzame thermosflessen. Zo heb je het assortiment van Dopper o.a. bij Greenpicnic, kan je bij Bag-again en Levenzonderafval ook van alles vinden. Bij EarthRebels zijn deze Tulper thermosflessen te koop en krijg je speciaal als Klooker-lid 10% korting met de code ‘klooker’ (geldig t/m 31-12-2018).

Retulp via earthrebels

greenjump1.png

Dopper via Greenpicnic


Thermo ondergoed

Net als sportkleding, is dit nog niet zo makkelijk duurzaam te vinden. Er komt vaak synthethisch materiaal bij kijken, om de onderkleding een goede pasvorm te geven. Maar we hebben twee mooie merken gevonden die goed bezig zijn.

Sensor Activewear

Sensor Activewear is een merk uit Tsjechië dat ook alleen daar produceert. Want ze willen niet dat hun producten goedkoop ergens aan de andere kant van de wereld worden gemaakt, om het dan weer naar Europa te transporteren. Daarnaast zijn hun materialen gekeurd door ADVANSA®. Dat is een Duits textielbedrijf dat produceert op een duurzame manier door afval te verminderen, te recyclen, en door een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

Bij (web)winkel Antrekk kan je terecht voor thermo ondergoed en warme sokken van Sensor Activewear en andere merken die op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd.

Bergans

Bergans is een merk uit Noorwegen dat ervoor wil zorgen dat iedereen de mooie natuur kan beleven. Vandaag voor ons en in de toekomst voor de volgende generaties. Daarom doen ze hun best om duurzaamheid te integreren in alle aspecten van hun werk. Van product design en productie tot en met het repareren of recyclen van de producten. Op hun website kan je lezen wat ze allemaal nog meer doen voor de planeet.

Bergans is verkrijgbaar in winkels over heel Nederland. Via de link hieronder kan je de store locator op hun website bekijken.

sensor1.png

Sensor via Antrekk

sensor 3.jpg

Sensor via Antrekk

 
 
Bergans 1.jpg

Bergans

Bergans 2.jpg

BErgans